Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MagRV / розділ 1.doc
Скачиваний:
86
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
266.24 Кб
Скачать

1.4.1 Об'єднання фінансових даних

Коли керівник хоче скласти уявлення про загальний стан справ у компанії, він може отримати багато версій, і всі вони будуть вірні. Кожен підрозділ веде свій облік, кожне має свою думку щодо внеску в загальну справу, і далеко не завжди легко зрозуміти - витрати на маркетинг достатні або надлишкові, окуповуються чи ні. При використанні ERP системи утрудняються маніпуляції з даними, оскільки дані єдині і всі підрозділи використовують одну і ту ж систему.

1.4.2 Стандартизація виробничих процесів

Виробничі компанії, особливо ті, у яких багато підрозділів, географічно віддалених, розташованих в різних країнах і на різних континентах, усвідомлюють, що окремі підрозділи можуть користуватися різними методами обліку, різними комп'ютерними системами, так що не завжди кінці сходяться з кінцями. Об'єднана багатовалютна система дозволяє скоротити персонал і уніфікувати облікові процеси. Розвиток Інтернету забезпечує простий доступ до даних з будь-якого, самого віддаленого місця. Крім того, коли виробництво кінцевого продукту роздроблене на виробництво комплектуючих в різних місцях, не менш важливо забезпечити технічну сумісність, єдність методів контролю, своєчасність поставок партій сировини, заготовок, комплектуючих.

1.4.3 Стандартизація інформації в системі кадрів

ERP система з успіхом вирішує завдання об'єднання даних про персонал в різних підрозділах - кадровий підбір, перспективи зростання, перепідготовка і т.п. За допомогою системи полегшується можливість зв'язку з кожним співробітником. Фактично ERP системи є своєрідним комп'ютерним представленням способів ведення бізнесу різними компаніями. Кожна галузь промисловості має свої особливості, поетом у розробники систем орієнтують їх на застосування в різних областях, де їх можливості будуть проявлені максимально. Ось чому споживачі з відповідної галузі промисловості вимагають від розробників максимальної відповідності їх потребам.

У нашій країні проводилося безліч досліджень з вивчення питання про вартість ERP системи, включаючи апаратне і програмне забезпечення, консалтингові послуги і витрати на персонал. У підсумкову величину включалися витрати на інсталяцію ERP системи і період впровадження, протягом якого відбувається супровід системи фахівцями, її оновлення або нарощування та оптимізація. Серед компаній, що брали участь в дослідженні (вони представляли різні галузі промисловості і ставилися як до малого чи середнього, так і до великого бізнесу), середня величина вартості на весь функціонал системи склала $ 1,5 млн., з розкидом від $ 200 тис. до $ 3 млн.

Взагалі по вартості ERP-системи можна розділити на дві групи:

  • ERP системи вартістю від $ 100 тис. до $ 1 млн. і досить коротким терміном впровадження. Ця група систем розрахована на середній і частина великого бізнесу.

  • ERP системи вартістю понад $ 1 млн. з великим терміном впровадження. Зазначені системи розраховані на великі компанії.

Середня віддача від ERP системи за тими ж дослідженнями склала $ 1,2 млн. на рік. Так що ERP-система - досить дорога, але і досить ефективна система.

Соседние файлы в папке MagRV