Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет практика 2011-2012.docx
Скачиваний:
297
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
146.75 Кб
Скачать

1.4. Асортимент продукції та сировинна база підприємства

На підприємстві виробляється велика кількість хлібобулочних та кондитерських виробів.

В асортимент продукції входять: здобні вироби, сухарі, кондитерські вироби, напівфабрикати, хліб, булочні вироби, продукція на замовлення.

На Хлібокомбінаті №11 випікається найширший асортимент здобних виробів, до складу яких входять: ізюм, курага, повидло, мак, яблука та ін.

Вісім найменувань сухарів здобних задовольняють смаки покупців різного віку. Особливим попитом користуються сухарі "Київські", до рецептури яких входить ізюм, і "Гірчичні" с додавання гірчичного масла. Сухарі випускаються різної ваги, рецептури та складу, щоб задовольнити смаки найвибагливіших споживачів.

Широкий асортимент сушок на різний смак забезпечує їх незмінну популярність. Особливим попитом користується сушка "Малютка", нагороджена дипломом "Київська якість". Сушки випускаються на автоматизованих лініях вітчизняного виробництва з високоякісної натуральної сировини. Мають сертифікат УкрСЕПРО.

Більш ніж 15 найменувань печива та кекси виготовляються на основі вітчизняних натуральних інгредієнтів. Київський Хлібокомбінат №11 пропонує до Дня Святого Миколая, пряник Миколайчик та Миколай.

Підприємство в якості напівфабрикату виготовляє заморожене тісто, яке чудово підходить для виготовлення біляшів в домашніх умовах.

Сувенірні вироби, випечені з тіста й прикрашені квітами, листками й різноманітними візерунками з кольорової мастики, нададуть святковому столу неповторність і урочистість. Караваї випускаються різного дизайну та вагою від 1,5кг до 7кг.

Хлібомбінат, окрім масових видів хлібу, таких як батон «Нива» та «Український», випускає багато іншого хлібу, такого як хліб «Цілюще зерно», «Гороно», «Арнаут», плетінка з маком, хліб «Панський», «Трапезний» та багато інших сортів хлібу.

Сировину Хлібокомбінат №11 отримує від різноманітних комерційних структур, але у підприємства є і постійні партнери, які співпрацюють з хлібокомбінатом протягом тривалого часу і є надійним джерелом ресурсів. Дані про партнерів і ресурси наведені в таблиці 1.1.

Таблиця 1.1

Основні постачальники сировини дп пат «Київхліб» Хлібокомбінат №11 за 2011-2012р.

Сировина

Постачальник

1

2

3

1

Борошно житнє

КОП „Київмлин”

2

Борошно пшеничне 2 гат.

КОП „Київмлин”

3

Солод житній

Чуднівський спиртозавод

4

Цукор-пісок

ТОВ „Товарознавство”, Тальнський цукровий завод, фірма „Ері дон” (м. Київ)

5

Сіль

„Артемівськ”

6

Борошно вівсяне

КОП „Київмлин”

7

Маргарин

ПП „Олія-збут”, Харківський жировий комбінат

8

Олія рослинна

ТОВ „Лариса”, Мелітопольський олієекстракційний завод

9

Повидло яблучне

ТОВ „Амос”, Летичівський завод товарів

10

Дріжджі

Обухівський дріжджовий завод

11

Патока

Верходніпровський крохмало-паточний завод

12

Паперо-обгортувальна тара

м. Київ розробка упаковки „Укрджерела”

13

Спирт

Тхорівський спиртозавод

14

Крохмал

Орлеанський крохмало-паточний завод

15

Молоко сухе знежирене

Ічнянський завод масла і сухого молока

Продовження таблиці 1.1

1

2

3

16

Ізюм

„Тотцесервіс”

17

Яйця

„Пік”, „Літанау”

18

Оцтова кислота

Фірма „Алкет”

Вся сировина повинна відповідати вимогам ДСТУ, ГСТ, ТУ та інших документів і підлягає контролю за показниками якості у відповідності з "Положенням про виробничі лабораторії".

Хлібокомбінат №11 випускає велику кількість продукції в широкому асортименті. Проаналізувавши асортимент даної продукції, можна побачити її зміни протягом двох дослідних років. Для аналізу використаємо данні асортименту хлібокомбінату наведені в таблиці 1.2.

Таблиця 1.2