Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Корольов / Метод рек ТЕЗ КП.docx
Скачиваний:
26
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
128.38 Кб
Скачать

Шкала оцінювання: національна та ects

Таблиця 1.

Сума балів за всі види навчальної діяльності

Оцінка ECTS

Оцінка за національною шкалою

Для диференційного заліку

90 – 100

А

відмінно

82-89

В

добре

74-81

С

64-73

D

задовільно

60-63

Е

35-59

FX

незадовільно з можливістю повторного складання

0-34

F

незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни

Примітки:положення про рейтингову систему оцінки курсового проектування доводиться на першому занятті з дисципліни.

ВСТУП

Відповідно до навчальної програми курсове проектування з навчальної дисципліни "Теорія електрозв'язку" призначено для закріплення питань основних законів передачі повідомлень по каналам електрозв’язку, принципів побудови каналів електрозв’язку, оптимальних способів обробки сигналів на тлі перешкод.

У курсовому проекті необхідно розробити структурні схеми каналів цифрового електрозв’язку, модуляторів і демодуляторів, зобразити осцилограми і спектри сигналів в різних перетинах каналу, розрахувати основні параметри сигналів і корегувальних кодів, що послабляють перешкоди.

При курсовому проектуванні необхідно керуватися загальними вказівками по організації курсового проектування, методичними рекомендаціями з виконання курсового проекту і вимогами по оформленню курсового проекту.

Організація курсового проектування вимоги та порядок оформлення текстуальної та графічної частини курсового проекту

Оформлення пояснювальної записки є останнім етапом виконання курсової роботи і має надати студентові навичок документування програмного продукту.

Пояснювальна записка (ПЗ) – документ, який містить звіт за курсовий проект та комплект технічної документації за програмний продукт, що винесений на розробку.

ПЗ складається на аркушах формату А4, а необхідні схеми, креслення виконуються на аркушах любих форматів, встановлених ГОСТ 2.301.

Пояснювальна записка (ПЗ) передбачає: аналіз предметної області (сфера застосування інформаційної системи, призначення, основні функціональні можливості, що покладені на систему, комплекс вимог щодо розробника, користувача, алгоритм роботи інформаційної системи привести в ОСНОВНІЙ (ТЕХНІЧНІЙ) частині курсового проекту.

Основні екранні форми, що пояснюють функціональність інформаційної системи, а також її вихідний код навести у ДОДАТКАХ до курсового проекту.

За своїм змістом пояснювальна записка (ПЗ) повинна відповідати індивідуальному завданню на курсове проектування.

ПЗ містить у собі ряд обов’язкових складових частин, перелік яких та вимоги до яких конкретизуються керівником відповідно до специфіки курсового проекту.

Орієнтовний порядок подання обов’язкових складових частин ПЗ :

1 - титульний лист;

2 - завдання;

3 - зміст;

4 - анотація;

5 - вступ;

6 - основна (технічна) частина;

7 - висновки;

8 - список використаної літератури;

9 - додатки.

Дозволяється вводити нові частини за вказівкою керівника.

Об’єм ПЗ повинен складати 30 - 40 стор. машинописного тексту на аркушах фор­мату А4 (210 х 297 мм), причому об’єм технічної частини повинен складати не мен­ше 70 % всієї записки. Додатки до вказаного об’єму не входять.

Пояснювальну записку друкують на комп’ютері з одного боку аркуша білого паперу формату А4 (210 х 297) з використанням шрифтів текстового редактора Word розміру 14 з полуторним міжрядковим інтервалом.

Текст роботи друкують, залишаючи краї: лівий – 25 мм; правий – 10 мм; верхній, нижній – 20 мм.

Шрифт друку повинен бути чітким з однаковою щільністю текста.

Друкарські помилки, описки, орфографічні неточності, виявлені в процесі написання, можна виправляти підчищенням або зафарбовуванням білою фарбою з нанесенням на тому ж місці або між рядками виправленого текста машинописним способом. Допускається не більше ніж два виправлення на одній сторінці.

Заголовки структурних частин: ЗМІСТ, ВСТУП, назва розділу, ВИСНОВОК, СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ, ДОДАТКИ – великими літерами симетрично до тесту (вирівнювання по центру).

Заголовки підрозділів – маленькими літерами (крім першої) з абзацного відступу.

Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок з двох речень, то їх розділяють крапкою.

Кожна структурна частина роботи – з нової сторінки.

Між заголовком та текстом відступ – один рядок.

Нумерація сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць, формул – арабськими цифрами без знака №. На першій сторінці номер не ставиться, але його включають до загальної нумерації сторінок роботи. Наступні сторінки нумерують у правому верхньому куті сторінки без крапки вкінці.

ЗМІСТ, ВСТУП, ВИСНОВОК, СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ, ДОДАТКИ не мають порядкового номера.

Формули нумеруються у межах розділу та лише ті, на які є посилання по тексту. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули у розділи, між ними ставлять крапку. Номери пишуть біля правого берега аркуша в одному рядку з відповідною формулою.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки) і таблиці слід подавати в роботі безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації позначають словом “Рис. ”, нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій поданих у додатках.

Таблиці розміщують після першого згадування у тексті, таким чином, щоб її можна читати без повороту. Таблиці нумерують послідовно у межах розділу (за винятком таблиць у додатках). У верхньому правому куті над відповідним заголовком таблиці – “Таблиця”.

Приклад: посилання на рисунки, таблиці, формули у тексті та цитати

  • (рис. 3.1)

  • … як це видно з рис. 3.1

  • … як це показано на рис. 3.1

  • …. у формулі (2.1)

  • …. в табл. 1.3

  • … таблиця 1.3 надає можливість зробити висновок, що …

  • … із таблиці 1.3 видно, що …

  • … див. табл. 1.3 (але при умові повторного посилання на таблицю у тексті)

  • … у працях [1–7] …

  • … доцільно збільшити на 5–6 % … [6]

Літературні джерела вказуються у [ ] в порядку появи посилань на них у тексті. СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ оформлюється відповідно до ДСТУ 3582-97 “Інформація та документація. Скорочення слів в ураїнській мові в бібліографічному описі. Загальні вимоги і правила.” та ГОСТ 7.12-93.

ДОДАТКИ розміщують в порядку появи посилань у тексті.

Якщо додатки є продовженням роботи, то кожний з них починається з нової сторінки, має заголовок угорі та посередині стосовно текста, над заголовком посередині ДОДАТОК А (окрім Є, І, Ї, Й, О, Ч, Ь)

Соседние файлы в папке Корольов