Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
мирон.docx
Скачиваний:
16
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
125.89 Кб
Скачать

Порядок проведення атестації аудиторів

Атестацію аудиторів здійснює атестаційна комісія органу з сертифікації персоналу Системи. Кандидат в аудитори, який претендує на атестацію, подає заявку (додаток В) до акредитованого органу з сертифікації персоналу. Якщо в Системі є декілька органів з сертифікації персоналу з відповідною галуззю акредитації, заявка може бути подана до будь-якого з них.

Орган з сертифікації персоналу проводить атестацію аудиторів за правилами, затвердженими спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері підтвердження відповідності".

На підставі позитивного рішення атестаційної комісії орган з сертифікації персоналу оформляє, реєструє в своєму реєстрі та видає сертифікат аудитора за формою, наведеною в додатку Ж. Одержуючи сертифікат, аудитор підписує прийнятий у Системі "Кодекс поведінки аудитора" (додаток И).

Термін дії сертифіката аудитора – до трьох років.

Інформацію про атестованих аудиторів органи з сертифікації персоналу подають згідно з ДСТУ 3415 до Реєстру Системи."

Для продовження дії атестації аудитор за шість місяців до закінчення терміну дії сертифіката подає до органу з сертифікації персоналу заявку за формою додатка В.

Визнання сертифікатів аудиторів, що видані у системах сертифікації інших країн, здійснює атестаційна комісія. Визнанню підлягають сертифікати аудиторів, які видані:

- в міжнародних та регіональних системах сертифікації, до яких приєдналась України та країна, що видала сертифікат;

- угод між спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері підтвердження відповідності.та керівними органами систем сертифікації інших країн про взамне визнання сертифікатів аудиторів.

*

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]