Скачиваний:
29
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
40.32 Кб
Скачать

- детальну перевірку вантажу, вантажних транспортних одиниць і вантажних приміщень; посилену перевірку, забезпечує навантаження лише запланованого вантажу; посилений огляд автомобілів, призначених до навантаження на автомобілевоз, Ро-Ро і пасажирські судна;

- підвищену частоту і ретельність перевірки пломб або інші методи, використовувані для запобігання псування.

Ретельна перевірка вантажу може бути виконана наступними засобами: - підвищена частота і ретельність візуального та фізичного огляду;

- підвищена частота використання скануючого / спеціального обладнання для огляду, механічних пристроїв або собак;

- координація з вантажовідправником або іншими відповідальними сторонами посилених заходів відповідно до наявних угодами і процедурами.

На рівні охорони 3 судно повинно відповідати вимогам інструкцій, випущених особами, відповідальними за реагування на інцидент, загрозливий охорони, або у випадку його погрози. В ПОБ повинні бути докладно описані охоронні заходи, які можуть бути початі на судні в тісному співробітництві з відповідальними особами та портовими засобами, що може включати: припинення навантаження або розвантаження вантажу;

перевірку опису небезпечних вантажів і небезпечних речовин, що перевозяться на борту, якщо такі є, і їх місце розташування.

Постачання суднових запасів. Охоронні заходи щодо постачання суднових запасів повинні включати наступне: 1) перевірку суднових запасів і цілісності упаковки; 2) запобігання приймання суднових запасів без перевірки; 3) запобігання псування; 4) запобігання приймання суднових запасів, якщо не надходили замовлення,

Для суден, що регулярно користуються портовими засобами може бути доречним створити процедури, включаючи судно, його постачальників і портові засоби, що включають оповіщення та нормування часу постачання і їх документацію. Завжди повинен існувати спосіб підтвердити, що запаси представлені для поставки, супроводжуються свідоцтвом про те, що вони були замовлені для судна.

На рівні охорони 1 ПОС повинен встановлювати охоронні заходи, які необхідно здійснити при поставках запасів на судно, що може включати: перевірку перед завантаженням на судно того, що запаси відповідають замовленням; забезпечення негайного надійного кріплення суднових запасів.

На рівні охорони 2 ПОС повинен встановлювати додаткові охоронні заходи, які необхідно застосувати при постачанні на судно суднових запасів шляхом перевірок до навантаження запасів на борт і інтенсифікація перевірок.

На рівні охорони 3 судно повинне відповідати інструкціям, випущених особами, відповідальними за прийняття відповідних дій при інциденті, загрозливому безпеки або його загрозу. В ПОС повинні бути докладно описані охоронні заходи, які можна вжити на судні в тісному співробітництві з відповідальними особами та портовими засобами, що може включати: більш інтенсивні перевірки суднових запасів, підготовку до обмеження або призупинення обробки суднових запасів; відмову прийняти суднові запаси на борт судна.

Спостереження за охороною судна (контроль захищеності судна).

На судні повинна бути передбачена можливість вести спостереження на судні, в зонах обмеженого доступу на судні і на територіях навколо судна. Така можливість спостереження може складатися з: освітлення; вахтових, охоронців і палубних вахт, включаючи дозорні обходи (патрулі); автоматичного пристрою виявлення проникнення і обладнання для спостереження.

При використанні автоматичні пристрої виявлення проникнення повинні включати звукову і / або візуальну тривогу в місці, яке постійно відвідується, або перебувати під постійним наглядом.

ПОС повинен визначити процедури і обладнання, необхідне на кожному рівні охорони, і засоби забезпечення того, що обладнання для спостереження здатне постійно виконувати свої функції, включаючи облік можливих наслідків погодних умов або перебоїв подачі електроенергії.

На рівні охорони 1 ПОС повинен визначити необхідні охоронні заходи, які можуть складатися з комбінації освітлення, вахтових, Охоронців або використання обладнання охорони та спостереження, щоб дозволити судновий команді спостерігати за судном в цілому і, зокрема, за перилами та зонами обмеженого доступу.

Палуби судна і місця доступу повинні бути освітлені в темний час доби і періоди поганої видимості при здійсненні взаємодії судно-порт або в портових засобах або місці якірної стоянки, якщо необхідно.

Якщо необхідно, в дорозі суду повинні бути максимально висвітлені всіма наявними способами, враховуючи вимоги безпечної навігації та діючої Конвенція про запобігання зіткненню суден.

Необхідно взяти до уваги такі моменти при встановленні належного рівня і місця розташування засобів освітлення: суднова команда повинна бути здатна виявити дії, які здійснюються за межами судна як з боку берега, так і з боку моря; сектор огляду повинен включати саме судно і площа навколо нього; сектор огляду повинен полегшувати ідентифікацію особистості членів команди в місцях доступу; огляд може бути здійснений через координацію дій з портовими засобами.

На рівні охорони 2 ПОС повинен визначати додаткові охоронні заходи, які необхідно зробити для посилення можливостей зі спостереження і контролю, що може включати: підвищення частоти і ретельності патрулів охорони; підвищення сектора охоплення та інтенсивності освітлення або використання охорони, спостереження та обладнання; виділення додаткового персоналу на пости охорони; координацію дій з патрулями на шлюпках з боку моря і пішохідних або автомобільні патрулі з боку берега, якщо такі передбачені.

Додаткове освітлення може знадобитися, щоб захистити від підвищеного ризику інцидентів, що загрожують безпеці. Якщо необхідно, додаткові вимоги до висвітлення можуть бути дотримані шляхом домовленості з портовими засобами про надання додаткового освітлення з боку берега.

На рівні охорони 3 судно повинне відповідати інструкціям, випущених особами, відповідальними за прийняття відповідних заходів у випадку інциденту, що загрожує безпеці, або у випадку його погрози. В ПОБ повинні бути докладно описані охоронні заходи, які можна зробити на судні в тісному співробітництві з відповідальними особами та портовими засобами, що може включати: включення всього освітлення або підсвічування в безпосередній близькості від судна; включення всього обладнання спостереження на борту, здатного записувати що відбувається в безпосередній близькості від судна; максимізацію часу запису здійснюваного обладнанням спостереження; підготовка підводного перевірки корпусу судна; вжиття заходів, включаючи повільне провертання гвинтів судна, щоб запобігти доступ до корпусу судна з-під води.

Соседние файлы в папке Готовые разделы