Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Temi_praktichnikh_zanyat_Teoriya_dokaziv_Lukashkina_Gurtieva.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
72.19 Кб
Скачать

Тема 5. Особливості доказування в окремих стадіях кримінального провадження та в окремих видах кримінального провадження України Заняття 1.

1. Характеристика стадії досудового розслідування: поняття, завдання, строки, підсумкові рішення. Форми досудового розслідування.

2. Суб’єкти, на яких покладено обов’язок доказування на стадії досудового розслідування щодо збирання, перевірки та оцінки доказів.

3. Засоби збирання та перевірки доказів стороною обвинувачення на стадії досудового розслідування;

4. Роль слідчого судді в процесі доказування у кримінальному провадженні України. Засоби збирання та перевірки доказів слідчим суддею на стадії досудового розслідування.

5. Сторона захисту як суб’єкт процесу доказування на досудовому провадженні. Характеристика засобів збирання документів та речей, які можуть стати доказами (доказів), стороною захисту на стадії досудового розслідування у кримінальному провадженні України

6. Потерпілий, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється кримінальне провадження, цивільний позивач та цивільний відповідач, їх представники як суб’єкти процесу доказування на досудовому провадженні. Характеристика засобів збирання документів та речей, які можуть стати доказами (доказів), потерпілим, представником юридичної особи, щодо якої здійснюється кримінальне провадження, цивільним позивачем та цивільним відповідачем, їх представниками на стадії досудового розслідування у кримінальному провадженні України.

7. Загальна характеристика процесу доказування в стадії підготовчого судового провадження.

8. Загальна характеристика процесу доказування в стадії судового розгляду.

9. Загальна характеристика процесу доказування в стадії перегляду судових рішень в апеляційному порядку.

10. Загальна характеристика процесу доказування в стадії виконання судового розгляду.

11. Загальна характеристика процесу доказування в стадії перегляду судових рішень в касаційному порядку.

12. Загальна характеристика процесу доказування в стадії перегляду судових рішень за нововиявленими обставинами.

Задача 1. За повідомленням про виявлення трупа з ознаками насильницької смерті слідчий міліції виїхав на місце виявлення вбитого та провів огляд місця події і огляд трупа, склавши про це протокол. Особи, що виявили труп, були допитані як свідки. Повернувшись до міліції, слідчий вніс відомості про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочав розслідування. В ході розслідування слідчим були проведені наступні дії: призначена судово-медична експертиза для встановлення причин смерті; допитані свідки; затриманий і допитаний підозрюваний; проведений огляд підозрюваного; підозрюваний був пред'явлений для пізнання свідкам; у нього в будинку проведений обшук. Відносно підозрюваного була призначена амбулаторна судово-психіатрична експертиза.

Оцініть правильність дій слідчого до внесення відомостей про вчинене кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслудвань. Проведення яких з перерахованих дій вимагає участі понятих, фахівця, захисника? Яким чином необхідно оформити рішення про проведення вказаних процесуальних дій? Чи потрібне отримання ухвали слідчого судді для провадження яких-небудь з вказаних дій?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]