Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
34
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
423.18 Кб
Скачать

Vіi. Підсумковий контроль

Підсумковою формою контролю навчальних досягнень студентів з курсу “Україна і європейський світ” являється залік.

Відмітка про залік у національній шкалі („зараховано”, „не зараховано”) та оцінка в шкалі ЄКТС виставляється на підставі семестрового рейтингового бала студента за дисципліну таким чином:

90-100 балів – А

82-89 балів - В

75-81 бал - С

66-74 бали - D

60-65 балів - Е

59 балів і нижче – FX

Студенти, мають семестровий рейтинговий бал з дисципліни 60 і вище, отримують відмітку про залік «зараховано» і відповідну оцінку в шкалі ЄКТС без складання заліку.

Студенти, які мають семестровий рейтинговий бал з дисципліни 59 і нижче, складають залік і в разі успішного складання їм виставляється відмітка про залік «зараховано» в національній шкалі, а в шкалі ЄКТС – Е та бал 60. Якщо студент під час заліку отримав відмітку про залік «не зараховано», то йому в залікову відомість виставляється відмітка про залік «не зараховано» в національній шкалі, оцінка FX – у шкалі ЄКТС та його семестровий рейтинговий бал за дисципліну.

Структура заліку.

Змістом заліку як форми підсумкового контролю виступає поняттєве, фактологічне, концептуальне та орієнтовно-уявленнєве знання згідно з темами програми теоретичної підготовки.

Зі студентами, які мають семестровий рейтинговий бал з дисципліни 59 і нижче залік проводиться у формі індивідуальної бесіди з викладачем, яка передбачає змістовні відповіді на поставлені запитання залікового завдання. Базою для системи завдань є коло теоретичних та практичних проблем, що розглядались протягом семестру в процесі вивчення певних тем модуля, а також матеріал, що передбачався програмою самостійної роботи студентів.

Залікове завдання складається з трьох питань, які хронологічно охоплюють весь матеріал курсу: одне питання ‑ репродуктивного рівня складності, друге ‑ алгоритмічного й третє питання ‑ творчого рівня складності.

В процесі відповіді студент повинен:

  • вичерпно відповісти на питання залікового завдання;

  • продемонструвати вміння аналізувати, зіставляти, пов’язувати історичні події минулого і сучасності;

  • робити аргументовані висновки, давати самостійні оцінки історичним явищам і подіям;

  • логічно і послідовно висловлювати свої думки;

  • показати вміння користуватись історичною термінологією.

Зразок залікового завдання

КНЛУ

Напрям підготовки “Філологія”(“Переклад”) Семестр ІII

Навчальний предмет Країнознавство (Іспанії)”)

Варіант № 5

  1. Охарактеризуйте політичний і культурний розвиток Іспанії у ранньофеодальний період історії. (Рівень А)

  2. Поясніть яким чином під впливом ідей Просвітництва змінилося громадсько-політичне житті Іспанії у ХVШ - першій чверті ХІХ ст. (Рівень В).

  3. На основі аналізу суспільно-економічної та політичної ситуації у Франкіській Іспанії в повоєнну добу, дайте власну оцінку причин краху режиму Ф.Франко і утвердження конституційної монархії. (Рівень С)

Затверджено на засіданні кафедри Історії України і філософії протокол № 2 від « » вересня 2011 р.

Зав. кафедрою Терещенко Ю.І. ________ Екзаменатор _________________