Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
калькуляция ску.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
333.82 Кб
Скачать

1.2 Основні напрямки діяльності туристичної фірми «Венея»

Основним напрямом діяльності туроператора є надання туристичних послуг українським громадянам за кордоном, але разом з цим компанія здійснює прийом і обслуговування іноземних громадян на території України. Центральний офіс компанії розташований в центрі Києва, філії компанії - в таких найбільших містах України, як Одеса, Кривий ріг, Харків, Запоріжжя, Львів, Івано-Франківськ. Відкриті і успішно працюють представництва компанії "Венея" в міжнародному аеропорту Бориспіль і Жуляни.

Роботу туроператора забезпечує взаємодія структурних підрозділів компанії, таких як: відділ міжнародного туризму, відділ прийому іноземних туристів і корпоративного обслуговування, агентство з продажу авіа- і залізничних квитків, відділ маркетингу, інформаційно-калькуляційний відділ.

Основні напрями: Болгарія, Багамські острови, Чехія, Єгипет, Куба, Кіпр, Литва, Латвія, Мальдіви, ОАЕ, Португалія, Туреччина, Таїланд, Україна, Франція, Фінляндія, Індонезія, Італія, Іспанія, Греція, ЮАР, Естонія, Ямайка, Швейцарія, Шрі-Ланка, Австрія, Австралія, Андорра, Сейшели, Словаччина Інформація: продаж, доставка авіаквитків.

Основні пропозиції:

  • виїзний туризм (відпочинок на морі і озерах, екскурсійні тури, гірськолижні курорти, екзотика)

  • екскурсійні тури

  • екзотичні тури

  • лікувальні тури

  • круїзи

  • діловий туризм

  • в'їзний туризм (оздоровчі, екскурсійні програми по Україні для іноземних і українських туристів);

  • дитячий і студентський туризм (програми по Україні і за кордоном);

  • освіта за кордоном (загальні курси мов, екзаменаційні і спеціальні курси, канікулярні курси для дітей, середня і вища освіта в провідних учбових закладах світу);

  • оздоровчі програми (санаторії і пансіонати України, Карлових Вар і ін.);

  • продаж і бронювання авіаквитків по всіх напрямах (знижки для студентів і викладачів),

  • безкоштовна доставка;

  • on-line бронювання готелів по всьому світу

  • медичне страхування;

  • оформлення закордонних паспортів і дитячих проїзних документів;

  • конференц-сервіс

  • рекламні тури

  • транспортне обслуговування

  • корпоративне і vip-обслуговування.

Розділ II організація нового туристичного маршруту

2.1

Етапи розробки нового маршруту

Розробка туру включає такі етапи: вибір пунктів маршруту, ієрархізація цих пунктів, вибір пунктів початку та закінчення маршруту, після чого провадиться розробка схеми маршруту та його оптимізація. Розробка схеми маршруту та його програмне забезпечення є нерозривно пов'язаними паралельними процесами. Розрахунок вартості туру грунтується на проведених організаційно-технічних заходах з пошуку партнерів та укладених з ними угод.

Відпочинок в Ізраїлі з повним правом можна вважати історичним. Куди б не ступила Ваша нога, кожен куточок пов'язаний з якоюсь знаменитою подією або ім'ям. Карта Ізраїлю - це сузір'я святинь людства і легендарних місць сучасності. Міста Ізраїлю пронизані духом древніх традицій і видатних досягнень наших днів.

Три моря омивають Ізраїль. Три континенти зійшлися тут в різноманітті культур. Три найбільші релігії рятують тут душі людей. Незважаючи на складну зовнішньополітичну обстановку Ізраїль є однією з найбезпечніших держав у світі для туристів. Вихідці зі всього світу принесли на Землю Обітовану усе найкраще, що почерпнули у культур, що виховали їх. Інтелектуальна потужність дозволяє країні випереджати час. Військовий потенціал забезпечує баланс сил в складних геоісторичних реаліях.

Останнім часом Ізраїль стає усе відкритішим світу і туристам з добрими намірами. Скасована віза для низки країн (зокрема Росія-Ізраїль і Україна-Ізраїль), що дало відчутний поштовх у збільшенні потоку туристів. Тури в Ізраїль стали користуватися заслуженою популярністю у мандрівників, пересичених колись зовні привабливими південними країнами. Авіаквитки в Ізраїль демонструють стабільну тенденцію до зниження цін. Новини Ізраїлю пістрявлять повідомленнями про відкриття нових ультрасучасних туристичних об'єктів і розвиток розважальної інфраструктури.

Велику частину року погода в Ізраїлі радує приємним відношенням і Ви можете подорожувати по країні круглий рік. Та все ж рекомендуємо відвідувати країну у вересні-листопаді і квітні-червні. Та і ціни в Ізраїлі не примушують напружуватися сезонними сплесками. Єдиний особливий нюанс - це незначні коливання цін, пов'язані з найбільшими релігійними святами.

