Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
4
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
151.04 Кб
Скачать

День матері

Дорогі, любі наші матусі!

Прийміть від нас, ваших синів і дочок, низький уклін. Ми шануємо ваш природний дар оберігати, захищати, підтримувати дітей наших.

У цей день бузкоквітного травня ми пишаємося вашою вродою й ніжністю, ласкавістю й чарівністю, теплотою й турботливістю

Мати в українській родині – берегиня домашнього тепла й затишку, любові и взаємоповаги, мудра невтомна трудівниця, дбайлива господиня.

Мати підтримує нас у цьому непростому, бурхливому житті Із молоком матері передається нам мудрість усіх минулих поколінь Мати благословляє нас на життєву дорогу й тендітною, але твердою і вправною, теплою та впевненою рукою веде по рушникові долі нашої. Вона поруч упродовж усього нашого дитячого і дорослого життя.

Тож, дорогі Матері, добра й здоров'я вам, миру, радості й родинного затишку!

День молоді

Дорогі юнаки та дівчата!

Шановна молодь і гості ____________!

Ви уособлюєте майбутнє суспільства, майбутнє нашого міста. Творчий політ, високі ідеали, невичерпні енергія й потенціал молоді мають надзвичайно важливе значення для стабільного розвитку суспільства. Наше місто — не виняток, адже нині воно «розправляє крила» — відбудовуються ________________, зводяться будинки, створюються нові (університети, спортивні майданчики тощо). Ми розуміємо, що майбутнє неможливе без науки, а розвиток науки неможливий без молоді ________ – студентське місто, молодих___________ незабаром представлятимуть на різних континентах нашу наукову, спортивну, культурну еліту. Ми вбачаємо свій обов'язок у тому, щоб допомогти вам утвердитися в цьому житті.

На вирішення молодіжних проблем спрямована діяльність соціальних служб для молоді, працює молодіжна біржа праці, . Розпочато молодіжний волонтерський рух: сотні добровільних соціальних працівників допомагають інвалідам, дітям, які не мають батьківської опіки, повернутися у суспільство. Ми вважаємо молодь головним партнером у реалізації соціальної політики.

Особливу увагу _______________ міська державна адміністрація приділяє молодим сім'ям. Розроблено систему пільгових довгострокових кредитів для молодих сімей та одиноких громадян на будівництво житла. Студентам-сиротам та інвалідам надається матеріальна допомога, для студентів передбачено__________ пільгових проїзних квитків. Ми будуємо рідне місто разом з вами, бо вам і вашим дітям жити в ньому.

_______________ влада за підтримки громадських організацій, всієї громади й кожного спроможна створити зразкове місто.

Гарантом нашої успішної діяльності на цьому шляху є Конституція України, _________ .

Тож привчайтеся вміло й плідно працювати у своєму місті, бути справжніми його господарями.

Ми з надією дивимося на молодь — майбутнє нашого міста.

Зі святом вас!

День науки

Дорогі науковці!

Радий привітати вас з нагоди Дня науки в Україні!

День науки для нашого міста — особливе свято, бо саме в __________________зосереджено найбільше наукових кадрів України. Міська влада докладає багато зусиль, щоб зберегти й поповнити науковий потенціал міста, який налічує ______________наукових установ, де працює____________ .

Це свято особливе для нас ще й тому, що наука, на мою думку, взагалі є найціннішим із того, що залишається нащадкам у спадщи­ну від попередніх поколінь, — саме наука в суспільстві відтворює інтелектуальний генофонд нації. Плине невблаганний час, старіють і йдуть у небуття навіть найпрекрасніші шедеври, творіння рук людських. Та все ж не переривається в часі жива ниточка поколінь, зберігаються творіння людського розуму — наукові знання. А зна­чить — продовжується життя народу.

Упродовж віків не пересихає джерело творчості, не вгасає вогонь людського духу в нашому славному (славетному) _______________ протягом століть зібрав сузір'я яскравих зірок наукової думки світової величини. З великою пошаною згадаймо наших сучасників — та ще багато уславлених імен, які започаткували нові наукові школи, виховали плеяду талановитої молоді.

Нам потрібно нині повернути в науку молодь, докласти всіх зусиль для зростання престижу наукової праці, піднесення ролі на­уки, що є форпостом державності, незалежності й економічного розвитку України.

Зі святом вас, високошановні співвітчизники, дорогі мої земляки,! Спасибі вам за спілкування з вами, за радість бути вашим сучасником. Хай ніколи не полишає вас оптимізм і надія. Хай любов і радість завжди живуть у ваших оселях!