Скачиваний:
27
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
15.31 Кб
Скачать

6.2. Заходи по забезпеченню безпеки праці на контейнеровозах

Підніматися на дахи контейнерів або спускатися з них слід по стаціонарних судновим конструкціям або пристосуванням, спеціально призначеним для безпечного переходу з них на будь-який ярус контейнерів. Для доступу на 1-й ярус контейнерів дозволяється застосовувати переносні трапи, що мають проти сковзкі черевики і пристрої для кріплення за контейнери, що виключають можливість зсуву або перекидання трапа.

Пересування членів екіпажу по контейнерах, а також всі роботи з їх огляду, кріплення та розкріпленню допускається робити при хорошому освітленні, переважно в світлий час доби (крім аварійних випадків).

Переносні трапи (сходи), застосовувані для доступу на контейнери, повинні встановлюватися на палубу, кришку люка або спеціально призначену для цього майданчик або дах контейнера. Встановлювати переносні трапи на обладнання, не призначене для цієї мети (леєрне огорожу і ін.), забороняється.

Для безпеки пересування по контейнерах повинні бути встановлені страхувальні леєра.

Підніматися на верхній ярус контейнерів для їх огляду, перевірки кріплення при проходженні судна в море допускається з дозволу капітана.

Переходити з одного блоку контейнерів на інший або з надбудови на контейнери дозволяється за допомогою суднових конструкцій або пристроїв, призначених для підйому на контейнери та переходу з них на даху контейнерів будь-якого ярусу, шарнірно закріплених перехідних майданчиків і підйомних платформ, а також за допомогою знімних перехідних містків (якщо для встановлення їх є місце) з двостороннім леєрною огорожею і пристроями для запобігання їх зсуву в поздовжньому і поперечному напрямках. Використовувати перехідні містки, які не мають таких пристроїв, забороняється.

Якщо відстань між блоками контейнерів менше 250 мм, допускається перехід з одного контейнера на інший без використання спеціальних технічних засобів.

Деталі кріплення контейнерів повинні подаватися і спускатися з контейнерів у спеціально призначених для цього ящиках вантажопідйомними пристроями порту або судна.

При підйомі, спуску невеликої кількості кріплення повинні використовуватися міцні брезентові мішки з лином або деталі кріплень повинні подаватися на лине.

Кидати кріпильний матеріал з контейнерів на палубу або навпаки, закидати на контейнери забороняється.

Забороняються одночасні роботи з навантаження-розвантаження контейнерів та встановлення або зняття кріплень, що навішуються в їх кутові фітинги, а також роботи по кріпленню (розкріпленню) контейнерів на суміжних ділянках інших трюмів і палуби.

Роботи з перевірки кріплень контейнерів при їх обмерзання вирішаться робити тільки з палуби (майданчика), на якій вони встановлені, при цьому всі місця, де необхідно працювати людям, повинні бути посипані піском або повинні бути прийняті інші заходи для запобігання ковзання працюючих.

На зледенілих контейнерах забороняється проводити будь-які роботи, в тому числі і по колінню льоду, якщо це не загрожує судну. Роботи з коління льоду дозволяється проводити на стоянці в порту.

Район, в якому проводиться відтавання контейнерів гарячою водою, є небезпечною зоною, з якої мають бути вилучені всі люди і в якій повинні бути виставлені знаки безпеки.

Соседние файлы в папке Готовые разделы