Особливо слід зазначити досягнення медицини. Лікування в Ізраїлі сьогодні відповідає (а в чомусь і перевершує) рівню провідних європейських країн. Зате ціни в Ізраїлі помітно нижче. Разом з яскравими успіхами в області оперативної медицини значна увага приділяється консервативним методикам, а косметична продукція Мертвого Моря отримала заслужену популярність в усіх країнах земної кулі.

Розробка маршруту

В основі мого туру лежить пізнавально-оздоровчий тур. Туристична група складається з 14 туристів. Туристичний маршрут Київ - Тель-Авів – Київ. Термін перебування 5 днів. Вид маршруту – кільцевий, груповий, авіаційний.

Запропонований тур виглядає наступним чином

Аеропорт аеропорт «Бориспіль» Київ - «Ben-Gurion» Тель-Авів - аеропорт «Бориспіль» Київ - готель «Джерузалем Голд»- Оглядова екскурсія по Єрусалиму – Відвідання Стіни Плачу, Цитадель Давида, Храм Гробу Господнього, Мечеть Омара – Відвідування історичного музею Яд Вашем - екскурсія до Пустині Івана Предтечі. Занурення в джерело св. Івана Хрестителя – відвідання печери «Молочний Грот» – Служба Божа в храмі Агонії Господа (базиліка всіх націй) - Гетсиманський Сад. Гробниця Богородиці – екскурсія до Оливкової гори. Панорама Єрусалиму.- Катакомби перших християн. Dominus Flevit - Господь плаче.- Pater Noster- храм Отче Наш - Екскурсія в Християнську Галілею по біблійних місцях – Екскурсія до Назарету – Табха. Річка Йордан - Озеро Кинерет - Тиверіадське море - Храм Дванадцяти Апостолів. Капернаум -  Екскурсія на Массаду  і  Мертве море  - аеропорт «Ben-Gurion» Тель-Авів - аеропорт «Бориспіль» Київ. Транспортне забезпечення: мікроавтобус «Mercedes Sprinter» 412 , Boeing 737

У ціну туру входить:

- авіапереліт Київ - Тель-Авів - Київ; - груповий трансфер від аеропорту до готелю і назад; - - щоденні сніданки та вечері в готелі; - медична страховка з покриттям (30 000 євро); - проживання за програмою в готелі вибраної категорії; - екскурсії за програмою з російськомовним гідом.

У ціну туру не входить:

- консульський збір - 35 євро.

Підготовка інформаційно-методичного та рекламного забезпечення туру

Практично всі фірми тур операторського напрямку займаються рекламою та інформуванням споживачів про свою продукцію. Це – оди із необхідних елементів просування туристичного продукту.

Реклама – це форма непрямого зв’язку між туристичною компанією та споживачами. Для реклами використовуються засоби масової інформації(преса, радіо, телебачення тощо) і особливо друкований матеріал, такий як каталоги, брошури, афіші тощо.

Ціль реклами - привернути увагу, передати інформацію споживачу и змусити діяти його певним способом. Створити туристичний продукт ще не достатньо, потрібно, щоб він занйшов свого клієнта.И реклама тут грає визначну роль.

Туристична компанія «Венея» застосовує такі способи рекламування: видання брошур, каталогів, буклетів; релама в інтернеті на різноманітних сайтах (company.kuda.ua; www.otpusk.com ) , також компанія має власний сайт - www.veneya.com.ua

Пошук та відбір партнерів постачальників товарів та послуг кожному пункті нового маршруту.

Партнери постачальники – це усі підприємства та організації, які буруть участь в комплексному обслуговуванні туристів за час проходження туру. До них відносяться: підприємства, які розміщують туристів(готелі, туристичні бази, мотелі тощо), підприємства харчування (ресторани, бари кафетерії, столові тощо), екскурсійні фірми, транспортні компанії і підприємства, шоу, кино, відео і інші подібні організації, спортивні підприємства, торгові організації тощо.

Відповідно до даного туру, програми та класу обслуговування ми маємо таких партнерів постачальників туристичних послуг:

  • Готель «Джерузалем Голд», розташований при в'їзді до Єрусалиму, в 5 хвилинах ходьби від великого бізнес-центру. У готелі 200 номерів (студио і suites), місткістю до 4 чоловік. У номері: спальня, ванна і туалет, вітальня з кушеткою, невелика кухня, телефон, радіо, міні-бар супутникове ТБ, кондиціонер, доступ в Інтернет (платно). До ваших послуг: два ресторани, бар, діловий зал. Клуб здоров'я пропонує закритий басейн, джакузі, сауну, тренажерний зал.

Ресторан Готелю завоював серця гурманів чудовою якістю страв та бездоганним обслуговування.

Для задоволення ділових потреб - обладнані всім необхідним простора Конференц-зала та функціональна Кімната переговорів.

Туристи розміщуються в номерах стандарт; набір послуг- напівпансіон.