Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
self2.doc
Скачиваний:
63
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
364.03 Кб
Скачать

Variant 2

11. 3апам'ятай, ти не повинен зловживати антибіотиками – вони погано впливають на нирки та печінку. 12. Треба було вдягти теплі шкарпетки, якщо в тебе змерзли ноги. 13. Не було потреби їздити до аптеки серед ночі, гарячка у дитини спала, і вона міцно спить. 14. Я змогла стати на ноги, лише дякуючи твоїй допомозі. 15. Не треба було вам починати цю розмову. Вона не могла заснути всю ніч, а зараз вона на межі нервового зриву. 16. Не може бути, щоб Анна зробила пластичну операцію, адже вона ще така молода! 17. Щоб не хвилювати матір я сказала, що батько швидко одужує – ніколи раніше мeнi не доводи­лося брехати так безсоромно. 18. Різкий біль у грудях, ускладнення дихання, холодний піт свідчать про серцевий напад, при таких симптомах слід негайно викликати швидку допомогу. 19. Не може бути щоб Алекс видужував так швидко, кажуть наступного тижня йому вже можуть зняти шви. 20. Якщо у вас сильно болить горло, почервоніли мигдалини і вас лихоманить, вам краще звернутись до лікаря, це напевно ангіна, або навіть дифтерія.

Variant 3

21. У сусідній палаті є вільне ліжко, ви можете його зайняти. 22. Щодо вашого набряклого ока, вам краще проконсультуватись у офтальмолога. 23.Якщо у вас поганий зір, нема потреби носити окуляри, ви можете носити контактні лінзи. 24. Тепер, коли криза минула, можна піти i розпо­вicти їй про все. 25. Ви не могли б дати мeнi знеболююче, біль стає просто нестерпним. 26. Meні довелося затриматися на кілька днів, я не міг поїхати не дочекавшись результатів аналізів. 27. Не заходьте до кабінету, поки медсестра вас не покличе. 28. Зробити тобі гарячого чаю, ти вся тремтиш? – Не варто турбуватися. 29. Йому б краще не їхати сьогодні, якщо він погано себе почуває. 30. Грипп – це небезпечна хвороба, яка може спричинити серйозні ускладнення, тож не слід легковажити порадами лікаря, ви повинні залишатись у ліжку, доки гарячка не спаде.

c) Translate the following into English in written form.

Мати сиділа поруч із ліжечком, не зводячи з дитини очей. Малюка лихоманило, у нього була гарячка, щічки палали, а під очима були темні плями. Зайшла сусідка, принесла термометр і якісь ліки. Вона сказала, що пігулки допоможуть збити гарячку. Через дві години мати зміряла сину температуру й побачила, що ліки не допомогли. Довелось посилати за лікарем.

Оглянувши дитину, педіатр сказав, що у малого запалення легенів, але серйозної небезпеки немає. Він запитав, коли хлопець захворів. Жінка згадала, що ще з понеділка хлопець скаржився на головний біль і казав, що в нього ломило все тіло.

“Не хвилюйтесь. Якщо будете дотримуватись моїх порад, усе буде добре, – сказав лікар, – але, про всяк випадок, слід було б відвезти дитину до лікарні ”.

“Я краще сама його доглядатиму” – відповіла мати.

Виписавши кілька рецептів, лікар поїхав, думаючи, ще все ж краще було б відправити дитину у клініку.

WRITING

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]