Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Алан.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
37.76 Кб
Скачать

КУРСОВА РОБОТА З ДИСЦИПЛІНИ «ЕКОНОМІКА ГАЛУЗІ»

Тема «розробка основних розділів плану соціального та економічного розвитку центру телекомінкаційних послуг»

Метою даної курсової роботи є одержання практичних навичок планування, розрахунку і аналізу основних економічних показників підприємства зв’язку, а також визначення їх сутності та взаємозв’язку.

Курсова робота повинна містити такі розділи:

ЗМІСТ

ВСТУП

1 ПЛАН ОБСЯГУ ПОСЛУГ

2 ПЛАН ДОХОДІВ ВІД РЕАЛІЗАЦІЇ ПОСЛУГ

3ПЛАН З ПРАЦІ

4 ПЛАН ВИТРАТ ТА СОБІВАРТОСТІ ПОСЛУГ

5 ПЛАН ПРИБУТКУ

6 БАЛАНС, ОБНОВЛЕННЯ ТА ЕФЕКТИВНІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ

7 АНАЛІЗ РЕЗУЛЬТАТІВ РОЗРАХУНКІВ ТА ВИСНОВКИ

ПЕРЕЛІК ПОСИЛАНЬ

ВСТУП

Планування - це спосіб розробки кількісних, якісних показників діяльності та розвитку підприємства і заходів щодо їх досягнення з урахуванням умов ринкової економіки. Сутність його полягає в тому, що воно служить засобом наукового передбачення перебігу розвитку і конкретних шляхів удосконалення виробництва. Під час планування в галузі зв’язку буде потрібне урахування певних пропорцій між виробництвом і витратою, витратою і накопиченням, між окремими галузями(підгалузями), між регіонами держави.

Планування в галузі зв’язку повинне передбачати пропорційність у розвитку засобів зв’язку.

В умовах ринку на підприємствах здійснюється стратегічне і тактичне планування.

Стратегічне планування спрямоване на досягнення цілей з орієнтацією на ефективне використання матеріальних, трудових, фінансових та інших ресурсів підприємства. Підприємство може досягти успіху на ринку у тому випадку, якщо буде орієнтуватися, перш за все, на запити споживача, забезпечувати йому вибір послуг. А це означає, що треба зрозуміти споживача, забезпечувати йому вибір послуг. Така робота має провадитися на основі спеціальних обстежень, зокрема, сегментації ринку та типології споживачів.

Тактичне планування охоплює розроблення конкретних задач на найближчий період у галузі цінової, рекламної, фінансової, кадрової політики, номенклатури продукції підприємства тощо.

У галузі зв’язку складаються прогнози науково-технічного прогресу, соціально-економічного розвитку, потреб у послугах і засобах зв’язку, ресурсів(матеріальних, трудових, фінансових) на основі яких розробляються перспективні плани розвитку галузі зв’язку.

Головними задачами планування розвитку галузі зв’язку є:

  • забезпечення всебічного розвитку засобів зв’язку для найбільш повного задоволення потреб в послугах зв’язку народного господарства і населення;

  • забезпечення за допомогою системи економічних показників всеохоплюючого урахування громадських потреб в послугах зв’язку і заходів щодо їх задоволення у найбільш короткі терміни;

  • підвищення культури і якості обслуговування;

  • покращення культури і якості обслуговування;

  • покращення використання трудових, матеріальних і грошових ресурсів;

  • підвищення ефективності галузі зв’язку;

  • запровадження найновітніших досягнень науки і техніки.

У сучасних умовах важливим завдання є підвищення економічної ефективності роботи підприємства зв’язку. На підприємстві створюється необхідна продукція, надаються послуги, вирішуються питання економічного використання ресурсів, запровадження нової техніки, зниження витрат виробництва і реалізації продукції, розробляються план, використовується маркетинг, здійснюється ефективне управління.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]