Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Praktika_БОМ_3к.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
232.45 Кб
Скачать

1. Програма практики

1.1. Загальні положення

Програма практики студентів спеціальності 5.03050901 “Бухгалтерський облік” освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» розроблена на основі «Тимчасового положення про організацію навчального процесу в кредитно-модульній системі підготовки фахівців» (наказ МОН України від 23.01.2004 р. № 48), «Положення про проведення практики студентів вищих навчальних закладів України», затвердженого наказом Міністерства освіти України від 8 квітня 1993 р., а також з врахуванням освітньо-кваліфікаційних характеристик молодшого спеціаліста спеціальності 5.03050901 “Бухгалтерський облік”, визначених Тимчасовою освітнь-професйною програмою підготовки молодших спеціалістів за галуззю знань 0305 – «Економіка і підприємництво».

Виробнича практика для студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» проводиться у шостому семестрі після завершення теоретичної підготовки молодших спеціалістів; тривалість практики – 5 тижнів / 225 годин.

Терміни проходження практики обумовлюються графіками навчального процесу, затвердженими на навчальний рік.

1.2. Бази практики

Виробнича практика проводяться на підприємствах, в установах і організаціях різних форм власності і видів діяльності. Бази практики за своїм профілем комплектуються відповідно до професійних практичних знань згідно з освітньо-кваліфікаційними характеристиками молодшого спеціаліста. До таких об’єктів практики відносяться:

- господарські підприємства різних галузей діяльності та організаційно-правових форм;

- бюджетні установи.

1.3. Зміст практики

1.3.1. Мета і завдання виробничої практики студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»

Метою виробничої практики є узагальнення і удосконалення знань та практичних навичок одержаних студентом в процесі навчання.

Завданням виробничої практики є: закріплення теоретичних знань на місцях практики, ознайомлення з функцією та організацією роботи у планово-економічному відділі, відділі організації праці та заробітної плати, бухгалтерській службі; з методичним та інформаційним забезпеченням цих відділів; збирання, систематизація та узагальнення необхідних матеріалів для звіту виробничої практики.

По проходженні виробничої практики студенти повинні: знати функції працівників планово-економічного відділу, відділу організації праці та зарплати, бухгалтерської служби; ознайомитись із управлінською, фінансовою, податковою та статистичною звітністю: складом, порядком складання та термінами подання

Завершується виробнича практика збором і систематизацією необхідних фактичних даних для складання звіту з практики та його захисту.

Порядок підготовки і вимоги до оформлення цих матеріалів викладені в Методичних рекомендаціях проведення навчальної та виробничої практик студентів освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» спеціальності 5.03050901 “Бухгалтерський облік”.

1.3.2. Перелік фахівців з бухгалтерського обліку освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст»

- бухгалтер;

- касир – експерт;

- обліковець з реєстрації бухгалтерських даних;

- рахівник;

- конторський службовець (реєстрація та облік);

- інспектор з інвентаризації;

- інспектор - ревізор;

- конторський службовець (документознавство).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]