Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК_Судова бухгалтерія ..doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
573.44 Кб
Скачать

Тема 7. Документальна ревізія як метод послідуючого фінансового контролю та спосіб збору доказів

Організація господарського контролю і документальної ревізії. Ревізія та перевірка – загальні риси та відмінності. Фактичний, попередній, поточний контроль. Види документальної ревізії. Порядок і етапи проведення ревізії. Основні та проміжні акти ревізії. Ревізор як службова особа уповноважена виконувати контрольні функції. Права і обов’язки ревізора. Особливості ревізії, яка проводиться з ініціативи органів дізнання та попереднього слідства. Випадки призначення додаткової ревізії. Фактичні підстави проведення повторної ревізії.

Тема 8. Судово-бухгалтерська експертиза

Предмет судово-бухгалтерської експертизи і її завдання. Спеціалізовані установи та відомчі служби, що проводять судово-експертну діяльність в Україні. Правові і фактичні основи призначення судово-бухгалтерської експертизи. Права, обов’язки і відповідальність експерта-бухгалтера. Порядок призначення та обсяг матеріалів, що необхідні для проведення судово-бухгалтерської експертизи. Процесуальне оформлення призначення експерта-бухгалтера. Структура висновку експерта-бухгалтера та вимоги, що пред’являються до його змісту. Випадки призначення додаткової та повторної експертизи.

Плани семінарІв і практичних занять з дисципліни Змістовний модуль і. Бухгалтерські документи і обліковий процес

Тема 2. Бухгалтерські документи і матеріали інвентаризації

Семінарські заняття – 2 год.

Практичні заняття – 2 год.

Самостійна робота – 4 год.

Питання для обговорення на семінарському занятті:

  1. Основні вимоги, що ставляться до документів первинного обліку. Реквізити документів, виправлення помилок в документах первинного обліку.

  2. Бухгалтерські документи і їх призначення. Класифікація бухгалтерських документів.

  3. Поняття господарського обліку та його основні види. Бухгалтерський облік. Закон України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні»

Питання для обговорення на практичному занятті:

  1. Інвентаризація та її задачі.

  2. Етапи проведення інвентаризації. Випадки обов’язкового проведення інвентаризації.

  3. Основні документи інвентаризації та їх зміст.

Перелік ключових термінів та понять теми

Бухгалтерський облік – це процес виявлення, вимірювання, реєстрації, накопичення, узагальнення, зберігання та передачі інформації про діяльність підприємства зовнішнім та внутрішнім користувачам для прийняття рішень.

Калькуляція – це обчислення витрат на виготовлену продукцію, виконані роботи та послуги. Плановий відділ підприємства обчислює планову собівартість продукції, а бухгалтерія – фактичну. На підставі цих показників визначиться планова та фактична сума прибутку, рентабельність виробництва.

Бухгалтерський документ – це письмове розпорядження на здійснення фінансово-господарських операцій та одночасно відмітка про їх виконання.

Аналітичний облік – це відображення фінансово-господарських операцій в документах первинного обліку (розпорядчих, виконавчих, комбінованих).

Синтетичний облік – це спосіб економічного групування однорідних господарських операцій для щоденного їх відображення в обліку. На кожний вид однорідних господарських операцій відкривається окремий рахунок. Облік господарських операцій на бухгалтерських рахунках здійснюється методом подвійного запису, який полягає в тому, що ці операції відображаються на рахунках двічі: по дебету одного рахунку і по кредиту другого рахунку, причому в однаковій сумі.

Інвентаризація – перевірка наявності та стану майна, грошових коштів підприємства, установи, організації, на певну дату, шляхом перерахування, переважування, обміру з подальшим складанням інвентаризаційною комісією опису, порівняльної відомості та акту інвентаризації, де фіксуються, у разі їх виявлення, недостачі, лишки або пересортування.