Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
БЖД_УЧЕБНИК_ТЕСТЫ_2012.docx
Скачиваний:
41
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
404.19 Кб
Скачать

Основна література

  1. Безпека життєдіяльності: Навч. посібник / Березуцький В.В., Васьковець Л.А., Вершиніна Н.П. та ін.; За ред. проф. В.В. Березуцького. – Х.: Факт, 2005. – 384 с.

  2. Джигирей В.С., Жидецький В.Ц. Безпека життєдіяльності. Підручник. – Вид. 4-те, доповнене. – Львів: Афіша, 2001. – 256 с.

  3. Желібо Є.П., Заверуха Н.М., Зацарний В.В. Безпека життєдіяльності: Навч. посібник для студ. вищих навч. закладів. 3-є вид. / За ред. Є.П. Желібо. – К.: Каравела, 2004. – 328 с.

  4. Скобло Ю.С., Соколовська Т.Б. Мазоренко Д.І., Тіщенко Л.М., Троянов М.М. Безпека життєдіяльності: Навч. посібник для вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. – Київ: Кондор, 2003. – 424 с.

  5. Надзвичайні ситуації. Основи законодавства України. Т. 1, 2. – К., 1998.

  6. Положення про класифікацію надзвичайних ситуацій. Затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 15 липня 1998 р. № 1099.

Додаткова література

  1. Безопасность жизнедеятельности: Учебник для вузов / Л.А. Михайлов, В.П. Соломин, А.Л. Михайлов, А.В. Старостенко и др. – СПб: Питер, 2005. – 302 с.

  2. Захарченко М.В., Орлов М.В., Голубєв А.К. та ін. Безпека життєдіяльності у повсякденних умовах виробництва, побуту та у надзвичайних ситуаціях: Навч. посібник. – К.: ІЗМО, 1996. – 427 с.

  3. Безпека життєдіяльності / Всеукраїнський науково-популярний журнал. 2003 – 2006.

Тести № 7 для самоперевірки знань

Тести містять у собі запитання різного виду. Якщо варіанти відповідей у завданні позначені колом (○–), то в такому питанні міститься тільки одна вірна відповідь. Якщо варіанти відповідей у завданні позначені квадратом (– ), то в такому питанні передбачено декілька вірних відповідей. Питання, що містять у собі три крапки (…), потребують вставити пропущене слово, кількість таких позначень у питанні відповідає кількості пропущених слів. При відповіді на питання – “привести до відповідності”, треба проти літери лівого стовпчика вказати відповідну цифру правого стовпчика. Звертаємо увагу до того, що відповіді на деякі питання тесту потребують проведення попередніх розрахунків.

Якщо внаслідок відповіді на наведені тестові завдання Ви набираєте від 522 до 580 балів, то рівень Ваших знань з цього модулю відповідає оцінці “відмінно” або “А” за європейською системою перерахунків кредитів (ECTS); від 435 до 521 балів – “добре” –“ВС”; від 348 до 434 балів – “задовільно” – “”; меньше 348 балів “незадовільно” – “FX” – треба повернутися до вивчення матеріалу цього модулю.

  1. Події, при яких … … нормальних умов життя і діяльності людей і які можуть призвести або призводять до загибелі людей та/або до значних матеріальних втрат називаються надзвичайними ситуаціями. (2 бали)

  1. Події, при яких відбувається порушення … … життя і діяльності людей і які можуть призвести або призводять до загибелі людей та/або до значних матеріальних втрат називаються надзвичайними ситуаціями. (2 бали)

  1. Події, при яких відбувається порушення нормальних умов … і … людей і які можуть призвести або призводять до загибелі людей та/або до значних матеріальних втрат називаються надзвичайними ситуаціями. (2 бали)

  1. Події, при яких відбувається порушення нормальних умов життя і діяльності … і які можуть … або призводять до загибелі людей та/або до значних матеріальних втрат називаються надзвичайними ситуаціями. (2 бали)

  1. Події, при яких відбувається порушення нормальних умов життя і діяльності людей і які можуть призвести або … до … людей та/або до значних матеріальних втрат називаються надзвичайними ситуаціями. (2 бали)

  1. Події, при яких відбувається порушення нормальних умов життя і діяльності людей і які можуть призвести або призводять до загибелі … та/або до … матеріальних втрат називаються надзвичайними ситуаціями. (2 бали)

  1. Події, при яких відбувається порушення нормальних умов життя і діяльності людей і які можуть призвести або призводять до загибелі людей та/або до значних … … називаються надзвичайними ситуаціями. (2 бали)

  1. Події, при яких відбувається порушення нормальних умов життя і діяльності людей і які можуть призвести або призводять до загибелі людей та/або до значних матеріальних втрат називаються … … . (2 бали)

  1. До загальних ознак надзвичайних ситуацій відносяться: (4 бали)

А)  – наявність або загроза загибелі людей;

Б)  – значне погіршення умов життєдіяльності людей;

В)  – заподіяння економічних збитків;

Г)  – істотне погіршення стану довкілля;

Д)  – загроза загибелі одної людини.

  1. До загальних ознак надзвичайних ситуацій не відносяться: (5 балів)

А) ○ – наявність або загроза загибелі людей;

Б) ○ – значне погіршення умов життєдіяльності людей;

В) ○ – заподіяння економічних збитків;

Г) ○ – істотне погіршення стану довкілля;

Д) ○ – загроза загибелі одної людини.

  1. До … … , як правило, призводять аварії, катастрофи, стихійні лиха та інші події, такі, як епідемії, терористичні акти, збройні конфлікти тощо. (2 бали)

  1. До надзвичайних ситуацій, як правило, … … , катастрофи, стихійні лиха та інші події, такі, як епідемії, терористичні акти, збройні конфлікти тощо. (2 бали)

  1. До надзвичайних ситуацій, як правило, призводять аварії, … , … лиха та інші події, такі, як епідемії, терористичні акти, збройні конфлікти тощо. (2 бали)

  1. До надзвичайних ситуацій, як правило, призводять аварії, катастрофи, стихійні … та інші … , такі, як епідемії, терористичні акти, збройні конфлікти тощо. (2 бали)

  1. До надзвичайних ситуацій, як правило, призводять аварії, катастрофи, стихійні лиха та інші події, такі, як … , … акти, збройні конфлікти тощо. (2 бали)

  1. До надзвичайних ситуацій, як правило, призводять аварії, катастрофи, стихійні лиха та інші події, такі, як епідемії, терористичні акти, … … тощо. (2 бали)

  1. До ознак аварії першої категорії належать: (5 балів)

А)  – загибель 5 і більше людей;

Б)  – травмовано 10 і більше людей;

В)  – викид отруйних, радіоактивних, небезпечних речовин за санітарно-захисну зону підприємства;

Г)  – збільшення концентрації забруднюючих речовин у навколишньому природному середовищі більш ніж у 10 разів;

Д)  – зруйнування будівель, споруд чи основних конструкцій, що створило загрозу для життя і здоров`я працівників або населення;

Е)  – загибель від 3 до 5 людей;

Ж)  – травмування від 5 до 10 людей.

