Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

self beginning

.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
58.37 Кб
Скачать

A. Gordyeyeva M. Syvkova

I. Moriakina

YOU ARE WELCOME

TO BE SELF-TAUGHT

*Self-taught – having learned a skill or subject by reading about it, practising it, rather than in a school

Навчальний посібник “YOU ARE WELCOME TO BE SELF-TAUGHT” призначений для студентів II курсу гуманітарних вузів. Він створений з метою організувати їхню самостійну роботу.

Книга складається з шести розділів, у кожному з яких представлені вправи і завдання для розвитку вмінь писемного мовлення. Велика увага приділяється формуванню лексичної і граматичної компетенцій студентів. Посібник має вступ, основну частину, зміст і додаток.

Запропонований посібник розрахований на студентів другого курсу вищих мовних закладів, які здійснюють підготовку фахівців з англійської мови. Він являє собою комплекс навчально-методичних матеріалів для розвитку вмінь писемного мовлення шляхом організації самостійної роботи студентів.

Авторами посібника враховані вимоги Державної програми з англійської мови для студентів другого курсу гуманітарних вузів. Основний курс містить 6 розділів: “Choosing a Career”, “A Question of Health”, “Leisure and Sports”, “Countries and Cities”, “On the Move”, “Theatre”. У кожному з них у відповідних секціях подано розроблені авторами вправи і завдання, які спрямовані на вдосконалення навичок і розвиток умінь писемного мовлення.

Після виконання двох завдань, які пропонуються в секції ‘Lead-in’, студенти мають змогу читати уривок з художнього автентичного твору, поданого в секції ‘Reading Comprehension’. Тут також можна знайти інформацію про автора. В секції ‘Language Focus’ пропонуються вправи для формування граматичної і лексичної компетенцій у читанні та письмі. Велика увага приділяється функціонуванню граматичних явищ, які подаються в контексті, розширенню словникового запасу студентів. Для узагальнення і перевірки рівня володіння студентами граматичним і лексичним матеріалом пропонуються вправи для перекладу з української мови на англійську. Це короткі ситуації або невеликі тексти. Вправи секції ‘Writing’ спонукають студентів висловити власну думку з приводу поданих проблемних питань або здійснити пошук додаткової інформації з певної проблеми і представити її у вигляді тез.

Перевірка виконання студентами завдань здійснюється викладачем. Можливим є також самоконтроль за ключем під час аудиторного заняття з подальшим обговоренням мовних або мовленнєвих помилок студентів. Ключі не подаються у даному посібнику. Вони будуть представлені в окремому виданні і можуть пропонуватися викладачем для здійснення самоконтролю.

Тексти, які містяться в додатку, не входять до обов’язкового опрацювання їх студентами. Проте вони можуть читати ці тексти за бажанням і використовувати для висловлення своєї точки зору з проблем, запропонованих у секції ‘Writing’.

Матеріал підручника розподіляється між авторами таким чином:

урок 1 І.А. Морякіна урок 2 М.Г. Сивкова урок 3 А.Й. Гордєєва;

урок 4 І.А. Морякіна урок 5 М.Г. Сивкова урок 6 А.Й. Гордєєва.

Автори будуть вдячні за пропозиції та зауваження щодо структури і змісту навчального посібника.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]