Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕКЗАМЕНАЦІЙНІ ПИТАННЯ ГТ 2014.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
58.37 Кб
Скачать

Ііі частина

  1. Дайте порівняльну характеристику підходам до визначення сутності країнознавства. Які функції виконує країнознавство як наукова дисципліна. Кого вважають засновником науки країнознавства. В чому полягав його вклад.

  2. В чому полягають історичні особливості розвитку науки країнознавства. В чому особливість німецької та французької школи країнознавства.

  3. Що є об’єктом дослідження науки країнознавства. Що є основним методом науки країнознавства. В чому полягає сутність сучасного розуміння цього методу.

  4. Охарактеризуйте принципи країнознавства. Охарактеризуйте методологічні засади екологічного підходу до країнознавства. Охарактеризуйте методи дослідження, які використовуються в країнознавстві.

  5. Що собою являє предмет дослідження країнознавства ? Охарактеризуйте сутність програми країнознавчого дослідження. Які типи досліджень використовуються в країнознавстві ?

  6. Охарактеризуйте підходи до змісту програми країнознавчого дослідження. Який тип слід використовувати в туризмі. В чому сутність концепції проблемного країнознавства. Наведіть приклади стосовно туризму.

  7. В чому сутність концепції культурно-образного країнознавства. Наведіть приклади стосовно туризму. Що собою являє «геній місця» ? Наведіть приклади.

  8. Що в себе включає система географічних наук в туризмі ? Дайте відомі Вам визначення туристичного країнознавства. В чому полягають відмінності туристичного країнознавства від класичного країнознавства ? Охарактеризуйте основні розділи програми країнознавчого дослідження в туризмі.

  9. Охарактеризуйте методику проведення природно-географічної характеристики країни з позиції туристичного країнознавства.

  10. Розкрийте методику проведення політичної характеристики країни в туристичному країнознавстві. Покажіть на прикладі, як політичні умови в країні позитивно або негативно впливають на розвиток туризму.

  11. Розкрийте особливості та методику проведення економічної характеристики країни в туристичному країнознавстві. Розкрийте особливості та методику проведення історичної характеристики країни в туристичному країнознавстві.

  12. Охарактеризуйте методику кількісної та якісної оцінки населення країни. Яке значення мають результати цієї оцінки для туризму ? Поясність вплив особливостей розміщення населення на розвиток туризму.

  13. Розкрийте методику проведення характеристики народу країни в туричному країнознавстві.

  14. Розкрийте зміст терміну «культура» з позицій туристичного країнознавства. Опишіть методику проведення туристичної характеристики складових культури народу країни.

  15. В чому сутність цивілізаційному підходу в туристичному країнознавстві. Назвіть та охарактеризуйте сучасні цивілізації світу.

  16. Розкрийте план проведення спеціальної туристичної характеристики країни. Покажіть на прикладах необхідність знання та використання фахівцем туристичного бізнесу спеціальної туристичної інформації про країну.