Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KST-45-113-98.docx
Скачиваний:
22
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
59.9 Кб
Скачать

6 Засоби вимірювальної техніки °

  1. Вимірювання методами вносимого загасання

  1. Джерело випромінювання

Джерело випромінювання повинно мати спектральну ширину та довжину хвилі випромінювання (далі - спектральна характеристика), яка не виходить за границі допустимих значень відповідних параметрів дже­рела випромінювання, що використовується у волоконно-оптичній систе­мі передавання, або зазначена у відповідному документі.

  1. Вимірювач оптичної потужності

Вимірювач ОП повинен вимірювати оптичну потужність у всьому діапазоні можливого загасання і мати можливість корекції результатів вимірювання 2)на реальній довжині хвилі джерела випромінювання з кроком не більше 10 нм.

Вимірювачі ОП повинні мати приймаючу розетку для роз'ємних з'єднувачів, яка забезпечує суміщення оптичного волокна роз'ємного з'єднувача з детектором при з'єднанні.

  1. Рефлектометричний метод вимірювання

6.2.1 Оптичний рефлектометр

Оптичний рефлектометр (ОР) повинен включати в себе мінімальну кількість компонентів, що представлені на рисунку 1.

"Перелік засобів вимірювальної техніки поданий в Довіднику «Прилади та об­ладнання для будівництва і експлуатації ВОЛЗ», який розповсюджений серед під­приємств УДПЕЗ «Укртелеком».

"Мається на увазі можливість корекції результатів вимірювання вимірюваль­ним приладом або існування необхідних таблиць, графіків і т. ін. в супроводжуваль­ній документації до нього.

Рисунок 1 - Блок-схема оптичного рефлектометра

Вимоги до джерела випромінювання ОР повинні відповідати 6.1.1.

6.3 Допоміжні засоби вимірювальної техніки

6.3.1 Загальні вимоги

Шнури світловодні з'єднувальні (ШСЗ), базові перехідні розетки, допоміжні оптичні кабелі вводу входять до комплекту (або придбаються додатково) і атестуються окремо.

Виходячи з того, що кількість з'єднань/роз'єднань для кожного ти­пу роз'ємних з'єднувачів і перехідних розеток обмежена, див. відповідні ТУ, необхідно вести приблизний облік вказаних операцій.

Тип, кількість та характеристики вказаних засобів вимірювальної техніки вибираються перед виконанням вимірювання загасання в конкре­тній КС такими, щоб забезпечувались вимоги цього КНД.

КНД 45-113-98

  1. Шнури світловодні з'єднувальні

Оптичне волокно ШСЗ повинно бути довжиною від 2 до 5 м. Конструкція і оптичні характеристики повинні відповідати оптичному во­локну КС в межах допустимих відхилень останнього.

Базові роз'ємні з'єднувачі, якими армовані ШСЗ, повинні створюва­ти при з'єднанні з КС роз'єми з такою технологією оптичного суміщення (повітряна щілина, фізичний контакт, кутовий фізичний контакт і т. ін.), яка передбачена в конструкції роз'ємних з'єднувачів КС.

  1. Базові перехідні розетки

Базові перехідні розетки використовують для створення роз'ємних з'єднань ШСЗ (або допоміжного оптичного кабелю вводу при рефлекто- метричному вимірюванні загасання) з КС.

Вимоги до базових перехідних розеток відповідають вимогам до ба­зових роз'ємних з'єднувачів, які наведені в 6.3.2.

  1. Допоміжні оптичні кабелі вводу

• Довжина допоміжного оптичного кабелю вводу повинна бути більше довжини мертвої зони, яка створюється на початку рефлектограми з при­чини відбиття ОП оптичним роз'ємом ОР. Решта вимог відповідають 6.3.2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]