Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
деонтологія.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
77.31 Кб
Скачать

28.Характеристика джерел юр деонтології

Джерелами юр деонтології є Конституція, чинне законодавство країни, кодекси етики, правила поведінки і дисциплінарні статути, ін. службові документи окремих професійних груп юристів, які юридично або морально зобов’язують дотримуватися викладених в них нормах при здійсненні професійної діяльності.

29.Юр освіта в Україні

В Україні проходить прискорений процес розвитку вищої юр освіти. Функціонують юр вузи: широко профільні і спеціалізовані. Підготовка юристів здійснюється в вузах різних видів:

Академія – вуз, який реалізує програми проф. підготовки спеціалістів по декількох направленнях і здійснює діяльність в науковій сфері, підготовці, перепідготовці і підвищенні кваліфікації викладачів і наукових співробітників.

Універ – вуз, який реалізує програму проф. підготовки спеціалістів по широкому спектру направлень.

Інститут – вуз, який реалізує програми підготовки спеціалістів по одному чи декільком направленням.

В Україні і снують держ і недерж вузи. Юр вузи Укр: НЮ А ім. Я. Мудрого, юр факультет КНУ ім. Шевченка, юр факультет ЛНУ ім. Франка.

30.Функції юр практики – відносно обособлені направлення її впливу на об’єктивну і суб’єктивну реальність, яких проявляються і конкретизуються її природа і соц. –правове призначення в житті суспільства. Юр практика багато функціональне явище, та можна виділити 2 великі групи:

- загальнофункціональна – розкриває управлінську природу юр практики;

- спеціально юр функції – осн напрямки впливу на сусп. Відносини. До них відносять : кримінальну, превентивну, правообновляючу, правоконкретизуючу і вихону