  1. До ознак аварії першої категорії не належать: (6 балів)

А) ○ – загибель 5 і більше людей;

Б) ○ – травмовано 10 і більше людей;

В) ○ – викид отруйних, радіоактивних, небезпечних речовин за санітарно-захисну зону підприємства;

Г) ○ – збільшення концентрації забруднюючих речовин у навколишньому природному середовищі більш ніж у 10 разів;

Д) ○ – зруйнування будівель, споруд чи основних конструкцій, що створило загрозу для життя і здоров`я працівників або населення;

Е) ○ – загибель від 3 до 5 людей.

  1. До ознак аварії першої категорії не належать: (6 балів)

А) ○ – загибель 5 і більше людей;

Б) ○ – травмовано 10 і більше людей;

В) ○ – викид отруйних, радіоактивних, небезпечних речовин за санітарно-захисну зону підприємства;

Г) ○ – збільшення концентрації забруднюючих речовин у навколишньому природному середовищі більш ніж у 10 разів;

Д) ○ – зруйнування будівель, споруд чи основних конструкцій, що створило загрозу для життя і здоров`я працівників підприємства або населення;

Е) ○ – травмування від 5 до 10 людей.

  1. До ознак аварії другої категорії належать: (3 бали)

А)  – загинуло до 5 людей;

Б)  – травмовано від 4 до 10 людей;

В)  – травмовано від 2 до 4 людей;

Г)  – зруйновано будівлі, споруди чи основні конструкції, що створило загрозу для життя і здоров`я працівників цеху, ділянки.

  1. До ознак аварії другої категорії не належать: (4 бали)

А) ○ – загинуло до 5 людей;

Б) ○ – травмовано від 4 до 10 людей;

В) ○ – травмовано від 2 до 4 людей;

Г) ○ – зруйновано будівлі, споруди чи основні конструкції, що створило загрозу для життя і здоров`я працівників цеху, ділянки.

  1. … … походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного … або … діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат … … процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат діяльності природних … , які за своєю … , масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, … … і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і … … вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть … … , об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, … … та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та … , називаються … природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними … … . Руйнівне небезпечне природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  2. Події природного походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. … … природне явище – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне … … – це стихійне лихо. (2 бали)

  1. Події природного походження або результат діяльності природних процесів, які за своєю інтенсивністю, масштабом поширення і тривалістю можуть вражати людей, об`єкти економіки та довкілля, називаються небезпечними природними явищами. Руйнівне небезпечне природне явище – це … … . (2 бали)

  1. Існуюча класифікація надзвичайних ситуацій за їх масштабом поділяє надзвичайні ситуації на: (7 балів)

А)  – індивідуальні;

Б)  – локальні;

В)  – об`єктові;

Г)  – місцеві;

Д)  – регіональні;

Е)  – загальнодержавні;

Ж)  – континентальні;

З)  – глобальні.

  1. Яких надзвичайних ситуацій не існує у відповідності з класифікацією за масштабом? (8 балів)

А) ○ – індивідуальні;

Б) ○ – локальні;

В) ○ – об`єктові;

Г) ○ – місцеві;

Д) ○ – регіональні;

Е) ○ – загальнодержавні;

Ж) ○ – континентальні;

З) ○ – глобальні.

  1. У відповідності з “Положенням про класифікацію надзвичайних ситуацій”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1099 від 15.07.1998 р., залежно від територіального поширення, обсягів заподіяних або очікуваних економічних збитків, кількості людей, які загинули, розрізняють наступні надзвичайні ситуації: (4 бали)

А)  – НС загальнодержавного рівня;

Б)  – НС техногенного характеру;

В)  – НС регіонального рівня;

Г)  – НС місцевого рівня;

Д)  – НС об`єктового рівня.

  1. У відповідності з “Положенням про класифікацію надзвичайних ситуацій”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1099 від 15.07.1998 р., залежно від територіального поширення, обсягів заподіяних або очікуваних економічних збитків, кількості людей, які загинули, розрізняють наступні надзвичайні ситуації: (4 бали)

А)  – НС загальнодержавного рівня;

Б)  – НС природного характеру;

В)  – НС регіонального рівня;

Г)  – НС місцевого рівня;

Д)  – НС об`єктового рівня.

  1. У відповідності з “Положенням про класифікацію надзвичайних ситуацій”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1099 від 15.07.1998 р., залежно від територіального поширення, обсягів заподіяних або очікуваних економічних збитків, кількості людей, які загинули, розрізняють наступні надзвичайні ситуації: (4 бали)

А)  – НС загальнодержавного рівня;

Б)  – НС соціально-політичного характеру;

В)  – НС регіонального рівня;

Г)  – НС місцевого рівня;

Д)  – НС об`єктового рівня.

  1. У відповідності з “Положенням про класифікацію надзвичайних ситуацій”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1099 від 15.07.1998 р., залежно від територіального поширення, обсягів заподіяних або очікуваних економічних збитків, кількості людей, які загинули, розрізняють наступні надзвичайні ситуації: (4 бали)

А)  – НС загальнодержавного рівня;

Б)  – НС військового характеру;

В)  – НС регіонального рівня;

Г)  – НС місцевого рівня;

Д)  – НС об`єктового рівня.

  1. У відповідності з “Положенням про класифікацію надзвичайних ситуацій”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1099 від 15.07.1998 р., залежно від територіального поширення, обсягів заподіяних або очікуваних економічних збитків, кількості людей, що загинули, які надзвичайні ситуації не включають: (5 балів)

А) ○ – НС загальнодержавного рівня;

Б) ○ – НС техногенного характеру;

В) ○ – НС регіонального рівня;

Г) ○ – НС місцевого рівня;

Д) ○ – НС об`єктового рівня.

