Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
55.doc
Скачиваний:
250
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
176.64 Кб
Скачать

55. Організація та забезпечення радіозв’язку командиру і штабу мб з старшим командиром і штабом.

Радіозв'язок командирові і штабу механізованого батальйону з командиром і штабом механізованої бригади забезпечується на підставі розпорядження зі зв'язку штабу бригади по одній УКХ, одній КХ радіомережах командира бригади і одній УКХ радіомережі штабу бригади силами і засобами кожного командира (штаба).

Ці радіомережі призначені для передачі командиром і штабом бригади бойових розпоряджень, команд командирам батальйонів і отримання від них донесень про бойову обстановку і виконання поставлених завдань.

До складу УКХ радіомережі командира бригади входять радіостанції командира бригади (головна станція) та радіостанції командирів механізованих батальонів і резервів (ПД рез, Моб.рез, ПТ рез).

У наступальному бою до складу цієї радіомережі можуть включатись радіостанції командирів передового, спеціального та обхідного загону, загону забезпечення руху, загону ліквідації наслідків застосування противником ЗМУ. В даній радіомережі зв'язок забезпечується з використанням документів СУВ, а з командирами механізованих батальйонів можливе забезпечення засекреченного зв'язку з використанням апаратури Т-219.

При діях батальйону в пішому порядку радіозв'язок командира батальйону з командиром бригади забезпечується по тій же УКХ радіомережі, але за допомогою переносних радіостанцій Р-159 в телефонному режимі з використанням документів CУВ.

Короткохвильова радіомережа командира механізованої бригади на радіостанціях Р-130 призначена, в основному, для забезпечення зв'язку з командиром танкового батальйону, коли останній знаходиться в танку. В інших випадках дана радіомережа використовується як прихована і робота в ній розпочинається тільки тоді, коли зв'язок в основній УКХ радіомержі не можна забезпечити за умов розповсюдження радіохвиль (коли не забезпечується пряма видимість між антенами кореспондентів) або в умовах застосування противником навмисних радіоперешкод.

До складу КХ радіомережі входять радіостанція командира механізованої бригади (головна радіостанція), а також радіостанції командирів батальйонів (мб і тб). Вид зв'язку - телефон з застосуванням документів СУВ, а з командирами мб можливий і телефон ЗАЗ із застосуванням апаратури Т-219.

Для забезпечення КХ радіозв'язку з батальйоном, який діє у пішому порядках, останньому може виділятись переносна КХ радіостанція Р-143. В усі радіомережі командира бригади для забезпечення зв'язку через одну командну інстанцію вниз може включатися радіостанція командувача армійського корпусу.

Радіозв'язок штабу батальйону з штабом бригади забезпечується по радіомережі штабу бригади на радіостанціях УКХ діапазону Р-123, Р-159.

До складу радіомережі входять радіостанції штабу бригади і штабів механізованих і танкового батальйонів, офіцерів штабу мбр, які виїхали за межі ПУ, командира роти РЕБ. Вид зв'язку в радіомережі – телефонний із застосуванням документів СУВ.

Організація двох радіомереж командира бригади і однієї радіомережі штабу бригади підвищує стійкість зв'язку і забезпечує необхідну перепускну здатність для передачі інформації між КП бригади і КСП батальйонів. У разі врати зв'язку з КП бригади зв'язок через інстанцію вверх може бути встановлений по черговій радіомережі штабу АК (ОК).

Для забезпечення оперативності вирішення питань тилового і технічного забезпечення бойових дій батальйону, передбачається забезпечення радіозв'язку з тиловим пунктом управління, медичним пунктом і ремонтно-евакуаційною групою бригади по радіомережах тилового і технічного забезпечення. У ці радіомережі можуть включатися радіостанції начальника штабу батальйону чи заступника командира батальйону з МТЗ.

Якщо батальйон діє як передовий, рейдовий загін, авангард бригади чи виконує важливе завдання, зв'язок командира бригади з командиром такого батальйону може забезпечуватись по окремому радіонапрямку.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]