Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
self 6.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
301.06 Кб
Скачать

Variant 2

11. Майкл був би повним ідіотом, якби він зв’язався з якою небудь жінкою з Міделпула. Це зіпсувало б йому репутацію. 12. «Якби в мене був роман, я була б кращою актрисою», – сказала Джулія Майклові. Вона хотіла, щоб він звертав на неї більше уваги. 13. Навіть якби актриса була в центрі уваги глядачів, вона не була б щаслива. Думки про сина не давали їй спокою. 14. Було б чудово піти з Томом до річки вранці і пополудні. Проте Джулія продовжувала грати свою роль, не показуючи жодного натяку на своє величезне бажання. 15. Якби не дублер, актор би провалився. Але не зважай, не такий чорт страшний, як його малюють. Актор зараз в гримерці, готується до наступної вистави. 16. Чому бути, того не минути. Трупа поїде на гастролі по країні. 17. Це невиховано перебивати режисера. Не заходь, він розмовляє з костюмером. 18. Головну роль запропонували молодій актрисі вперше. Якби дівчина розуміла всю відповідальність, вона би відмовилась. 19. Ти б управляв театром краще, ніж твій батько. Однак, ти поїхав за кордон, і наш тетатр ніколи не мав повних зборів. Тепер актори не мають роботи. 20. Останній виклик усіх акторів на сцену був таким хвилюючим для них. «Ми могли б грати ще краще,» – сказали актори. «Тоді ви б не пішли зі сцени до півночі,» – пожартував сценарист.

Variant 3

21. У коричневому пальто і сірих фланелевих штанях, навіть без макіяжу, він виглядав таким гарним, що захопило подих. 22. Де б йому не трапилося грати, актор перебільшує значення кожного жесту і вимовляє все з надмірною інтонацією. 23. Результатом інтерв’ю було запрошення актора до театру. Тобі давно пора з цим примиритися. 24. Якби Доллі не відчувала таку любов до театру, вона не стала б хрещеною матір’ю Роджера. Джулії немає на що жалітися. 25. Навіть якби він був провідним актором, я б не бачив сенсу в його подорожі до Америки. Там його чекає повний провал. 26. Наш рекламний агент отримав репутацію азартного гравця. На твоєму місці я б його позбувся якомога швидше. 27. Якщо раптом ти зробиш з себе посьміховисько, не кажи, що я тебе не попереджав. Ти б краще послухав моєї поради. 28. – Щось негаразд з декораціями. Але працівники сцени виглядають так, ніби нічого не сталося. – А помічник режисера? Він виглядає стурбованим. 29. – Прикро, що декорації не дуже привабливі. – Прикро, що не провели репетицію в костюмах. 30. Якби ж тільки сценарій принесли сьогодні! Тоді б головна жіноча роль дісталася моїй дружині.

b) Translate the following into English in writing.

Ада, актриса, яка грала другорядні ролі, прийняла його запрошення. Режисер Уорен почав зі скромних ролей, які під його керівництвом вона грала так, як ніколи дотепер. Він зацікавив нею критиків і підлещував їм, дозволяючи думати, що вони відкрили визначну актрису. Вона мала великий успіх, коли глядачі побачили її у ролі Джульєтти. П’єси Шекспіра завжди мали успіх у постановках Уорена, але Ада була також досконалою. Після цього одна за одною він почав репетирувати з нею ролі Нори у ‘The Dolls House і Анни у ‘Man and Superman. Стратфорд на Ейвоні із захопленням відкрив актрису, яка була кращою за будь-яку театральну зірку з Лондона. Вони товпилися, щоб попасти на вистави Ади, на які раніше ходили тільки через свій патріотизм.

Два чи три менеджери з Лондона прислали своїх представників поговорити з нею. Вони сумнівалися, тому що Ада гарно грала в Dolls House і ‘Man and Superman, але як вона покаже себе у звичайній п’єсі? У менеджерів був гіркий досвід. Вражені гарною грою актора в одній з одній з ексцентричних п’єс вони наймали його, а потім дізнавалися, що в будь-якій іншій виставі, він був не кращим за інших.

Здавалося, що Ада була досконалою, і вона їздила з виставами по всій країні. Вона виконувала багато різних ролей. Ада могла б стати провідною актрисою, якби вона отрималa досвід гри в сучаснитх п’єсах. Тому Уорен проконсультувався з іншим режисером, і той погодився подивитися Аду.

Вони репетирували кожен ранок з десятої до другої дня, а потім Аду відсилали вчити роль удома. Уорен іноді кричав на Аду і насміхався над нею, і змушував її важко працювати. Проте, коли врешті в неї вийшло зіграти зворушливу сцену, він плакав як дитина. Тепер Уорен вірив, що він матиме провідну актрису.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]