Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Литература / Consp_Ar_U.doc
Скачиваний:
81
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
905.22 Кб
Скачать

Ребристі монолітні перекриття з плитами, що спираються по контуру

Конструктивна схема складається з плит, працюючих у двох напрямах та балок, що їх підтримують. Розміри сторін плит - 4-6 м, співвідношення сторін - 1-1.5. Балки призначають однакової висоти і розміщують по осям колон у двох напрямах. Перекриття без проміжних колон і з малими розмірами плит (менш 2м) називають кесоними. Товщина плити у залежності від її розмірів у плані та значення навантаження - 50-140 мм, але не менше 1/50L. Перекриття з плитами, що спираються по контуру, застосовують головним чином по архітектурним міркуванням. По видатку арматури і бетону вони менш економічні, ніж перекриття з балковими плитами. Плити, що спираються по контуру, армують плоскими зварними сітками з робочою арматурою в обох напрямках (додаткова сітка посередині плити з краями на 1/4 довжини короткого прольота при нерозрізних плитах і 1/8 при розрізних).

Моменти, що виникають у плиті визначають з

Якщо одна з нижніх сіток не доводиться до опори на 1/4 L,

Користуючись таблицями співвідношень між моментами, знаходять невідомі. Переріз арматури плит підбирають, як для прямокутних перерізів. Робочу арматуру у напрямку меншого прольота розміщують нижче арматури, що йде у напрямі більшого прольота.

Конструкції збірно-монолітних перекрить

Збірно-монолітна конструкція являє собою набір з збірних елементів і монолітних частин. Бетон замонолічування цих ділянок слугує для зв'язку конструкції в єдину систему. Найчастіше збірні елементи слугують остовом для монолітного бетону і в них розміщена основна, частіше напружувана арматура. Додаткову арматуру монолітних частин можна вкладати на остов з збірних елементів. Бетон монолітних ділянок - В15.

Безбалкові збірні перекриття.

Безбалкове перекриття являє собою систему збірних панелей, що спираються безпосередньо на капітелі колон. Основне конструктивне призначення капітелів - забезпечити жорстке поєднання перекриття з колонами, зменшити розмір розрахункових прольотів і створити опору для панелей. Сітка колон - звичайно квадратна 6х6м.

Перевага у порівнянні з балковими - у кращому використанні об'єму приміщень із-за відсутності ребер. Застосовують для виробничих будівель із великими тимчасовими навантаженнями. При тимчасових навантаженнях більше 10 кН/м2безбалкові економичніше балкових.

Конструкція збірного безбалкового перекриття – складається з 3 основних елементів - капітелі, надколонної панелі та прольотної панелі. Капітель спирається на уширення колони і сприймає навантаження від надколоних панелей, що ідуть у двох взаємно перпендикулярних напрямах, та працюючих як балки. У цілях утворення нерозрізності надколонні панелі закріплюються поверху зварюванням закладних деталей. Прольотна панель спирається по 4 сторонам на надколонні панелі, що мають полиці, і працює, як плита, що спирається по контуру. Після зварювання закладних панелі в сполученнях замонолічують. Безбалкове працює подібно ребристому з плитами, що спираються по контуру, у якому надколонні капітелі працюють, як широкі балки. Панелі перекрить бувають ребристими або порожнинними. Колони мають поповерхову розрізку.

ЛЕКЦІЯ №13

ТЕМА: КОНСТРУКЦІЇ ОДНОПОВЕРХОВИХПРОМИСЛОВИХ БУДІВЕЛЬ

Зміст: 1. Компонування поперечних рам.

2. Елементи конструкцій.

Елементи конструкцій.

Особливістю таких будівель є обладнання підвісними та мостовими кранами. Крани переміщуються по шляхам, які спираються на консолі колон або підвішені до елементів покриття. Покриття може бути виконане балковим з окремих лінійних елементів або просторовим у вигляді оболонок. До елементів конструкції одноповерхової каркасної будівлі з балковим покриттям відносяться: колони, защемлені у фундамент, ригели покриття (балки, ферми, арки), плити покриття, підкранові балки, світлові або аераціоні ліхтарі. Основна конструкція каркасу - поперечна рама, складена колонами і ригелями. Просторова жорсткість та стійкість досягаються защемленням колон у фундаментах. У поперечному напрямку просторова жорсткість забезпечується поперечними рамами, у поздовжньому - поздовжніми (колони, елементи покриття, підкранові балки і поперечні зв'язки).

Соседние файлы в папке Литература