Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
11
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
208.9 Кб
Скачать

Vі. Зразки завдань до модульних контрольних робіт та критерії їх оцінювання Зразок модульної контрольної роботи

КНЛУ

Спеціальність__________________ Семестр ______________

Навчальний предмет Країнознавство( Франції)

Модульна контрольна робота

Варіант 2

Тестові завдання ( Рівень А ).

1. Регіон Франції, розташований на Півдні, на березі моря…………

а) Смарагдовий берег б) Любовний берег в) Лазурний берег

2. Попередниками нинішніх французів були….

а) Кельти б) Галли в) Гельвети

3. Назвіть роки правління Людовіка ІХ………

а) 1137 - 1180 рр. б) 1223 - 1226 рр. в) 1226 - 1270 рр.

4. Тимчасовий уряд на території Франції почав діяти в …..

а) 1943 р. б) 1944 р. в) 1945 р.

5. Ніколя Саркозі стає президентом Франції у …..

а) 2005 р. б) 2006 р. в) 2007 р.

1. Порівняйте суспільний лад, господарський устрій, законодавство Франкської держави часів Меровінгів та Каролінгів, розкрийте особливості їх відносин з Візантією та ісламським Сходом. ( Рівень В )

2. Поясніть, яку роль відіграло розширення державної території Франції за часів правління Філіпа ІІ Августа, Людовіка ІХ Святого, Філіпа ІV Красивого та Людовіка ХІ ( Рівень С )

Затверджено на засіданні кафедри історії України і філософії протокол № 2 від “6” вересня 2010 р.

Зав. кафедрою Терещенко Ю.І. ________ Екзаменатор _________________

Критерії оцінювання модульної контрольної роботи:

До кожного варіанта модульної контрольної роботи входить по три питання, що відповідають репродуктивному (рівень А), алгоритмічному (рівень В) й творчому (рівень С) рівням складності.

Відповідь на питання репродуктивного рівня (рівень А) оцінюється на “відмінно”, коли студент досконало орієнтується у навчальному матеріалі, вміє застосовувати навчальну інформацію для осмисленого відтворення історичних подій. На оцінку “добре” студент повинен чітко відповідати на запропоновані питання з обов’язкової програми навчання, але при висвітленні питання можуть траплятися деякі погрішності. Оцінка “задовільно” ставиться тоді, коли студент частково знає відповідь на запропоновані питання і демонструє наявність окремих елементів самостійного мислення при відтворенні стандартної ситуації. “Незадовільно” - це повне незнання програмного матеріалу.

Відповідь на питання алгоритмічного рівня (рівень В) оцінюється на “відмінно”, коли студент досконало орієнтується в учбовому матеріалі, вміє аналізувати, порівнювати, робить аргументовані висновки, застосовувати навчальну інформацію для осмислення стандартних ситуацій. На оцінку “добре” студент повинен чітко відповідати на запропоновані питання з обов’язкової програми навчання, вміти робити аналіз і висновки, але при висвітленні питання можуть траплятися деякі погрішності. Оцінка “задовільно” ставиться тоді, коли студент частково знає відповідь на запропоновані питання і демонструє наявність окремих елементів самостійного мислення й розв’язання стандартної ситуації. “Незадовільно” - це повне незнання програмного матеріалу.

Відповідь на питання творчого рівня (рівень С) оцінюється на “відмінно”, коли студент досконало орієнтується в учбовому матеріалі, усвідомлено застосовує освоєну навчальну й наукову інформацію для осмислення нестандартних проблем, творчо застосовує теоретичний апарат дисципліни, вміє аналізувати різні концепції, робить аргументовані висновки, демонструє власне бачення проблеми й шляхів її розв’язання. На оцінку “добре” студент повинен чітко відповідати на запропоновані питання, демонструючи творчий підхід до виконання поставленого завдання й вільне володіння навчальною інформацією, вміти робити аналіз ситуацій і висновки, але при висвітленні питання можуть траплятися деякі погрішності. Оцінка “задовільно” ставиться тоді, коли студент частково знає відповідь на запропоновані питання і демонструє наявність окремих елементів самостійного мислення. “Незадовільно” - це незнання програмного матеріалу.

Модульна контрольна робота (МКР) оцінюється у 100-бальній шкалі. Для цього кожне питання МКР оцінюється у 4-бальній шкалі ( ”відмінно” (5), ”добре” (4), ”задовільно” (3), ”незадовільно” (2)), потім встановлюється середнє арифметичне з цих оцінок з округленням до десятої частки. Середньоарифметичне значення помножується на 20. Результат є семестровим рейтинговим балом у 100-бальній шкалі, якому відповідає оцінка за шкалою ЄКТС.

90-100 балів – А

82-89 балів - В

75-81 бал - С

66-74 бали - D

60-65 балів - Е

59 балів і нижче – FX

Неявка на МКР – 0 балів