  1. У відповідності з “Положенням про класифікацію надзвичайних ситуацій”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1099 від 15.07.1998 р., залежно від територіального поширення, обсягів заподіяних або очікуваних економічних збитків, кількості людей, що загинули, які надзвичайні ситуації не включають: (5 балів)

А) ○ – НС загальнодержавного рівня;

Б) ○ – НС природного характеру;

В) ○ – НС регіонального рівня;

Г) ○ – НС місцевого рівня;

Д) ○ – НС об`єктового рівня.

  1. У відповідності з “Положенням про класифікацію надзвичайних ситуацій”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1099 від 15.07.1998 р., залежно від територіального поширення, обсягів заподіяних або очікуваних економічних збитків, кількості людей, що загинули, які надзвичайні ситуації не включають: (5 балів)

А) ○ – НС загальнодержавного рівня;

Б) ○ – НС соціально-політичного характеру;

В) ○ – НС регіонального рівня;

Г) ○ – НС місцевого рівня;

Д) ○ – НС об`єктового рівня.

  1. У відповідності з “Положенням про класифікацію надзвичайних ситуацій”, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України № 1099 від 15.07.1998 р., залежно від територіального поширення, обсягів заподіяних або очікуваних економічних збитків, кількості людей, що загинули, які надзвичайні ситуації не включають: (5 балів)

А) ○ – НС загальнодержавного рівня;

Б) ○ – НС військового характеру;

В) ○ – НС регіонального рівня;

Г) ○ – НС місцевого рівня;

Д) ○ – НС об`єктового рівня.

  1. Відповідно до “Положення про класифікацію надзвичайних ситуацій” за характером подій, які зумовлюють виникнення надзвичайних ситуацій на території України, розрізняють наступні: (4 бали)

А)  – НС загальнодержавного рівня;

Б)  – НС техногенного характеру;

В)  – НС природного характеру;

Г)  – НС соціально-політичного характеру;

Д)  – НС військового характеру.

  1. Відповідно до “Положення про класифікацію надзвичайних ситуацій” за характером подій, які зумовлюють виникнення надзвичайних ситуацій на території України, розрізняють наступні: (4 бали)

А)  – НС регіонального рівня;

Б)  – НС техногенного характеру;

В)  – НС природного характеру;

Г)  – НС соціально-політичного характеру;

Д)  – НС військового характеру.

  1. Відповідно до “Положення про класифікацію надзвичайних ситуацій” за характером подій, які зумовлюють виникнення надзвичайних ситуацій на території України, розрізняють наступні: (4 бали)

А)  – НС місцевого рівня;

Б)  – НС техногенного характеру;

В)  – НС природного характеру;

Г)  – НС соціально-політичного характеру;

Д)  – НС військового характеру.

  1. Відповідно до “Положення про класифікацію надзвичайних ситуацій” за характером подій, які зумовлюють виникнення надзвичайних ситуацій на території України, розрізняють наступні: (4 бали)

А)  – НС об`єктового рівня;

Б)  – НС техногенного характеру;

В)  – НС природного характеру;

Г)  – НС соціально-політичного характеру;

Д)  – НС військового характеру.

  1. Відповідно до “Положення про класифікацію надзвичайних ситуацій” за характером подій, які зумовлюють виникнення надзвичайних ситуацій на території України, які надзвичайні ситуації не розрізняють? (5 балів)

А) ○ – НС загальнодержавного рівня;

Б) ○ – НС техногенного характеру;

В) ○ – НС природного характеру;

Г) ○ – НС соціально-політичного характеру;

Д) ○ – НС військового характеру.

  1. Відповідно до “Положення про класифікацію надзвичайних ситуацій” за характером подій, які зумовлюють виникнення надзвичайних ситуацій на території України, які надзвичайні ситуації не розрізняють? (5 балів)

А) ○ – НС регіонального рівня;

Б) ○ – НС техногенного характеру;

В) ○ – НС природного характеру;

Г) ○ – НС соціально-політичного характеру;

Д) ○ – НС військового характеру.

  1. Відповідно до “Положення про класифікацію надзвичайних ситуацій” за характером подій, які зумовлюють виникнення надзвичайних ситуацій на території України, які надзвичайні ситуації не розрізняють? (5 балів)

А) ○ – НС місцевого рівня;

Б) ○ – НС техногенного характеру;

В) ○ – НС природного характеру;

Г) ○ – НС соціально-політичного характеру;

Д) ○ – НС військового характеру.

  1. Відповідно до “Положення про класифікацію надзвичайних ситуацій” за характером подій, які зумовлюють виникнення надзвичайних ситуацій на території України, які надзвичайні ситуації не розрізняють? (5 балів)

А) ○ – НС об`єктового рівня;

Б) ○ – НС техногенного характеру;

В) ○ – НС природного характеру;

Г) ○ – НС соціально-політичного характеру;

Д) ○ – НС військового характеру.

  1. … … надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню … … – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це … та … комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація … … , соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, … - … , політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, … , … -технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, … - … , санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, … - … та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших … , … на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на … … , проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, … … рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки … … , завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, … … на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на … … надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення … … на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на … … моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних … , … (експертизи), досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, … та … щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо … … подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу … з метою … їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх … у … ситуацію або пом`якшення її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну … або … її можливих наслідків. (2 бали)

  1. Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій – це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайної ситуації на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій з метою недопущення їх переростання у надзвичайну ситуацію або пом`якшення її … … . (2 бали)

  1. Єдина державна система запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) включає в себе: (4 бали)

А)  – центральні органи виконавчої влади;

Б)  – місцеві органи виконавчої влади;

В)  – виконавчі органи рад;

Г)  – відповідні державні підприємства, установи та організації;

Д)  – підрозділи Міністерства внутрішніх справ;

Е)  – підрозділи Міністерства оборони.

  1. До єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) не входять: (5 балів)

А) ○ – центральні органи виконавчої влади;

Б) ○ – місцеві органи виконавчої влади;

В) ○ – виконавчі органи рад;

Г) ○ – відповідні державні підприємства, установи та організації;

Д) ○ – підрозділи Міністерства внутрішніх справ.

  1. До єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) не входять: (5 балів)

А) ○ – центральні органи виконавчої влади;

Б) ○ – місцеві органи виконавчої влади;

В) ○ – виконавчі органи рад;

Г) ○ – відповідні державні підприємства, установи та організації;

Д) ○ – підрозділи Міністерства оборони.

