Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
SUBD_ZAO / метод_СУБД_2010_отредактирован.doc
Скачиваний:
54
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
816.13 Кб
Скачать
    1. Розробка додатку

При розробці додатку необхідно ретельно спроектувати його макет, якій має включати:

  1. змістовну назву;

  2. читки та зрозумілі інструкції;

  3. логічно обґрунтовані об’єднання та послідовність полів;

  4. естетичний вигляд всіх форм або полів звіту;

  5. узгоджену термінологію та скорочення;

  6. узгоджене використання кольорів;

  7. візуальне виділення меж полів введення даних;

  8. засоби виправлення помилково введених символів;

  9. окреме виділення необов’язкових для заповнення полів тощо..

Створення таблиць у середовищі СУБД Access ХХ здійснюється у Режимі конструктора. На бланку полів визначаються імена полів та типи даних, які вводяться у ці поля. На бланку «Свойства поля» визначаються обмеження, які накладаються на дані. Докладні пояснення щодо створення таблиць у середовищі СУБД надані [12].

Після розробки таблиць створюється схема даних, на якій перевіряється правильність зазначення умов цілісності.

Форми для введення, пошуку та редагування даних, підлеглі форми створюються у режимі Мастера з наступним редагуванням. При створенні форм необхідно вибрати прості та зрозумілі назви полів, застосувати шаблони введення даних, що б запобігти помилкам введення. Докладні пояснення щодо створення таблиць у середовищі СУБД надані [14].

Звіти дозволяють спроектувати документи, які виводяться на паперовий носій. Розробці Звіту у середовищі СУБД передує створення докладного макету документа. Зазвичай основою звіту є стандартні форми документів, які затверджуються відповідними органами, які наводяться у додатках. Докладні пояснення щодо створення таблиць у середовищі СУБД надані [15].

  1. Рекомендації щодо складання пояснювальної записки до курсового проекту

Курсовий проект складається з пояснювальної записки та графічної частини. На плакаті відображається схема створюваної бази даних.

Пояснювальна записка має містити наступні розділи:

Титульний Лист

Завдання

Реферат

Вступ

  1. Аналіз технічного завдання

  2. Проектування бази даних

    1. Концептуальне моделювання бази даних

    2. Обґрунтовування вибору СУБД

    3. Логічне проектування бази даних

  3. Розробка додатку

  4. Висновки

Література

Додатки

    1. Титульний лист

Титульний лист до курсового проекту оформлюється за зразком, якій наведений у додатку А. У титульному листі визначається тема курсового проекту, прізвище студента, що виконував проект, та прізвище викладача, якій приймав захист.

    1. Завдання

Завдання до курсового проекту оформлюється за зразком, якій наведений у додатку Б. У завданні визначається прізвище ім’я та по батькові студента. На наступному рядку зазначається тема проекту, яка може бути запропонована студентом або визначена власно викладачем. Теми проектів не можуть повторюватись.

Термін здачі закінченого проекту визначається за тиждень до закінчення теоретичного навчання поточного семестру.

У розділі «Вихідні дані » у скороченій формі зазначається перелік операцій, які має забезпечити інформаційна система, що проектується. Цей розділ може заповнюватись за зразком, що наведений у додатку Б, або докладно згідно опису предметної області.

Розділ «Зміст розрахунково-пояснювальної записки» містить перелік питань, які є обов’язковими при розробці, та може заповнюватись за зразком, що наведений у додатку Б, або докладно згідно опису предметної області.

У розділі «Перелік графічного матеріалу» визначаються креслення до проекту. Зазвичай це - схема розроблюваної бази даних.

На зворотному боці бланку завдання визначаються календарний план виконання курсового проекту. Цей розділ може біти заповнений згідно зразка, що наведений у додатку Б або за власним бажанням.

Завдання підписують студент та керівник проекту.

Соседние файлы в папке SUBD_ZAO