Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Корольов / Метод рек ТЕЗ КП.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
128.38 Кб
Скачать
  1. Розробка структури модулятора і демодулятора цифрового лінійного тракта розрахунок його завадостійкості розробка структурної схеми канала звязку

У відповідності з вимогами до цифрового лінійного тракту, визначеними в 1 розділі курсового проекту (швидкість передачі Vc і ймовірність помилки Рпом) для заданого в табл.. 2.1 виду маніпуляції і в табл. 2.2 способу демодуляції розробити структуру модулятора і демодулятора і розрахувати характеристики і параметри завадостійкості.

Передбачається, що на вхід демодулятора поступає активна суміш сигналу і шуму з рівномірною спектральною щільністю середньої потужності Go значення якої наведені в табл.. 2.3.

Таблиця 2.1

№ варіанту

0

1

2

3

4,5,6,7

8,9

Види маніпуляції

ІМ без розриву фаз

ЧМ із розривом фаз

ВФМ

АМ

Таблиця 2.2

№ варіанту

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Спосіб демодуляції

КГ

прийом на УФ в канал з завмир.

НКГ пр..на УФ

КГ пр. на корел

НКГ здвоєн пр..на корел а канал з завмир і авто вибір сигн.

КГ прийом на УФ в канал завмир

НКГ пр..на УФ в канал з завмир.

КГ пр.. на хорел

НКГ пр на УФ

КГ здвоєн пр.на УФ в кан.з завмир. З опт.дод.

сигн

НКГ пр..на УФ

Таблиця 2.3

№ варіанту

0

1

2

3

4

5

6

7

8

9

Спектральна щільність шуму G0 Вт/Гц

1.5*10-13

3*10-13

2*10-13

4*10-13

2*10-13

1*10-13

3*10-13

1.5*10-13

1*10-13

2*10-13

Виконати:

  1. Для заданого виду маніпуляції зобразити функціональну схему модулятора, описати алгоритм роботи його елементів. Зобразити часові діаграми і спектри коливань на входах і виходах усіх функціональних елементів модулятора для первинного сигналу типу «меандр». Розрахувати ширину спектра маніпульованого сигналу (для ЧМ прийняти mЧМ=3)

  2. Записати формулу, що визначає алгоритм роботи ідеального приймача зобразити його функціональну схему і коротко описати принцип його роботи.

  3. Зобразити часові діаграми коливань на входах і виходах усіх функціональних елементів демодулятора. Записати вирази для напруги на виходах пристроїв оптимальної обробки (кореляторів або узгоджених фільтрів) у момент реєстрації.

  4. Розрахувати залежність . Оформити її у вигляді таблиці. За результатами розрахунку побудувати цю залежність у напівлогарифмічному масштабі. По розрахованому в 1 розділі значенню ймовірності помилкиза допомогою збудованого графіка визначити значеннящо забезпечує потрібну завадостійкість.

  5. Розрахувати мінімальне значення середньої потужності Рс на вході демодулятора, яка відповідає потрібному значенню .

  6. Зобразити структурну схему каналу електрозв’язку ЦСП, що відповідає заданому способу обробки сигналу (маніпуляція демодуляція і спосіб прийому). Структурна схема каналу електрозв’язку повинна бути достатньо повною і містити в собі блоки, які реалізують усі суттєві з погляду теорії електрозв’язку перетворення сигналів на передаючій і приймальній сторонах (формування цифрового сигналу з ІКМ, модуляцію оптимальну обробку сигналу, ухвалення рішення, декодування, цифро-аналогове перетворення, систему синхронізації). Описати процеси перетворення сигналів, які здійснюються елементами цієї схеми. Зобразити розроблену структурну схему каналу електрозв’язку ЦСП на листі формату А3 у відповідності з вимогами ЄСКД.

Соседние файлы в папке Корольов