  1. … … створення єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) є забезпечення реалізації державної політики у сфері запобігання і реагування на надзвичайні ситуації, забезпечення цивільного захисту населення. (2 бали)

  1. Основною метою … єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) є … реалізації державної політики у сфері запобігання і реагування на надзвичайні ситуації, забезпечення цивільного захисту населення. (2 бали)

  1. Основною метою створення єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) є забезпечення … … політики у сфері запобігання і реагування на надзвичайні ситуації, забезпечення цивільного захисту населення. (2 бали)

  1. Основною метою створення єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) є забезпечення реалізації державної … у … запобігання і реагування на надзвичайні ситуації, забезпечення цивільного захисту населення. (2 бали)

  1. Основною метою створення єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) є забезпечення реалізації державної політики у сфері … і … на надзвичайні ситуації, забезпечення цивільного захисту населення. (2 бали)

  1. Основною метою створення єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) є забезпечення реалізації державної політики у сфері запобігання і реагування на … … , забезпечення цивільного захисту населення. (2 бали)

  1. Основною метою створення єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) є забезпечення реалізації державної політики у сфері запобігання і реагування на надзвичайні ситуації, … … захисту населення. (2 бали)

  1. Основною метою створення єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) є забезпечення реалізації державної політики у сфері запобігання і реагування на надзвичайні ситуації, забезпечення цивільного … … . (2 бали)

  1. До завдань єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) відносяться: (5 балів)

А)  – розроблення нормативно-правових актів з питань запобігання НС;

Б)  – забезпечення готовності центральних та місцевих органів виконавчої влади до дій по запобіганню і реагуванню на НС;

В)  – забезпечення реалізації заходів щодо запобігання виникненню НС;

Г)  – навчання населення щодо поведінки та дій у разі виникнення НС;

Д)  – виконання цільових і науково-технічних програм, спрямованих на запобігання НС;

Е)  – розслідування нещасних випадків різного рівня.

  1. До завдань єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) не відносяться: (6 балів)

А) ○ – розроблення нормативно-правових актів з питань запобігання НС;

Б) ○ – забезпечення готовності центральних та місцевих органів виконавчої влади до дій по запобіганню і реагуванню на НС;

В) ○ – забезпечення реалізації заходів щодо запобігання виникненню НС;

Г) ○ – навчання населення щодо поведінки та дій у разі виникнення НС;

Д) ○ – виконання цільових і науково-технічних програм, спрямованих на запобігання НС;

Е) ○ – розслідування нещасних випадків різного рівня.

  1. До завдань єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) відносяться: (5 балів)

А)  – збирання та аналітичне опрацювання інформації про НС;

Б)  – прогнозування і оцінка соціально-економічних наслідків НС;

В)  – створення, раціональне збереження і використання резерву матеріальних та фінансових ресурсів, необхідних для запобігання НС;

Г)  – проведення державної експертизи, нагляду за дотриманням вимог щодо захисту населення від НС;

Д)  – оповіщення населення про загрозу та виникнення НС;

Е) – інспектування промислових підприємств щодо дотримання вимог охорони праці.

  1. До завдань єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) не відносяться: (6 балів)

А) ○ – збирання та аналітичне опрацювання інформації про НС;

Б) ○ – прогнозування і оцінка соціально-економічних наслідків НС;

В) ○ – створення, раціональне збереження і використання резерву матеріальних та фінансових ресурсів, необхідних для запобігання НС;

Г) ○ – проведення державної експертизи, нагляду за дотриманням вимог щодо захисту населення від НС;

Д) ○ – оповіщення населення про загрозу та виникнення НС;

Е) ○ інспектування промислових підприємств щодо дотримання вимог охорони праці.

  1. До завдань єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) відносяться: (6 балів)

А)  – захист населення у разі виникнення НС;

Б)  – проведення рятувальних та інших невідкладних робіт щодо ліквідації НС;

В)  – пом`якшення можливих наслідків НС у разі їх виникнення;

Г)  – здійснення заходів щодо соціального захисту постраждалого населення, проведення гуманітарних акцій;

Д)  – реалізація визначених законодавством прав у сфері захисту населення від наслідків НС;

Е) – участь у міжнародному співробітництві у сфері цивільного захисту населення;

Ж)  – переобладнання та перебудова будівель, що перебувають у аварійному стані.

  1. До завдань єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) не відносяться: (7 балів)

А) ○ – захист населення у разі виникнення НС;

Б) ○ – проведення рятувальних та інших невідкладних робіт щодо ліквідації НС;

В) ○ – пом`якшення можливих наслідків НС у разі їх виникнення;

Г) ○ – здійснення заходів щодо соціального захисту постраждалого населення, проведення гуманітарних акцій;

Д) ○ – реалізація визначених законодавством прав у сфері захисту населення від наслідків НС;

Е) ○ – участь у міжнародному співробітництві у сфері цивільного захисту населення;

Ж) ○ – переобладнання та перебудова будівля, що перебувають у аварійному стані.

  1. Координуючими органами єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) є: (5 балів)

А)  – комісія ООН з питань техногенно-екологічної безпеки;

Б)  – державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

В)  – національна рада з питань безпечної життєдіяльності населення;

Г)  – комісії Ради міністрів АР Крим, обласних державних адміністрацій з питань техногенно-екологічної безпеки та НС;

Д)  – комісії районних державних адміністрацій з питань техногенно-екологічної безпеки та НС;

Е)  – комісії з питань надзвичайних ситуацій об’єкта.

  1. До координуючих органів єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) не відносяться: (6 балів)

А) ○ – комісія ООН з питань техногенно-екологічної безпеки;

Б) ○ – державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій;

В) ○ – національна рада з питань безпечної життєдіяльності населення;

Г) ○ – комісії Ради міністрів АР Крим, обласних державних адміністрацій з питань техногенно-екологічної безпеки та НС;

Д) ○ – комісії районних державних адміністрацій з питань техногенно-екологічної безпеки та НС;

Е) ○ – комісії з питань надзвичайних ситуацій об’єкта.

  1. До постійний органів управління з питань техногенно-екологічної безпеки, цивільної оборони та з надзвичайних ситуацій відносяться: (4 бали)

А)  – Кабінет Міністрів України, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади;

Б)  – рада міністрів АР Крим, обласні державні адміністрації;

В)  – районні державні адміністрації і виконавчі органи рад;

Г)  – структурні підрозділи підприємств, установ та організацій;

Д)  – добровольчі пожежні дружини.

