Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
8
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
173.57 Кб
Скачать

V. Система

модульно-рейтингового контролю

навчальних досягнень студентів ІІ курсу денної форми навчання

факультету перекладачів Київського національного лінгвістичного університету

з дисципліни “Країнознавство (Греція)”

(6.020303 Філологія („Переклад”)

Дисципліна викладається у ІІI семестрі. Загальний обсяг 72 годин” (2 кредити). Аудиторна робота – 24години: 24 годин – лекції, (12 лекцій).Самостійна робота – 48 години. Наприкінці семестру — залік.

Робоча програма складається з одного навчального модуля.

Система модульно-рейтингового контролю навчальних досягнень студентів І-У курсів однакова для всіх дисциплін. У структурі кожного модуля з усіх навчальних дисциплін оцінюються такі складники:

Аудиторна робота студента

Самостійна робота студента

Модульна контрольна робота

Вивчення кожної дисципліни за вибором Університету і за вільним вибором студента циклу гуманітарної та соціально-економічної підготовки завершується написанням студентами модульної контрольної роботи, під час якої перевіряється засвоєння студентами програмного матеріалу курсу, винесеного як на аудиторну, так і на самостійну роботу.

Модульна контрольна робота (МКР) оцінюється у 100-бальній шкалі. Для цього кожне питання МКР оцінюється у 4-бальній шкалі ( ”відмінно” (5), ”добре” (4), ”задовільно” (3), ”незадовільно” (2)), потім встановлюється середнє арифметичне з цих оцінок з округленням до десятої частки. Середньоарифметичне значення помножується на 20. Результат є семестровим рейтинговим балом у 100-бальній шкалі, якому відповідає оцінка за шкалою ЄКТС.

Неявка на МКР – 0 балів

Vі. Зразки завдань до модульного контролю

Варіант 4

  1. Греція у найдавнішу добу.

  2. Дати характеристику соціальним процесам в ранньосередньовічній Греції.

  3. Охарактеризувати економічний стан Греції на сучасному етапі.

Варіант 8

  1. Загальні відомості про Грецію.

  2. Розкрити причини утворення єдиного Грецького королівства .

  3. Проаналізувати позицію Греції щодо Туреччини після закінчення Першої світової війни.

Критерії оцінювання модульної контрольної роботи:

До кожного варіанта завдань до модульної контрольної роботи входить по три питання, що відповідають алгоритмічному (рівень В) й творчому (рівень С) рівням складності та оцінюються за багатобальною шкалою(більше 4 балів).

Модульна контрольна робота (МКР) оцінюється у 100-бальній шкалі. Для цього кожне питання МКР оцінюється у 4-бальній шкалі ( ”відмінно” (5), ”добре” (4), ”задовільно” (3), ”незадовільно” (2)), потім встановлюється середнє арифметичне з цих оцінок з округленням до десятої частки. Середньоарифметичне значення помножується на 20. Результат є семестровим рейтинговим балом у 100-бальній шкалі, якому відповідає оцінка за шкалою ЄКТС.

90-100 балів – А

82-89 балів - В

75-81 бал - С

66-74 бали - D

60-65 балів - Е

59 балів і нижче – FX

Неявка на МКР – 0 балів

Відповідь на питання алгоритмічного рівня оцінюється на “відмінно”, коли студент досконало орієнтується в учбовому матеріалі, вміє аналізувати, порівнювати, робить аргументовані висновки, застосовувати навчальну інформацію для осмислення стандартних ситуацій. На оцінку “добре” студент повинен чітко відповідати на запропоновані питання з обов’язкової програми навчання, вміти робити аналіз і висновки, але при висвітленні питання можуть траплятися деякі погрішності. Оцінка “задовільно” ставиться тоді, коли студент частково знає відповідь на запропоновані питання і демонструє наявність окремих елементів самостійного мислення й розв’язання стандартної ситуації. “Незадовільно” - це повне незнання програмного матеріалу.

Відповідь на питання творчого рівня оцінюється на “відмінно”, коли студент досконало орієнтується в учбовому матеріалі, усвідомлено застосовує освоєну навчальну й наукову інформацію для осмислення нестандартних проблем, творчо застосовує теоретичний апарат дисципліни, вміє аналізувати різні концепції, робить аргументовані висновки, демонструє власне бачення проблеми й шляхів її розв’язання, розглядає історію України в контексті світової історії. На оцінку “добре” студент повинен чітко відповідати на запропоновані питання, демонструючи творчий підхід до виконання поставленого завдання й вільне володіння навчальною інформацією, вміти робити аналіз нестандартних ситуацій і висновки, але при висвітленні питання можуть траплятися деякі погрішності. Оцінка “задовільно” ставиться тоді, коли студент частково знає відповідь на запропоновані питання і демонструє наявність окремих елементів самостійного мислення. “Незадовільно” - це повне незнання програмного матеріалу.

Для виставлення підсумкової оцінки бали за всі завдання сумуються. Підсумкова оцінка за МКР виставляється в національній 4-бальній системі.

Сумарний бал за виконання усіх завдань МКР

Підсумкова оцінка в національній системі

90% і більше

відмінно

75% - 89%

добре

50% - 74%

задовільно

49% і менше

незадовільно

Шкала виставлення підсумкової оцінки за модульну контрольну роботу.

За модульну контрольну роботу ставиться “відмінно” при отриманні оцінок “5”,“5”,“5”; 4”,“5”,“5”; “5”,“4”,“5”; “добре” – “5”, “4”, “4”; “4”, “4”, “4”; “3”, “4”, “5”; “задовільно” – “5”, “3”, “3”; “3”, “4”, “4”;“3”, “3”, “3”; “незадовільно” – “3”, “3”, “2”; “2”, “3”, “3”; “2”, “2”, “2”.