Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
21-30_.docx
Скачиваний:
77
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
503.52 Кб
Скачать

2. Організація, озброєння та бойова техніка танкової роти зсу. (Схема).

3.Ведення наступального бою.

В залежності від обстановки і завдання, що поставлене, наступ може вестися на противника який обороняється, відходить або наступає.

На противника, який займає підготовлений район оборони, наступ, як правило, здійснюється з положення безпосереднього зіткнення з ним, а на того який поспішно перейшов до оборони - з висуванням з глибини.

Наступ на противника, який наступає ведеться шляхом зустрічного бою, а на того, що відходить - шляхом його переслідування.

Перехід підрозділів у наступ на противника, що обороняється з положення безпосереднього зіткнення з ним.

Наступ на противника, що обороняється, з положення безпосереднього зіткнення з ним батальйон розпочинає у завчасно створеному (згідно з рішенням) бойовому порядку.

Вихідне положення для наступу займається звичайно після необхідного перегрупування з положення для оборони або з одночасною зміною військ, які обороняються.

Наступ на противника із положення безпосереднього зіткнення з ним розпочинається:

- з вогневої підготовки атаки, яка складається з декількох вогневих нальотів артилерії і декількох ударів штурмової і армійської авіації і продовжуються на протязі часу, необхідного для виконання вогневих задач, визначених у наказі.

У випадку виявлення підготовки противника до вогневої контрпідготовки, або з початком нанесення ним ударів по підрозділах батальйону у вихідних районах чи в районах очікування, командир може розпочати вогневу підготовку не очікуючи встановленого часу. В такому разі атака теж почнеться раніше призначеного строку, про що він повинен негайно доповісти старшому командиру. З початком вогневої підготовки командир стежить за результатами вогневих нальотів і діями військ, що визначені планом, уточнює або ставить нові задачі вогневим засобам щодо придушення або знищення знову виявлених цілей в обороні противника. В ході першого вогневого нальоту засоби, що виведені для знищення броньованих цілей прямою наводкою, починають виконувати вогневі задачі. Начальник артилерії, який відповідає за вогонь прямою наводкою, доповідає командиру бригади про результати вогню. При наявності в бригаді установок розмінування (УР), сапери висувають їх в цей час на позиції запуску і готуються до створення проходів. (Створення проходів з використанням УЗ здійснюється, як правило, у другому вогневому нальоті). У разі, якщо засоби дистанційного розмінування в бригаді відсутні, то починають діяти, призначені в батальйонах першого ешелону, штурмові групи, до складу яких у відділення розгородження включаються танки з КМТ.

4. Подати команду гранатометнику для знищення танку противника.

«Гранатометнику ,ор.2, танк, пр..3, в середину.ВОГОНЬ.»

білет № 26

  1. Органи сторожової охорони, їх склад та завдання.

Сторожова охорона організується під час розташуванні підрозділів на місці із завданням:

  • не допустити проникнення розвідки противника до підрозділів, що охороняються;

  • своєчасно виявити появу наземного противника;

  • попередити про нього підрозділи, що охороняються;

  • й у випадку нападу противника наполегливо обороняти позицію, яка займається.

Сторожова охорона здійснюється сторожовими загонами, заставами, постами і секретами.

Відділення при цьому може виконувати завдання в складі взводу, призначеного в сторожову заставу, або виставлятися на вірогідному напрямку руху противника в якості сторожового поста.

Сторожовий пост у складі відділення виставляється від підрозділу, який охороняється на відстані до 1500 м. Йому вказується позиція. Сторожовий пост несе службу звичайно протягом доби.

Одиночних солдатів і дрібні групи противника сторожовий пост захоплює в полон або знищує вогнем і доповідає про це командиру, що виставив пост.

При підході до позиції сторожового поста переважаючих сил противника відділення сміливо вступає в бій і міцно утримує займану позицію до підходу підрозділу, що охороняється або до отримання наказу на зміну позиції.

Для огляду місцевості між позиціями відділень і на відкриті фланги висилаються парні патрульні, а на потайні підступи, в тому числі і вдень, для своєчасного виявлення противника виставляються секрети та встановлюються сигнальні міни.

Патрульними призначаються два солдати, один з них призначається старшим. Патрульні несуть службу вночі або в установлений період безперервно: одна пара замінює іншу.

Патрульним при їхньому висиланні указуються:

- маршрут руху;

- завдання;

- порядок несення служби;

- дії при виявленні противника і пропуск.

Патрульні рухаються за вказаним маршрутом і ретельно оглядають місцевість.

Одиночних солдатів противника вони захоплюють в полон або знищують. При виявленні групи противника старший патрульний організує спостереження за його діями і негайно доповідає про це командиру відділення

Секрет виставляється на віддаленні до 400 м у складі 2-3 солдатів, один з них призначається старшим.

При виставленні секрету йому указуються:

- склад;

- завдання;

- місце;

- порядок несення служби, підтримання зв’язку, зміни і пропуск.

Секрет скрито займає і обладнує вказане місце і веде безперервне спостереження за противником і місцевістю. Він нікого не затримує і не опитує.

Про появлення одиночних солдатів (цивільних осіб) і груп противника старший секрету доповідає командиру, що виставив секрет. При нападі противника на секрет він відкриває вогонь і відходить, продовжуючи вести спостереження.

Механізованому взводу, призначеному в сторожову заставу, вказується смуга охорони шириною до 2 км. В цій смузі взвод займає зручний для оборони рубіж і обладнує на ньому основну, а при наявності часу і запасну позиції, з яких прикривається вогнем вся смуга охорони. В кожному відділенні організується спостереження

Для своєчасного виявлення противника в сторожовій заставі може розгортатися пост радіолокаційної розвідки наземних рухомих цілей, а на позиції кожного відділення організується спостереження.

У нічний час та в інших умовах обмеженої видимості організується підслуховування та ведеться спостереження з використанням приладів нічного бачення.

  1. Організація системи вогню та інженерного обладнання позиції відділення.

Механізоване відділення обороняє позицію до 100 м по фронту, маючи на ній основні, запасні ( тимчасові ) позиції для вогневих засобів, які дозволяють спільно з сусідніми відділеннями знищувати противника вогнем перед фронтом  і на флангах опорного пункту взводу.

Інженерне обладнання позиції відділення. Інженерне обладнання вогневої позиції відділення проводиться  почергово. В першу чергу :

- Розчищається місцевість для поліпшення спостереження та ведення вогню;

- Відривається одиночні  ( парні ) окопи та окоп для БМП ( БТР );

- Одиночні окопи з’єднуються між собою в окоп на відділення, крім того, з’єднується суцільною траншеєю з окопами  сусідніх відділень;

- Обладнується перекрита щілина для особового складу відділення.

        В другу чергу:

- обладнуються запасні  ( тимчасові) вогневі позиції на особовий склад відділення;

- відривається окоп для БМП ( БТР ) на запасній вогневій позиції і хід сполучення  до неї;

- обладнується бліндаж для особового складу відділення;

- обладнуються ніші для боєприпасів і проводяться інші роботи щодо по обладнанню позиції  з метою забезпечення тривалого перебування особового складу в обороні.

Паралельно з інженерним обладнанням вогневої позиції відділення проводиться підготовка системи вогню відділення. Під час організації системи вогню механізованому відділенню указується  смуга вогню, додатковий сектор обстрілу та ділянки місцевості для зосередженого вогню відділення в ділянці зосередженого вогню взводу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]