  1. До постійних органів управління з питань техногенно-екологічної безпеки, цивільної оборони та з надзвичайних ситуацій відносяться: (5 балів)

А) ○ – Кабінет Міністрів України, міністерства та інші центральні органи виконавчої влади;

Б) ○ – рада міністрів АР Крим, обласні державні адміністрації;

В) ○ – районні державні адміністрації і виконавчі органи рад;

Г) ○ – структурні підрозділи підприємств, установ та організацій;

Д) ○ – добровольчі пожежні дружини.

  1. Залежно від масштабів і особливостей надзвичайної ситуації, що прогнозується або виникла, можуть існувати такі режими функціонування єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР): (4 бали)

А)  – режим повсякденної діяльності;

Б)  – режим підвищеної готовності;

В)  – режим діяльності у надзвичайних ситуаціях;

Г)  – режим діяльності у надзвичайному стані;

Д)  – режим бойового розгортання.

  1. Якого режиму функціонування єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) в залежності від масштабів і особливостей надзвичайної ситуації, що прогнозується або виникла не існує? (5 балів)

А) ○ – режим повсякденної діяльності;

Б) ○ – режим підвищеної готовності;

В) ○ – режим діяльності у надзвичайних ситуаціях;

Г) ○ – режим діяльності у надзвичайному стані;

Д) ○ – режим бойового розгортання.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі повсякденної діяльності відносяться: (7 балів)

А) – ведення спостереження і здійснення контролю за станом довкілля;

Б) – розроблення і виконання цільових науково-технічних програм і заходів щодо запобігання НС;

В) – вдосконалення процесу підготовки персоналу уповноважених органів з питань НС;

Г) – організація навчання населення методів користування засобами захисту, правильних дій у НС;

Д) – створення і поновлення резервів матеріальних та фінансових ресурсів для ліквідації НС;

Е) – здійснення цільових видів страхування;

Ж) – формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки у довкіллі;

З) – оцінка загрози виникнення НС та можливих її наслідків.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі повсякденної діяльності відносяться: (7 балів)

А) – ведення спостереження і здійснення контролю за станом довкілля;

Б) – розроблення і виконання цільових науково-технічних програм і заходів щодо запобігання НС;

В) – вдосконалення процесу підготовки персоналу уповноважених органів з питань НС;

Г) – організація навчання населення методів користування засобами захисту, правильних дій у НС;

Д) – створення і поновлення резервів матеріальних та фінансових ресурсів для ліквідації НС;

Е) – здійснення цільових видів страхування;

Ж) – посилення роботи, пов`язаної з веденням спостереження та здійснення контролю за станом довкілля;

З) – оцінка загрози виникнення НС та можливих її наслідків.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі повсякденної діяльності не відносяться: (8 балів)

А) ○ – ведення спостереження і здійснення контролю за станом довкілля;

Б) ○ – розроблення і виконання цільових науково-технічних програм і заходів щодо запобігання НС;

В) ○ – вдосконалення процесу підготовки персоналу уповноважених органів з питань НС;

Г) ○ – організація навчання населення методів користування засобами захисту, правильних дій у НС;

Д) ○ – створення і поновлення резервів матеріальних та фінансових ресурсів для ліквідації НС;

Е) ○ – здійснення цільових видів страхування;

Ж) ○ – формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки у довкіллі;

З) ○ – оцінка загрози виникнення НС та можливих її наслідків.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі повсякденної діяльності не відносяться: (8 балів)

А) ○ – ведення спостереження і здійснення контролю за станом довкілля;

Б) ○ – розроблення і виконання цільових науково-технічних програм і заходів щодо запобігання НС;

В) ○ – вдосконалення процесу підготовки персоналу уповноважених органів з питань НС;

Г) ○ – організація навчання населення методів користування засобами захисту, правильних дій у НС;

Д) ○ – створення і поновлення резервів матеріальних та фінансових ресурсів для ліквідації НС;

Е) ○ – здійснення цільових видів страхування;

Ж) ○ – посилення роботи, пов`язаної з веденням спостереження та здійснення контролю за станом довкілля;

З) ○ – оцінка загрози виникнення НС та можливих її наслідків.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі підвищеної готовності відносяться: (6 балів)

А) – оцінка загрози виникнення НС та можливих її наслідків;

Б) – формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки в районі можливої НС;

В) – посилення роботи по спостереженню та здійсненню контролю за станом довкілля;

Г) – розроблення комплексних заходів щодо захисту населення і територій;

Д) – приведення в стан підвищеної готовності наявних сил і засобів, уточнення планів їх дій і переміщення у разі необхідності;

Е) – проведення заходів щодо запобігання виникненню НС;

Ж) – запровадження цілодобового чергування членів комісії.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі підвищеної готовності не відносяться: (7 балів)

А) ○ – оцінка загрози виникнення НС та можливих її наслідків;

Б) ○ – формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки в районі можливої НС;

В) ○ – посилення роботи по спостереженню та здійсненню контролю за станом довкілля;

Г) ○ – розроблення комплексних заходів щодо захисту населення і територій;

Д) ○ – приведення в стан підвищеної готовності наявних сил і засобів, уточнення планів їх дій і переміщення у разі необхідності;

Е) ○ – проведення заходів щодо запобігання виникненню НС;

Ж) ○ – запровадження цілодобового чергування членів комісії.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі підвищеної готовності відносяться: (6 балів)

А) – створення і поновлення резервів матеріальних та фінансових ресурсів для ліквідації НС;

Б) – формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки в районі можливої НС;

В) – посилення роботи по спостереженню та здійсненню контролю за станом довкілля;

Г) – розроблення комплексних заходів щодо захисту населення і територій;

Д) – приведення в стан підвищеної готовності наявних сил і засобів, уточнення планів їх дій і переміщення у разі необхідності;

Е) – проведення заходів щодо запобігання виникненню НС;

Ж) – запровадження цілодобового чергування членів комісії.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі підвищеної готовності не відносяться: (7 балів)

А) ○ – створення і поновлення резервів матеріальних та фінансових ресурсів для ліквідації НС;

Б) ○ – формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки в районі можливої НС;

В) ○ – посилення роботи по спостереженню та здійсненню контролю за станом довкілля;

Г) ○ – розроблення комплексних заходів щодо захисту населення і територій;

Д) ○ – приведення в стан підвищеної готовності наявних сил і засобів, уточнення планів їх дій і переміщення у разі необхідності;

