Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДПЗК_Плани_Семінар_занять.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
1.12 Mб
Скачать

Модуль 1

Державне право зарубіжних країн:галузь, наука, навчальна дисципліна

Модуль 2

Основи правового статусу особи в зарубіжних країнах. Форми держави в зарубіжних країнах

.

МІЖНАРОДНЕ ПРАВО

ТЕОРІЯ ДЕРЖАВИ ТА ПРАВА

АДМІНІСТРАТИВНЕ ПРАВО

ПОЛІТОЛОГІЯ

ФІЛОСОФІЯ

СТРУКТУРНО-ЛОГІЧНА СХЕМА

З КУРСУ «ДЕРЖАВНЕ ПРАВО ЗАРУБІЖНИХ КРАЇН»

Модуль 3

Конституційно-правовий статус органів державної влади в зарубіжних країнах. Місцеве самоврядування в зарубіжних країнах.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

ЩОДО ВИВЧЕННЯ ДИСЦИПЛІНИ

«Державне право зарубіжних країн»

Навчальна дисципліна “Державне право зарубіжних країн”, присвячена узагальненій характеристиці державно – правової теорії і практики країн світу.

Дана дисципліна є нормативною і вивчається у другому навчальному семестрі студентами другого курсу ФПЗПДП та ЮФ ННІПП НАВС з підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем «Бакалавр» за напрямом «Правознавство» упродовж семестру.

Формами проведення занять є такі: лекції, семінарські заняття, самостійна та індивідуальна робота.

Дана дисципліна тісно взаємопов’язана з такими навчальними дисциплінами: теорія держави і права, конституційне право України, державне будівництво та місцеве самоврядування, правові системи сучасності тощо.

Розподіл навчального часу для студентів денної форми навчання визначається тематичним планом з даної дисципліни, який затверджується на засіданні кафедри та погоджується з начальником навчально-методичного відділу НАВС та начальником відділу комп’ютерного та програмного забезпечення НАВС.

При вивченні змісту навчальної дисципліни студенти повинні в обов’язковому порядку знайомитись із змістом програми навчальної дисципліни та робочої програми з навчальної дисципліни. При вивченні згаданих документів студент повинен звернути увагу на розподіл часу по темам та форми занять з них. Особливу увагу рекомендується звернути студенту на тематику та обсяг виконання завдань, рекомендованих для самостійної роботи.

Також студентам необхідно ознайомитися на особливості індивідуальної роботи та чітко запам’ятати, що вона включає в себе консультації для студентів з методики складання таблиць, схем, логічних ланцюжків; характеристику методики написання контрольних, самостійних робіт, рефератів, доповідей та наукових робіт; підготовку з питань до модульного контролю, заліку та іспиту; роботу зі студентами, які потребують навчальної допомоги з окремих тем тощо.

Навчальна дисципліна державного права зарубіжних країн має три мети: загальноосвітню, правознавчу і практичну. Загальноосвітнє значення даного курсу пов‘язано з необхідністю підвищення загальної культури студентів.

Правознавча мета дисципліни, полягає в поглибленні теоретичних знань про моделі правового регулювання статусу особистості, про різні конституційні принципи економічної, соціальної і політичної систем суспільства, про різні форми правління, територіально – політичний устрій держави, системи державних органів і органів місцевого самоуправління. Практична мета курсу пов‘язана з вивченням конституційно – правових інститутів і методів конституційного регулювання.

Дисципліна закладає основи сучасної професійної підготовки майбутніх правників, їх світогляду, гарантує їм необхідну орієнтацію в світі сучасних держав, їх конституційних та правових систем .

Дана дисципліна розкриває такі проблеми держави:

  • Конституціоналізм.

  • Права та свободи.

  • Представницька та пряма демократія.

  • Поділ влад.

  • Політичний режим тощо.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]