Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Untitled.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
201.22 Кб
Скачать

1. Загальні положення

КУРСОВА РОБОТА - це навчальне дослідження курсанта (студента – ЗФН), метою якого є закріпити, поглибити та узагальнити знання, що він одержав під час вивчення конкретної дисципліни, та навчити самостійно застосовувати ці знання щодо комплексного вирішення конкретних практичних завдань у межах проведення юридичних досліджень.

Для курсантів (студентів - ЗФН) ОНМА курсові роботи, поряд з вивченням лекційного матеріалу, участю в семінарських та практичних заняттях, є невід'ємною складовою частиною, передбаченою навчальними програмами.

Курсова робота - це форма самостійної роботи курсанта (студента – ЗФН), яка по­требує ретельного вивчення нормативно-правових актів, монографіч­ної та іншої літератури. Підготовка та написання курсових робіт допо­магає значно розширити і поглибити спеціальні знання з ок­ремих дисциплін, набути досвіду самостійного вивчення та аналізу спе­ціальної літератури.

Кількість курсових робіт визначається навчальним планом.

На курсову роботу відповідна кафедра розробляє тематику та зав­дання. Теми курсових робіт викладачі розробляють відповідно до основ­ного змісту навчальної дисципліни (групи дисциплін), розглядають та затверджують на засіданнях відповідних кафедр. Тематика курсових робіт повинна щорічно корегуватись з урахуванням набутого на кафедрах дос­віду, побажань керівників курсових робіт. Вона повинна бути актуаль­ною і відповідати вимогам державного стандарту та перспективам роз­витку нормативно-правової бази.

Керівництво курсовими роботами здійснюють викладачі відповідних кафедр, на яких пишуться роботи. Організа­ція та контроль за процесом підготовки й захисту курсових робіт покла­дається на завідувачів кафедр та керівників курсових робіт.

Важливим елементом курсової роботи є аналіз чинного законодав­ства України та зарубіжних країн із застосуванням порівняльно-правово­го, історичного, логіко-юридичного та інших методів з висловлюванням курсантом (студентом - ЗФН) власного погляду, оцінок стосовно тих явищ та фактів, що ста­ли предметом наукової дискусії та висвітлені в підручниках, монографі­ях, періодичних виданнях тощо.

Пошук курсантом (студентом - ЗФН) необхідних відомостей, їх систематизація, узагаль­нення, аналіз, висновки - необхідні умови написання курсової роботи.

Виконати ці вимоги курсантові (студентові - ЗФН) допоможе науковий керівник під час відпо­відних консультацій.

Курсову роботу курсант (студент - ЗФН) виконує під час самостійної роботи. За резуль­татами захисту курсової роботи виставляється залік з диферен­ційованою оцінкою. Результати захисту курсової роботи оцінюються за чо­тирибальною шкалою ("відмінно", "добре", "задовільно", "незадовільно").

Якщо курсант (студент - ЗФН) отримав незадовільну оцінку, то він повинен виконати роботу за новою темою або переробити попередню роботу за термін який встановлює деканат факультету.

Загальні вимоги щодо курсових робіт повинні містити:

  1. Аналіз актуальності теми, відповідності її сучасному стану вітчиз­няної та зарубіжної юриспруденції.

  2. Вивчення та аналіз законодавчого та іншого нормативного мате­ріалу, наукової, навчально-методичної літератури та періодики за темою дослідження.

  3. Проведення самостійного дослідження: чітка характеристика об'єкта, пред­мета, мети, завдань та методів дослідження.

  4. Узагальнення результатів проведених досліджень, обґрунтування висновків.

  5. Вимоги щодо оформлення роботи (відповідно до вимог стандарту):

  • курсова робота виконується в комп'ютерному варіанті;

  • об­сяг 25-30 сторінок тексту;

  • інтервал 1,5;

  • кегль 14;

  • Тimes New Roman;

- текст вирівняний по ширині сторінки;

- поля: ліве - 30 мм, праве - 10 мм, верхнє - 20 мм, нижнє - 20 мм,;

- кожен розділ роботи необхідно розпочинати з нової сторінки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]