Е) ○ – проведення заходів щодо запобігання виникненню НС;

Ж) ○ – запровадження цілодобового чергування членів комісії.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі підвищеної готовності відносяться: (6 балів)

А) – здійснення цільових видів страхування;

Б) – формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки в районі можливої НС;

В) – посилення роботи по спостереженню та здійсненню контролю за станом довкілля;

Г) – розроблення комплексних заходів щодо захисту населення і територій;

Д) – приведення в стан підвищеної готовності наявних сил і засобів, уточнення планів їх дій і переміщення у разі необхідності;

Е) – проведення заходів щодо запобігання виникненню НС;

Ж) – запровадження цілодобового чергування членів комісії.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у режимі підвищеної готовності не відносяться: (7 балів)

А) ○ – здійснення цільових видів страхування;

Б) ○ – формування оперативних груп для виявлення причин погіршення обстановки в районі можливої НС;

В) ○ – посилення роботи по спостереженню та здійсненню контролю за станом довкілля;

Г) ○ – розроблення комплексних заходів щодо захисту населення і територій;

Д) ○ – приведення в стан підвищеної готовності наявних сил і засобів, уточнення планів їх дій і переміщення у разі необхідності;

Е) ○ – проведення заходів щодо запобігання виникненню НС;

Ж) ○ – запровадження цілодобового чергування членів комісії.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у діяльності у надзвичайній ситуації відносяться: (8 балів)

А) – здійснення відповідною комісією безпосереднього керівництва функціонування структурних підрозділів ЄДСЗР;

Б) – організація захисту населення і територій;

В) – переміщення оперативних груп у район виникнення НС;

Г) – організація роботи з локалізації або ліквідації НС;

Д) – визначення межі території, на якій виникла НС;

Е) – організація робіт по забезпеченню сталого функціонування об`єктів першочергового життєзабезпечення населення;

Ж) – здійснення постійного контролю за станом довкілля;

З) – інформування органів управління щодо рівня НС та вжитих заходів;

И) – запровадження цілодобового чергування членів комісії.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у діяльності у надзвичайній ситуації відносяться: (8 балів)

А) – здійснення відповідною комісією безпосереднього керівництва функціонування структурних підрозділів ЄДСЗР;

Б) – організація захисту населення і територій;

В) – переміщення оперативних груп у район виникнення НС;

Г) – організація роботи з локалізації або ліквідації НС;

Д) – визначення межі території, на якій виникла НС;

Е) – організація робіт по забезпеченню сталого функціонування об`єктів першочергового життєзабезпечення населення;

Ж) – здійснення постійного контролю за станом довкілля;

З) – інформування органів управління щодо рівня НС та вжитих заходів;

И) – розроблення комплексних заходів щодо захисту населення і територій.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у діяльності у надзвичайній ситуації не відносяться: (9 балів)

А) ○ – здійснення відповідною комісією безпосереднього керівництва функціонування структурних підрозділів ЄДСЗР;

Б) ○ – організація захисту населення і територій;

В) ○ – переміщення оперативних груп у район виникнення НС;

Г) ○ – організація роботи з локалізації або ліквідації НС;

Д) ○ – визначення межі території, на якій виникла НС;

Е) ○ – організація робіт по забезпеченню сталого функціонування об`єктів першочергового життєзабезпечення населення;

Ж) ○ – здійснення постійного контролю за станом довкілля;

З) ○ – інформування органів управління щодо рівня НС та вжитих заходів;

И) ○ – запровадження цілодобового чергування членів комісії.

  1. До основних заходів, що реалізують органи єдиної державної системи запобігання надзвичайним ситуаціям техногенного і природного характеру і реагування на них (ЄДСЗР) у діяльності у надзвичайній ситуації не відносяться: (9 балів)

А) ○ – здійснення відповідною комісією безпосереднього керівництва функціонування структурних підрозділів ЄДСЗР;

Б) ○ – організація захисту населення і територій;

В) ○ – переміщення оперативних груп у район виникнення НС;

Г) ○ – організація роботи з локалізації або ліквідації НС;

Д) ○ – визначення межі території, на якій виникла НС;

Е) ○ – організація робіт по забезпеченню сталого функціонування об`єктів першочергового життєзабезпечення населення;

Ж) ○ – здійснення постійного контролю за станом довкілля;

З) ○ – інформування органів управління щодо рівня НС та вжитих заходів;

И) ○ – розроблення комплексних заходів щодо захисту населення і територій.

  1. Надзвичайний стан – це … … України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією … … правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий … … діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим … … органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних … , … місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів … та … самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального … , … , установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, … і … , який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який … … встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає … … “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про … … ” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” … у … конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні … … і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і … … , а також прав юридичних осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також … … осіб та покладає на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних … та … на них додаткові обов`язки. (2 бали)

  1. Надзвичайний стан – це передбачений Конституцією України особливий правовий режим діяльності державних органів, органів місцевого та регіонального самоврядування, підприємств, установ і організацій, який тимчасово допускає встановлені Законом “Про надзвичайний стан” обмеження у здійсненні конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб та покладає на них … … . (2 бали)

  1. Метою введення … … є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є … … обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація … , … конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення … … і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і … … , а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також … … осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних … , … функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального … … органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних … … , органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, … … та регіонального самоврядування та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та … … та інших інститутів громадського суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших … … суспільства. (2 бали)

  1. Метою введення надзвичайного стану є якнайшвидша нормалізація обстановки, відновлення конституційних прав і свобод громадян, а також прав юридичних осіб, нормального функціонування конституційних органів влади, органів місцевого та регіонального самоврядування та інших інститутів … … . (2 бали)

  1. Надзвичайний стан може бути введено за умов: (6 балів)

А) – стихійного лиха, аварій і катастроф, епідемій епізоотій, що створюють загрозу життю і здоров`ю населення;

Б) – масових порушень правопорядку, що супроводжуються насильством над громадянами, обмежують їх права і свободи;

В) – блокування або захоплення окремих особливо важливих об`єктів чи місцевостей;

Г) – спроби захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України шляхом насильства;

Д) – посягання на територіальну цілісність держави, що загрожує зміною її кордонів;

Е) – необхідності відновлення конституційного правопорядку і діяльності органів державної влади;

Ж) – бажання проведення дострокових виборів Президента або депутатів Верховної Ради України.

