Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Trud.pr. доопрац.doc Рішення задач з трудового права.doc
Скачиваний:
78
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
190.98 Кб
Скачать

Завдання 3.

Мале підприємство «Вест» уклало трудову угоду строком на шість місяців з громадянином Яремчуком М.С.. За умовами цієї угоди Яремчук М.С. зобов’язався побудувати підприємству ремонтний бокс-гараж, за що підприємство зобов’язалося по закінченню робіт виплатити винагороду в розмірі 50 мінімальних заробітних плат.

Виконавши зумовлену роботу, Яремчук М.С. зажадав, щоб крім обумовленої винагороди йому виплатили компенсацію за невикористану відпустку і видали належним чином оформлену трудову книжку. Отримавши відмову, Яремчук М.С. звернувся до суду з позовною заявою про задоволення своїх вимог.

У яких відносинах з МП «Вест» перебував Яремчук М.С.?

Визначте підвідомчість спору.

Чи підлягають задоволенню вимоги Яремчука М.С.?

Завдання 4.

Начальник відділу кадрів облторгу звернувся до юрисконсульта за роз’ясненням з наступного питання. Один з працівників свого часу був звільнений згідно із поданою заявою з власного бажання у зв’язку з виходом на пенсію за віком з оформленням належної пенсії. Через деякий час він знову був прийнятий на роботу. Проробивши декілька років, він знову написав заяву про звільнення з власного бажання у зв’язку з виходом на пенсію. Однак в наказі про звільнення цього працівника причина звільнення вже не була вказана. Адміністрація звинуватила начальника відділу кадрів в порушенні законодавства.

Чи має право працівник-пенсіонер двічі звільнятися у зв’язку з виходом на пенсію і чи були правильними дії адміністрації?

Начальник відділу кадрів також попросив дати юридичне тлумачення поняття «вихід на пенсію».

Дайте аргументований правовий аналіз даної ситуації.

Складіть мотивовану відповідь юрисконсульта з цього питання.

Завдання 5.

Юрисконсульт Южноукраїнської атомної електростанції звернувся до юридичного відділу газети «Праця і зарплата» із таким запитанням: «За який рахунок необхідно провадити відшкодування шкоди та виплачувати одноразову допомогу потерпілим внаслідок ушкодження здоров’я при виконанні ними своїх трудових обов’язків? Яким документом конкретно це визначено та де можна ознайомитись з цим документом?»

Допоможіть юрисконсульту Южноукраїнської атомної електростанції.

Дайте мотивовану відповідь з посиланнями на нормативно-правові акти від імені газети.

Допомога у розв’язанні даних задач:

https://vk.com/a.jurisprudent

Група: https://vk.com/zadachi_po_pravu

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]