Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
151.04 Кб
Скачать

День Незалежності

24 серпня Україна та її ______________ відзначають головне державне свято — День Незалежності ________ років нашого суверенітету — це час напруженої роботи, оцінки зробленого, глибоких роздумів і повчальних висновків, невтомних пошуків нового змісту і нових форм нашого життя.

Нам випала історична місія здійснювати мрію багатьох поколінь наших предків — бути господарями на своїй багатій і щедрій землі, плекати і прикрашати її своєю працею, у добробуті, безпеці й злагоді ростити дітей, мирно і приязно жити із сусідами.

Попри всі складнощі й труднощі на шляху оновлення і відродження, ми не втратили відчуття історичної перспективи, віри у правильність обраного шляху, розуміння невмирущості заповіту Т. Г. Шевченка «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля».

А про те, як ми господарюємо у ______________, свідчать наші справи. Завдяки праці, таланту, самовідданості _____________ на очах кращає наше чудове місто, поступово і неухильно змінюється життя. Лише останнім часом відбулося урочисте освячення і відкриття __________, уведено в дію _______ , відкрито, закінчено будівництво . Нинішнього року оздоровлено за рахунок міського бюджету понад ___________ дітей, що на ________ більше, ніж, торік. І перелік вагомих здобутків міської влади та мешканців _________ можна продовжити.

Тож дозвольте щиросердно подякувати вам, дорогі друзі, за пранні, життєстійкість, наполегливість, підтримку _________ міської вдані і запевнити, що ми й надалі робитимемо все можливе для поліпшення життя _________ : розвитку вітчизняного виробництва, створення нових робочих місць, виконання програми адресної допомоги соціально незахищеним верствам населення, розширення житлової сі будівництва. Зокрема, наступного року ми плануємо здати в експлуатацію _________ .

Переконаний, жителі ____________ усе зроблять для того, щоб наше місто було взірцем для всієї країни і прикладом добрих починань. Сердечно вітаю вас із ___-ою річницею незалежності України, зичу святкового настрою, доброго здоров'я, добробуту, миру і злагоди у ваших родинах!

День Перемоги

Дорогі наші ветерани та учасники Великої Вітчизняної війни]

Шановні ___________ й гості _________________!

Цього світлого весняного дня прийміть мої найщиріші вітання з ____ річницею Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Наш низький уклін і повага, шана й подяка солдатам, офіцерам і генералам, усім, хто брав участь у розгромі фашизму.

•Ми не забудемо відваги й героїзму партизанів і підпільників, страждань і стійкості в'язнів концтаборів. Схиляємо голови перед вашим подвигом, перед пам'яттю тих, хто ціною власного життя зупинив фашистську навалу й захистив рідну землю.

Ми схиляємо голови і перед вдовами, перед мужністю жінок, які в надзвичайно тяжких умовах тилу створили надійний трудовий фронт — потужний і непереборний.

У нелегкі повоєнні роки ви, дорогі наші ветерани, відбудували зруйновані міста й села, підняли з руїн наше місто. __________ по праву пишаються тим, що з кожним роком воно стає дедалі прекраснішим і затишнішим. І тепер, через ______ років від того знаменного Дня Перемоги, ми розуміємо, що зобов'язані вам життям, як власним, так і життям нашої незалежної країни. Ми усвідомлюємо: ваш подвиг — яскрава, немеркнуча сторінка вітчизняної історії.

Кожний прожитий день віддаляє нас від минулого. Та час безсилий перед людською пам'яттю. І ми завжди будемо приносити живі квіти на могили солдатів, полеглих у Великій Вітчизняній війні.

Хочу запевнити вас, що, незважаючи на всі труднощі сьогодення, міська влада й надалі докладатиме зусиль для забезпечення соціального захисту населення міста, передусім ветеранів та інвалідів війни.

Бажаю, шановні наші ветерани й учасники війни, міцного здоро­в'я, довголіття, всього найкращого вам і вашим сім'ям.

З Днем Перемоги, дорогі _____________ !

Славні ветерани воїни і героїчні визволителі ___________ і

Шановні гості й дорогі ______________!

Минуть віки, але ніколи не згасне слава про всіх, хто ціною власного життя, виявляючи небачену мужність, відвагу й героїзм, відстояв свободу і незалежність Вітчизни. У ці дні ми з вами урочисто відзначаємо знаменну дату – ________ річницю визволення від фашистських загарбників.

Від глибини душі поздоровляю вас з цією вікопомною датою, що проходить крізь наші серця та об'єднує в одній великій родині людей старшого і молодшого поколінь.

З особливою повагою та шаною висловлюю щиру синівську повагу нашим уславленим ветеранам – учасникам бойових дій – за сміливість і самопожертву, стійкість і масовий героїзм, виявлені під час визволення __________. Славні воїни свою велику любов до рідної землі доводили ціною власного життя і зросили її кров'ю. Здолавши неймовірні труднощі, вони вистояли у смертельному двобої й навіки здобули честь, славу і безсмертя.

Нащадки завжди пам'ятатимуть подвиг, здійснений ветеранами Великої Вітчизняної війни в ім'я свободи і щасливого майбуття. їх героїчне життя гідне наслідування для молоді всіх прийдешніх поколінь як яскравий взірець чистоти й сумління. Власним прикладом вони довели вірність батьківщині, з честю виконали священний обов'язок її захисників.

Нині ветерани як ніколи потребують нашої повсякденної турботи і допомоги ____________ міськрада та міськдержадміністрація й надалі приділятимуть увагу питанням поліпшення умов життя учасників бойових дій, надаватимуть їм всебічну допомогу, забезпечуватимуть соціальний захист.

Вічна слава героїчним визволителям __________ ! Ваш подвиг переживе віки!