  1. Надзвичайний стан не може бути введено за умов: (7 балів)

А) ○ – стихійного лиха, аварій і катастроф, епідемій епізоотій, що створюють загрозу життю і здоров`ю населення;

Б) ○ – масових порушень правопорядку, що супроводжуються насильством над громадянами, обмежують їх права і свободи;

В) ○ – блокування або захоплення окремих особливо важливих об`єктів чи місцевостей;

Г) ○ – спроби захоплення державної влади чи зміни конституційного ладу України шляхом насильства;

Д) ○ – посягання на територіальну цілісність держави, що загрожує зміною її кордонів;

Е) ○ – необхідності відновлення конституційного правопорядку і діяльності органів державної влади;

Ж) ○ – бажання проведення дострокових виборів Президента або депутатів Верховної Ради України.

  1. Під час надзвичайного стану держава може вжити наступні заходи: (5 балів)

А) – позбавити громадянства окремі верстви населення;

Б) – встановити особливий режим в`їзду і виїзду, та обмеження свободи пересування по території;

В) – обмеження руху транспортних засобів і їх огляд;

Г) – посилення охорони громадського порядку та об`єктів, що забезпечують життєдіяльність населення;

Д) – заборона проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, видовищних, спортивних та інших масових заходів;

Е) – заборона страйків.

  1. Під час надзвичайного стану державою не можуть бути вжиті наступні заходи: (6 балів)

А) ○ – позбавлення громадянства окремих верств населення;

Б) ○ – встановлення особливого режим в`їзду і виїзду, та обмеження свободи пересування по території;

В) ○ – обмеження руху транспортних засобів та їх огляд;

Г) ○ – посилення охорони громадського порядку та об`єктів, що забезпечують життєдіяльність населення;

Д) ○ – заборона проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій, видовищних, спортивних та інших масових заходів;

Е) ○ – заборона страйків.

  1. Загроза виникнення … … будь якого класу чи рівня – це реальна загроза для життя і здоров`я людей, загроза порушення нормальних умов їх життя і діяльності або ж значних матеріальних втрат. (2 бали)

  1. Загроза виникнення надзвичайної ситуації будь якого … чи … – це реальна загроза для життя і здоров`я людей, загроза порушення нормальних умов їх життя і діяльності або ж значних матеріальних втрат. (2 бали)

  1. Загроза виникнення надзвичайної ситуації будь якого класу чи рівня – це … … для життя і здоров`я людей, загроза порушення нормальних умов їх життя і діяльності або ж значних матеріальних втрат. (2 бали)

  1. Загроза виникнення надзвичайної ситуації будь якого класу чи рівня – це реальна загроза для … і … людей, загроза порушення нормальних умов їх життя і діяльності або ж значних матеріальних втрат. (2 бали)

  1. Загроза виникнення надзвичайної ситуації будь якого класу чи рівня – це реальна загроза для життя і здоров`я …, … порушення нормальних умов їх життя і діяльності або ж значних матеріальних втрат. (2 бали)

  1. Загроза виникнення надзвичайної ситуації будь якого класу чи рівня – це реальна загроза для життя і здоров`я людей, загроза … … умов їх життя і діяльності або ж значних матеріальних втрат. (2 бали)

  1. Загроза виникнення надзвичайної ситуації будь якого класу чи рівня – це реальна загроза для життя і здоров`я людей, загроза порушення нормальних … їх … і діяльності або ж значних матеріальних втрат. (2 бали)

  1. Загроза виникнення надзвичайної ситуації будь якого класу чи рівня – це реальна загроза для життя і здоров`я людей, загроза порушення нормальних умов їх життя і … або ж … матеріальних втрат. (2 бали)

  1. Загроза виникнення надзвичайної ситуації будь якого класу чи рівня – це реальна загроза для життя і здоров`я людей, загроза порушення нормальних умов їх життя і діяльності або ж значних … … . (2 бали)

  1. … … надзвичайної ситуації будь якого класу чи рівня – це реальна загроза для життя і здоров`я людей, загроза порушення нормальних умов їх життя і діяльності або ж значних матеріальних втрат. (2 бали)

  1. До надзвичайних ситуацій техногенного характеру належать: (5 балів)

А) – транспортні аварії;

Б) – інфекційна захворюваність людей;

В) – пожежі, вибухи;

Г) – аварії з викидом сильнодіючих отруйних речовин;

Д) – наявність у навколишньому середовищі шкідливих речовин понад ГДК;

Е) – аварії з викидом радіоактивних речовин;

Ж) – масова загибель диких тварин.

  1. До надзвичайних ситуацій техногенного характеру не належать: (6 балів)

А) ○ – транспортні аварії;

Б) ○ – інфекційна захворюваність людей;

В) ○ – пожежі, вибухи;

Г) ○ – аварії з викидом сильнодіючих отруйних речовин;

Д) ○ – наявність у навколишньому середовищі шкідливих речовин понад ГДК;

Е) ○ – аварії з викидом радіоактивних речовин.

  1. До надзвичайних ситуацій техногенного характеру не належать: (6 балів)

А) ○ – транспортні аварії;

Б) ○ – масова загибель диких тварин;

В) ○ – пожежі, вибухи;

Г) ○ – аварії з викидом сильнодіючих отруйних речовин;

Д) ○ – наявність у навколишньому середовищі шкідливих речовин понад ГДК;

Е) ○ – аварії з викидом радіоактивних речовин.

  1. До надзвичайних ситуацій техногенного характеру належать: (6 балів)

А) – отруєння людей;

Б) – раптове руйнування споруд;

В) – аварії на електроенергетичних системах;

Г) – аварії на системах життєзабезпечення;

Д) – аварії систем зв`язку та телекомунікацій;

Е) – аварії на очисних спорудах;

Ж) – гідродинамічні аварії.

  1. До надзвичайних ситуацій техногенного характеру належать: (7 балів)

А) ○ – отруєння людей;

Б) ○ – раптове руйнування споруд;

В) ○ – аварії на електроенергетичних системах;

Г) ○ – аварії на системах життєзабезпечення;

Д) ○ – аварії систем зв`язку та телекомунікацій;

Е) ○ – аварії на очисних спорудах;

Ж) ○ – гідродинамічні аварії.

  1. Надзвичайні ситуації природного характеру включають: (4 бали)

А) – геологічні;

Б) – метеорологічні;

В) – гідрологічні морські та гідрологічні прісноводні;

Г) – гідродинамічні аварії;

Д) – пожежі в природних екосистемах;

Е) – аварії на очисних спорудах.

