Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Полностью Белова.docx
Скачиваний:
52
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
352.04 Кб
Скачать

Висновки

Результати діяльності підприємства значною мірою визначаються його зовнішнім середовищем. Підприємства стежать за зовнішньою обстановкою з метою виявити та використати її сприятливі можливості для досягнення поставленої мети, уникнути при цьому загрози перешкод. Підприємство, як відкрита система, залежить від зовнішнього середовища стосовно поставок ресурсів, енергії, кадрів, а також споживачів.

SWOT-аналіз - це процес встановлення зв'язків між найхарактернішими для підприємства можливостями, загрозами, сильними сторонами (перевагами), слабкостями, результати якого в подальшому можуть бути використані для формулювання і вибору стратегій підприємства [2 ]. Він проводиться з метою дослідження підприємства як господарюючої системи у певному ринковому середовищі. SWOT-аналіз - це своєрідний інструмент; він не містить остаточної інформації для прийняття управлінських рішень, але дає змогу впорядкувати процес обмірковування всієї наявної інформації з використанням власних думок та оцінок. SWOT-аналіз дає змогу формувати загальний перелік стратегій підприємства з урахуванням їхніх особливостей - адаптації до середовища або формування впливу на нього. 

Розглянуті методичні підходи щодо проведення SWOT-аналізу дозволять підприємствам усвідомити своє становище на ринку, своєчасно реагувати на зовнішні загрози. Результати дослідження мають практичне значення і можуть бути використані з метою зміцнення своїх ринкових позицій, обґрунтування і розроблення такої стратегії, яка буде сприяти успішній діяльності підприємства в майбутньому.

В курсовій роботі було досліджено зовнішне ПАТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний». Спочатку досліджувались загальні характеристики підприємства, форма власності, динаміка і структура виробництва, постачальники, посередники та інші загальні характеристики. На другу етапі досліджувалось зовнішне середовище підприємства, тобто Ідентифікували зовнішніх можливостей та загроз підприємства та їх оцінювали. На основі проведених розрахунків побудувати матрицю можливостей і загроз.

Останній етап базувався на розробці пропозицій і маркетингових заходів щодо подолання завнішніх загроз. На цьому етапі була розроблена стратегія зростання підприємства та створення двох нових напрямів розвитку компанії з обґрунтуванням всіх позитивних та негативних рис.

Після дослідження всіх етапів, можна сказати, що ПАТ «Линовицький цукрокомбінат «Красний» стабільне розвинуте підприємство, яке використовує практично всі аспекти та складові маркетингу у своїй діяльності та є одним з лідерів у своїй галузі. Робота на підприємстві злагоджена. Асортимент продукції ґрунтується практично на всі групи населення за різними показниками. Якість та дизайн продукції неодноразово визначалася як споживачами так і різними контролюючими установами.

У підприємства існують певні проблеми із поширенням свого товару на ринку, оскільки якість товару на високому рівні, то необхідно стимулювати збут.

Запропоновані нові стратегії по створенню нової видів продукції, а також створення онлайн-магазину і служби доставки. Стратегії передбачають великі фінансові затрати, але при вдалому їх впровадженні очікується великий прибуток і вихід на один рівень з лідерами галузі.