Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Контрольна.docx
Скачиваний:
87
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
173.05 Кб
Скачать

Висновки

Проаналізувавши фінансовий стан ПАТ ЛЬВІВСЬКИЙ ІЗОЛЯТОРНИЙ ЗАВОД можна сказати, що підприємство розвивається досить в нормальних умовах,але звичайно,що є певні чинники ,котрі гальмують розвиток.

Проаналізувавши фінансовий ПАТ ЛЬВІВСЬКИЙ ІЗОЛЯТОРНИЙ ЗАВОД, можна сказати, що підприємство розвивається досить в нормальних умовах,але звичайно,що є певні чинники,котрі гальмують розвиток.

При аналізі необоротних активів виявилось. Дані показують, що загальна величина необоротних активів підприємства за звітний період зросла на 52344 тис. грн.

Проаналізувавши ефективність використання виробничих основних засобів основного виду економічної діяльності ПАТ «ЛЬВІВСЬКИЙ ІЗОЛЯТОРНИЙ ЗАВОД» можна зробити висновки про те,що показники покращились. Зростання обсягу виробництва продукції(Собівартість реалізованої продукції) на 254739 тис грн. (11,05%) призвели до збільшення фондовіддачі на 0,07 грн/грн. У той час як фондомісткість знизилася на 0,20 грн/грн.

Аналіз використання матеріальних ресурсів свідчить про збільшення ефективності їх використання. У попередньому році матеріаломісткість становила 0,4 грн.., а у звітному – 0,3грн., тобто використання матеріалі зменшилось на 0,10 коп./грн. Відповідно збільшилась матеріаловіддача продукції на 5,26грн.

Динаміка основних відносних фінансових показників показала про зменшення частки власного капіталу в загальній сумі всіх джерел фінансування (на 3%), й відповідно, про збільшення залежності підприємства від зовнішніх джерел фінансування. Про збільшення такої залежності і зниження фінансової стійкості підприємства свідчить також збільшення на 4% коефіцієнта фінансової залежності і на 4% коефіцієнта співвідношення позикового і власного капіталу

Динаміка загальних показників господарської діяльності показала, що Темп зростання середньої суми інвестованого капіталу становив 94,6%

Дохід від реалізації продукції зріс у звітньому періоді та темп зростання становив 109,5%.

Можна зробити висновки, що діяльність ПАТ ЛЬВІВСЬКИЙ ІЗОЛЯТОРНИЙ ЗАВОД покращила свій фінансовий стан порівняно з попереднім роком. Для того,щоб ПАТ ЛЬВІВСЬКИЙ ІЗОЛЯТОРНИЙ ЗАВОД в майбутньому могло розвиватись необхідно в першу чергу знизити собівартість продукції. Також необхідно створити всі найсприятливіші умови праці для робітників,забезпечувати їх додатковими доплатами. Необхідно проводити оновлення обладнання.

СПИСО ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

  1. Андрєєва Г.І. Економічний аналіз: навч.-метод.посіб./Г.І. Андрєєва.-К.:Знання,2008-263с.

  2. Івахненко В.М. Курс економічного аналазі: нвч.-метод.посіб.-2-ге вид.,перероб. і доп./В.М.Івахненко,М.І.Горбатюк.-К.:КНЕУ,2005.-302с.

  3. Кармазін В.А. Економічний аналіз:практикум/В.А.Кармазін,О.М.Савицька.-К.,2007.-255с.

  4. Мних Є.В. Економічний аналіз:підруч./Є.В. Мних.-2-ге вид.,перероб.та доп.-К.:ЦНЛ,2005.-472с.

  5. Тарасенко Н.В. Еконоічни аналіз діяльність підприємства: навч. Посіб./Г.В. Савицька.-3-тє вид.,випр. та доп.-Знання,2007.-668с.

  6. Шубіна С.В. Економічний аналіз:практикум/С.В. Шубіна, Ж.І. Тортяник.-К.,Знання,2007.-230с.

  7. Електронний ресурс: www.smida.gov.ua