Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТОХВ курсовий.doc
Скачиваний:
50
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
205.82 Кб
Скачать

1. Тематика, склад і зміст курсового проекту

Курсовий проект ґрунтується на розділах дисципліни «Технологічне обладнання харчових виробництв» та інших дисциплін, які є базовими для даної дисципліни.

Тематика курсового проекту формується викладачами курсу «Технологічне обладнання харчових виробництв» за умови актуальності, доцільності, а також обсягу питань, які вирішуватимуться проектом.

Завдання на курсовий проект видається з врахуванням особливостей апаратурно-технологічної схеми виробництва і конкретних задач, що стоять перед ним в області модернізації або створення нового обладнання, впровадження нової техніки і прогресивних технологій. Основна увага повинна приділятись удосконаленню експлуатаційних показників існуючої машини. При цьому проводиться аналіз загальної схеми і компонування машини, дається обґрунтування конструкції і запропонованих рішень. Завдання повинно бути конкретним і у той же час, забезпечувати студентам можливість вибору найбільш раціональних рішень.

Для курсового проектування можуть бути запропоновані наступні варіанти тем:

  • модернізація існуючої моделі технологічного обладнання з розробкою конструкцій окремих вузлів і найбільш складних деталей;

  • розробка нової конструкції машини чи апарата з використанням сучасних досягнень науки і техніки;

  • розробка експериментального обладнання чи стендів для дослідження процесів харчових виробництв.

Модернізація існуючого обладнання передбачає вдосконалення його основних складальних одиниць або конструкції в цілому з метою покращення його техніко-економічних показників (підвищення продуктивності, покращення якості готової продукції, зменшення метало- та енергоємності, покращення економічних показників, охорони праці).

Розробка нового обладнання передбачає створення нового, більш досконалого, порівняно з існуючим обладнанням.

Курсовий проект, як правило, складається з пояснювальної записки обсягом 40…50 сторінок машинописного тексту на аркушах формату А4 і графічної частини на трьох аркушах креслярського паперу формату А1 (або формату А3 у вигляді додатків до пояснювальної записки при виконанні за допомогою комп’ютерних програм): креслень загального вигляду, вузлів, деталей.

Пояснювальна записка до курсового проекту – це текстовий документ, у якому обґрунтовано прийняті рішення, показана логічна послідовність виконаної роботи.

Пояснювальна записка виконується за встановленою формою згідно з державними стандартами і складається, як правило, з титульного листа встановленого зразка, далі – завдання на курсовий проект і після цього:

1) зміст;

2) анотація (стисла характеристика курсового проекту);

3) вступ;

4) аналіз конструкції обладнання аналогічного призначення;

5) обґрунтування та опис технічного рішення;

6) розрахункова частина (технологічні, кінематичні, теплові та силові розрахунки обладнання, розрахунки на міцність робочих органів);

7) монтаж, експлуатація і ремонт обладнання;

8) заходи з охорони праці;

9) висновки;

10) список використаної літератури;

11) додатки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]