Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
задачи.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
195.07 Кб
Скачать

Тема 7. Досудове кримінальне провадження

№. Здійснюється досудове розслідування. Поведомлено про підозру, розслідування тривало ще 4 місяця. Потім прокурор закрив провадження, оскільки з’ясовано, що підозрюваний не вчиняв злочин. Розслідування подовжено.

Варіанти: 1. Зявились докази щодо особи, відносно якої було закрито провадженя. 2. Знайдено нову особу. Як обчислювати строки

  1. Слідчий, який здійснює досудове розслідування, отримав оперативну інформацію про те, що особи, які, як є підстави вважати, причетні до вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 КК (незаконне виробництво наркотичних засобів), для спілкування використовують поштові відправлення. Слідчий вважає, що є підстави для накладення арешту на поштову кореспонденцію з наступною її виїмкою та оглядом.

Докладно опишіть, яким чином повинен діяти слідчий, хто вирішую клопотання слідчого про проведення даної дії.

1.Слідчий здійснює досудове провадження в справі про незаконне виробництво аркотичних речовин (ч. 3 ст. 307 КК). На підставі рішення прокурорп в справі було проведено оперативну закупку. Під час проведення зазначеної дії було встановлено, що осби, що здійснювали незаконний збут наркотичних речовин, були також посередниками у вчиненні вбивства на замовлення (п.11 ч. 2 ст. 115 КК). Чи можна використати такі дані в іншому провадженні – щодо вчинення вбивства?

1. Слідчий здійснює кримінальне провадження щодо вчинення розбійного нападу на інкасаторів. Оглянувши місце, біля якого, за показаннями свідків, бачили осіб, схожих на тих, що вчинили розбійний напад, слідчий знайшов мішки з частиною викрадених грошей та документами. Ці речі були заховані на території напівзруйнованого приміщення, де колись знаходились цехи заводу, який на даний момент не працював і де не було навіть охорони.

Які дії, яким чином може провести слідчий, щоб встановити осіб, які, як вважає слідчий можуть повернутися за захованим и грошима та документами, а також простежити за цими особами?

2.Слідчий здійснює кримінальне провадження за фактом вчинення крадіжки у особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 КК). Одержавши дані про те, що деякі з викрадених речей можуть зберігатися в оселі К., який раніше був засуджений за купівлю викраденого, слідчий вважає, що є підстави для негласного обстеження оселі К.

Яким чином може діяти слідчий?

2.Слідчий здійснює досудове розслідування за фактом вбивства з корисних мотивів Д. (п. 6 ч. 2 ст. 115 КК). Родичі загиблої пояснили, що серед викрадених речей був і мобільний телефон загиблої. Вони надали документи на цей телефон.

Яким чином може діяти слідчий, щоб встановити місце знаходження викраденого мобильного телефону?