Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Нове кримінально-процесуальне законодавство.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
98.3 Кб
Скачать

Тема 5. Досудове розслідування

  1. Досудове розслідування злочинів і кримінальних проступків.

  2. Початок досудового розслідування. Єдиний реєстр досудових розслідувань.

  3. Підслідність, її види. Місце проведення досудового розслідування.

  4. Повноваження слідчого. Взаємодія слідчого з оперативними підрозділами.

  5. Строки досудового розслідування, їх продовження.

  6. Ознайомлення з матеріалами досудового розслідування до його завершення.

  7. Поняття, види та система слідчих (розшукових) дій як основного способу збирання доказів у досудовому провадженні.

  8. Суб'єкти, уповноважені проводити слідчі (розшукові) дії. Особи, що залучаються до участі у провадженні слідчих (розшукових) дій. Гарантії прав особи при провадженні слідчих дій.

  9. Поняття та система негласних слідчих (розшукових) дій. Підстави проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Використання конфіденційного співробітництва.

  10. Суб'єкти прийняття рішення про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Вимоги до постанови слідчого, прокурора про проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Ухвала слідчого судді про дозвіл на проведення негласної слідчої (розшукової) дії. Проведення негласної слідчої (розшукової) дії до постановлення ухвали слідчого судді.

  11. Засоби, що використовуються під час проведення негласних слідчих (розшукових) дій. Фіксація ходу і результатів негласних слідчих (розшукових) дій. Гарантії прав осіб, щодо яких проводилися негласні слідчі (розшукові) дії.

  12. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій у доказуванні. Використання результатів негласних слідчих (розшукових) дій в інших цілях або передання інформації.

  13. Повідомлення про підозру.

  14. Зупинення досудового розслідування: підстави та порядок. Відновлення досудового розслідування.

  15. Форми закінчення досудового розслідування.

Тема 6. Підсудність. Підготовче провадження

  1. Поняття і види підсудності кримінальних справ судам першої інстанції.

  2. Територіяльна підсудність.

  3. Інстанційна підсудність.

  4. Направлення кримінального провадження з одного суду до іншого.

  5. Поняття, значення стадії підготовчого судового провадження.

  6. Порядок підготовчого судового засідання, суб'єкти, які беруть у ньому участь.

  7. Питання, які вирішуються у підготовчому судовому засіданні. Рішення, що приймаються судом у підготовчому судовому засіданні.

  8. Характеристика ухвали про затвердження угоди; ухвали про відмову в затвердженні угоди та повернення кримінального провадження прокурору для продовження досудового розслідування; ухвали про закриття провадження; ухвали про повернення обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру прокурору; ухвали про направлення обвинувального акту, клопотання про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру для визначення підсудності; ухвали про призначення судового розгляду.

Тема 7. Судовий розгляд

  1. Поняття, значення, завдання стадії судового розгляду. Зміст і значення вимог безпосередності, усності, гласності, незмінності складу суду, безперервності судового розгляду. Рівність прав сторін і забезпечення змагальності в судовому засіданні.

  2. Повноваження головуючого в судовому засіданні. Права і обов'язки членів суду. Запасний суддя.

  3. Фіксування судового розгляду. Журнал судового засідання, його зміст і значення.

  4. Проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції під час судового провадження.

  5. Учасники судового провадження.

  6. Межі судового розгляду. Зміна обвинувачення в суді. Висунення додаткового обвинувачення. Відмова від підтримання державного обвинувачення. Погодження зміни обвинувачення, висунення нового обвинувачення та відмови від підтримання державного обвинувачення.

  7. Процедура судового розгляду. Елементи судового розгляду: підготовча частина, судове слідство, судові дебати, останнє слово обвинуваченого, ухвалення та проголошення судового рішення.

  8. Підготовча частина судового засідання. Питання, що вирішуються в підготовчій частині судового засідання. Послідовність дій в підготовчій частині.

  9. Поняття, значення судового слідства (з’ясування обставин та перевірки їх доказами). Початок судового слідства (з’ясування обставин та перевірки їх доказами). Визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню, та порядку їх дослідження. Підстави і умови відмови суду від дослідження доказів за неоспорюваними сторонами обставинами.

  10. Порядок проведення судово-слідчих дій із дослідження доказів.

  11. Ухвалення та проголошення судового рішення. Види судових рішень. Поняття, значення, види вироків суду. Питання, що вирішуються судом при ухваленні вироку. Зміст вироку суду.

  12. Спрощене провадження щодо кримінальних проступків.

  13. Провадження в суді присяжних як особливий порядок провадження в суді першої інстанції.