  1. Надзвичайні ситуації природного характеру не включають: (5 балів)

А) ○ – геологічні;

Б) ○ – метеорологічні;

В) ○ – гідрологічні морські та гідрологічні прісноводні;

Г) ○ – гідродинамічні аварії;

Д) ○ – пожежі в природних екосистемах.

  1. Надзвичайні ситуації природного характеру не включають: (5 балів)

А) ○ – геологічні;

Б) ○ – метеорологічні;

В) ○ – гідрологічні морські та гідрологічні прісноводні;

Г) ○ – аварії на очисних спорудах;

Д) ○ – пожежі в природних екосистемах.

  1. Надзвичайні ситуації природного характеру включають: (5 балів)

А) – інфекційну захворюваність людей;

Б) – отруєння людей;

В) – інфекційні захворювання сільськогосподарських тварин;

Г) – масову загибель диких тварин;

Д) – ураження сільськогосподарських рослин хворобами та шкідниками;

Е) – аварії на системах життєзабезпечення.

  1. Надзвичайні ситуації природного характеру не включають: (6 балів)

А) ○ – інфекційну захворюваність людей;

Б) ○ – отруєння людей;

В) ○ – інфекційні захворювання сільськогосподарських тварин;

Г) ○ – масову загибель диких тварин;

Д) ○ – ураження сільськогосподарських рослин хворобами та шкідниками;

Е) ○ – аварії на системах життєзабезпечення.

  1. До надзвичайних ситуацій соціально-політичного характеру належать: (7 балів)

А) – збройні напади і утримання важливих об`єктів;

Б) – замах на керівників держави та народних депутатів України;

В) – напад, замах на членів екіпажу повітряного або швидкісного морського судна;

Г) – встановлення вибухових пристроїв в громадських місцях;

Д) – зникнення або викрадення об`єктів зберігання;

Е) – виявлення застарілих боєприпасів;

Ж) – аварії на очисних спорудах;

З) – аварії на арсеналах, складах боєприпасів.

  1. До надзвичайних ситуацій соціально-політичного характеру не належать: (8 балів)

А) ○ – збройні напади і утримання важливих об`єктів;

Б) ○ – замах на керівників держави та народних депутатів України;

В) ○ – напад, замах на членів екіпажу повітряного або швидкісного морського судна;

Г) ○ – встановлення вибухових пристроїв в громадських місцях;

Д) ○ – зникнення або викрадення об`єктів зберігання;

Е) ○ – виявлення застарілих боєприпасів;

Ж) ○ – аварії на очисних спорудах;

З) ○ – аварії на арсеналах, складах боєприпасів.

  1. У процесі визначення рівня надзвичайних ситуацій послідовно розглядають групи факторів: (3 бали)

А) – територіальне поширення;

Б) – розмір заподіяних економічних збитків та людських втрат;

В) – класифікаційні ознаки надзвичайних ситуацій;

Г) – оцінка витрат на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.

  1. У процесі визначення рівня надзвичайних ситуацій які з груп факторів не розглядають? (4 бали)

А) ○ – територіальне поширення;

Б) ○ – розмір заподіяних економічних збитків та людських втрат;

В) ○ – класифікаційні ознаки надзвичайних ситуацій;

Г) ○ – оцінка витрат на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації.

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “… … мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України … … на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на … … життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого … і … від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від … … , катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, … , … пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних … , … лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного … і … від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від … … , інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших … … виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної … … , адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, … … , установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, … і … незалежно від форм власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій … від … власності і господарювання гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм … і … гарантій щодо його реалізації.” (2 бали)

  1. Згідно із Законом “Про цивільну оборону України” “громадяни України мають право на захист свого життя і здоров`я від наслідків аварій, катастроф, значних пожеж, стихійного лиха і вимагати від Уряду України, інших органів державної виконавчої влади, адміністрації підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і господарювання … щодо його … .” (2 бали)

  1. Організація життєзабезпечення … в … НС – це комплекс заходів, спрямованих на створення і підтримання нормальних умов життя, здоров`я і працездатності людей. (2 бали)

  1. Організація життєзабезпечення населення в умовах НС – це … … , спрямованих на створення і підтримання нормальних умов життя, здоров`я і працездатності людей. (2 бали)

  1. Організація життєзабезпечення населення в умовах НС – це комплекс заходів, … на … і підтримання нормальних умов життя, здоров`я і працездатності людей. (2 бали)

  1. Організація життєзабезпечення населення в умовах НС – це комплекс заходів, спрямованих на створення і … … умов життя, здоров`я і працездатності людей. (2 бали)

  1. Організація життєзабезпечення населення в умовах НС – це комплекс заходів, спрямованих на створення і підтримання нормальних … … , здоров`я і працездатності людей. (2 бали)

  1. Організація життєзабезпечення населення в умовах НС – це комплекс заходів, спрямованих на створення і підтримання нормальних умов життя, … і … людей. (2 бали)

  1. … … населення в умовах НС – це комплекс заходів, спрямованих на створення і підтримання нормальних умов життя, здоров`я і працездатності людей. (2 бали)

  1. Евакуація – це … … чи вивезення населення з небезпечних зон. (2 бали)

  1. Евакуація – це організоване виведення чи … … з небезпечних зон. (2 бали)

  1. Евакуація – це організоване виведення чи вивезення населення з … … . (2 бали)

  1. … – це організоване виведення чи вивезення населення з небезпечних зон. (2 бали)

  1. Рятувальні роботи проводяться з метою: (3 бали)

А) – порятунку людей та надання допомоги ураженим;

Б) – локалізації аварій та усунення пошкоджень;

В) – створення умов для наступного проведення відновлюваних робіт;

Г) – покращення благоустрою населення.

  1. Рятувальні роботи включають: (8 балів)

А) – розвідку маршрутів висування формувань і об`єктів робіт;

Б) – локалізацію і гасіння пожеж на маршрутах і на ділянках робіт;

В) – пошук уражених і витягування їх з пошкоджених і палаючих будинків;

Г) – розкриття зруйнованих, пошкоджених, завалених споруд;

Д) – подання повітря в завалені споруди;

Е) – надання першої долікарської допомоги постраждалим;

Ж) – виведення населення з небезпечних зон у безпечні райони;

З) – санітарну обробку людей, тварин, дезактивацію та дезактивацію.