Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
НМК_Судова бухгалтерія ..doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
573.44 Кб
Скачать

Додаткові бали до підсумкової рейтингової оцінки з дисципліни

Написання та презентація реферату або наукової роботи з дисципліни, що оцінюється:

оцінка за текст роботи

«5» (відмінно)

«4» (добре)

«3» (задовільно)

+5

+4

+3

оцінка за презентацію (виступ з тезами роботи)

«5» (відмінно)

«4» (добре)

«3» (задовільно)

+5

+4

+3

Участь в розробці, підготовці, виготовленні навчальних матеріалів (ситуаційних задач тощо), або наочних навчальних матеріалів (плакатів, слайд-шоу, мультимедійних посібників тощо).

від 3 до 10 балів

При цьому слід враховувати, що студент протягом вивчення дисципліни (семестрової частини дисципліни) може підготувати не більше одного реферату (наукові доповіді, рецензії тощо) з дисципліни.

Якщо сума балів за вивчення дисципліни в цілому (залікового кредиту) складає більше 60 балів, студент може отримати зарахування заліку без складання.

У разі отримання меншої суми балів або бажання підвищення підсумкової рейтингової оцінки з дисципліни, складання заліку є обов'язковим.

Залік, як правило, приймає досвідчений викладач, який має наукову ступень та проводив семінарські та практичні заняття.

Залік проводитиметься у формі письмового тестування ( за допомогою, затверджених у встановленому порядку, тестових залікових завдань) або в усній формі із використанням, затверджених у встановленому порядку білетів.

Тести складаються з вибіркових завдань всіх модульних контролів та затверджуються у тому порядку, що й залікові білети разом з навчально-методичним комплексом з дисципліни.

Залікове завдання повинно виконуватися студентами виключно самостійно. Тому у разі використання заборонених джерел (шпаргалок, засобів зв’язку та ін.) чи підказок студент знімається із заліку й одержує оцінку «не зараховано».

За шкалою

НАВС

За національною шкалою

За шкалою

ECTS

Рівень

компетентності

Критерії оцінювання

90 –100

5

„відмінно”

А

Високий

(творчий)

Особа, що навчається, виявляє особливі творчі здібності, вміє самостійно здобувати знання, без допомоги викладача знаходить джерела інформації, використовує набуті знання і вміння в нестандартних ситуаціях, переконливо аргументує відповіді, самостійно розвиває власні обдарування і нахили.

85 – 89

4

„добре”

В

Достатній

(конструктивно-варіативний)

Особа, що навчається, вільно володіє вивченим обсягом матеріалу, застосовує його на практиці, вільно розв’язує вправи і задачі в стандартних ситуаціях, самостійно виправляє допущені помилки, кількість яких незначна.

75 – 84

С

Особа, що навчається, вміє зіставляти, узагальнювати, систематизувати інформацію під керівництвом викладача, в цілому самостійно застосовувати її на практиці, контролювати власну діяльність, виправляти помилки, серед яких є суттєві, добирати аргументи на підтвердження певних думок.

70 – 74

3

"задовільно"

D

Середній

(репродуктивний)

Особа, що навчається, відтворює значну частину теоретичного матеріалу, виявляє знання і розуміння основних положень, з допомогою викладача може аналізувати матеріал, виправляти помилки, серед яких є значна кількість суттєвих.

60 – 69

E

Особа, що навчається, володіє матеріалом на рівні, вищому за початковий, значну частину його відтворює на продуктивному рівні.

35 – 59

2 "незадовільно" з можливістю повторного складання

FX

Низький

(рецептивно-продуктивний)

Особа, що навчається, володіє матеріалом на рівні окремих фрагментів, що становлять незначну частину навчального матеріалу.

1 – 34

2

"незадовільно" з обов’язковим повторним курсом ”

F

Особа, що навчається, володіє матеріалом на рівні елементарного розпізнання і відтворення окремих фактів, елементів, об’єктів.

FX означає: “незадовільно” — необхідно виконати певну додаткову роботу для успішного складання;

F означає: “незадовільно” — необхідна значна подальша робота.

Підсумкова позитивна рейтингова оцінка за заліковий кредит (дисципліну) виставляється в журналі обліку успішності, у заліковій відомості та заліковій книжці студента за вище наведеною шкалою ECTS (літери, бали) та національною шкалою - «зараховано», «не зараховано».