Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
self 4.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
278.53 Кб
Скачать

Variant 2

11. США розташовані у південній частині панічно-американського континенту, займаючи площу 7,8 мільйонів квадратних кілометрів. 12. На півночі США проходить кордон із Канадою, де знаходяться Великі Американські Озера (озеро Верхнє, озера Мічиган, Гурон, Ері та Онтаріо). 13. Вважається, що корінне населення Америки – індіанці, – мігрували з північної Азії до Аляски з близько 20 000 років тому, коли ці території були з’єднані перешийком на місці сучасного проливу Беринга. 14. Найбільша річка Сполучених Штатів Міссісіпі, також звана «батьком води» є третьою за довжиною річкою світу після Нілу та Амазонки. 15. Завдяки своєму розташуванню на березі океану, біля гирла річки Гудзон, місто Нью Йорк стало морськими воротами країни. 16. Легенд каже, що перший губернатор данської колонії придбав у місцевих індіанців острів Манхеттен за якісь дріб’зки вартістю 24 долари. 17. Сьогодні Нью Йорк відомий як перехрестя ділового та культурного життя країни. 18. Джордж Вашингтон, перший президент Сполучених Штатів, відомий як людина, що першою спеціально спроектувала та збудувала місто, яке було б центром управління державою. 19. Назване на честь першого президента Джорджа Вашингтона, місто Вашингтон, округ Колумбія, адміністративно не належить до жодного зі штатів, о утворюють федерацію. 20. У Вашингтоні волого протягом усього року, оскільки місто знаходиться між двома річками – річкою Потомак та річкою Анакостія.

Variant 3

21. Є щось надзвичайно містичне в тому, як вітер коливає чагарник на болотах та пустощах Шотландії. 22. Переховуючись у печерах Зеленого Гаю, Робін Гуд та його друзі пили воду із джерел та їли дичину. 23. Багато відомих голлівудських зірок є власниками тропічних островів у теплих південних морях. 24. Кожен штат США має свою історію, прапор та девіз і кожен мешканець Алабами, Техасу чи Аризони з легкістю доведе, чому його штат найкращий у світі. 25. У світі є багато міст, названих на честь відомих людей – Вашингтон в Америці, Івано-Франківськ в Україні, Санкт-Петербург в Росії. 26. Маючи значну кількість заболочених місцевостей, Британія багата на поклади торфу. 27. Оскільки альпінізм справедливо вважається надзвичайно небезпечним видом спорту. Зірватися зі скелі в прірву дуже легко. 28. Політичні карти Європи та Африки дуже різні: кордони європейських країн дуже порізані, в той час як на африканському континенті вони накреслені ніби під лінійку. 29. Вчені досить довго не здогадувались про реальні розміри Австралії, вважаючи її крихітним островом. 30. Державний гімн Швеції – це народна пісня, в якій оспівується сувора північна краса, високі гори та зелені ліси.

c) Translate the following fragment into English using the infinitive and infinitive constructions where necessary. Pay sрeсail attention to the use of articles with the proper names.

Трафальгарська площа одна із найбільш знаних і найчастіше відвідуваних місць Лондона. Від площі, розташованої у центрі Британської столиці, можна пішки дістатись до інших туристичних пам’яток - парламенту та Вестмінстерського абатства, Ріджентс парку та Букингемського палацу. Знаменита площа отримала свою назву аби увіковічнити славну перемогу Британії над об’єднаним флотом Іспанії та Франції біля мису Трафальгар у 1805 р. Людина, яка здобула цю перемогу– лорд Гораціо Нельсон, адмірал Британського королівського флоту - вшанована як національний герой. На знак поваги до його військового таланту, надзвичайної мужності й самовідданості в історичній битві у центрі Трафальгарської площі була споруджена колона 185 футів заввишки зі статуєю адмірала на верхівці. У підніжжя колону «охороняють» чотири бронзові леви, що символізують найвизначніші перемоги Нельсона: у битві на Нілі (1971); у битві біля мису святого Вінсента (1979); у Копенгагенській битві (1801); та у Трафальгарській битві. Відомо, що у одній з цих кампаній Нельсон втратив око, у іншій – ногу, а битва біля Трафальгару коштувала йому життя. Слова, які Нельсон часто повторював своїм солдатам: «Кожен громадянин має виконати свій обов’язок перед Англією» (Англія очікує від кожного громадянина виконання свого обов’язку), викарбувані на південному боці гранітного п’єдисталу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]