Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Евроинтеграция_курсовая.rtf
Скачиваний:
6
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
343.18 Кб
Скачать

Вимоги до оформлення курсової роботи

Робота повинна бути оформлена згідно з вимогами СТП-15-96, підготовлена на ПК та надрукована на принтері.

Обсяг роботи складає 25-30 пронумерованих сторінок. Номери сторінок рекомендується проставляти зверху по центру. Титульні та перші сторінки не нумеруються, але в загальній нумерації враховуються. Курсову роботу друкують з розрахунку не більше 40 рядків на сторінці за умови рівномірного її заповнення шрифтом з розміром 14 pt. Допускаються окремі частини роботи (титульний лист, завдання на роботу, додатки) виконувати іншим способом, ніж основна частина. Поля: верхнє та нижнє - 20 мм, ліве - 30 мм, праве -10 мм, абзац - 15 мм. Під час виконання курсової роботи необхідно дотримуватися рівномірної щільності, контрастності й чіткості тексту.

Розділи і підрозділи нумерують, дають їм заголовки. Заголовки слід розташовувати посередині рядка і друкувати великими літерами без крапок в кінці, не підкреслюючи. Заголовки підрозділів, пунктів і підпунктів роботи слід починати з абзацного відступу і друкувати маленькими літерами, крім першої великої, не підкреслюючи, без крапки в кінці. Перенесення слів у заголовку розділу не допускається. Відстань між заголовком і подальшим чи попереднім текстом має бути два інтервали.

Абзаци в тексті починають відступом, рівним 15 мм.

Рисунки, таблиці, схеми і графіки мають бути пронумеровані і озаглавлені. Обов’язковими є посилання на літературні та інші джерела, перелік яких наводиться згідно з правилами бібліографічного опису літератури.

Ілюстрації (фотографії, креслення, схеми, графіки, карти) і таблиці необхідно подавати безпосередньо після тексту, де вони згадані вперше, або на наступній сторінці. Ілюстрації і таблиці, які розміщені на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок. Таблицю, рисунок або креслення, розміри якого більші формату А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадки в тексті або додатках.

Ілюстрації позначають словом «Рисунок» і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій, поданих у додатках. Номер ілюстрації повинен складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка. Наприклад: Рисунок 1.2 (другий рисунок першого розділу). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи розміщують послідовно під ілюстрацією.

Додатки, якщо вони є в роботі, подаються після роботи кожен під номером (наприклад: Додаток № 2) з окремою нумерацією сторінок.

Таблиці нумерують послідовно (за винятком таблиць, поданих у додатках) в межах розділу. В правому верхньому куті над відповідним заголовком таблиці розміщують напис «Таблиця» з зазначенням її номера. Номер таблиці повинен складатися з номера розділу і порядкового номера таблиці, між якими ставиться крапка, наприклад: «Таблиця 1.2» (друга таблиця першого розділу). При переносі частини таблиці на інший аркуш (сторінку) слово «Таблиця» і номер її вказують один раз справа над першою частиною таблиці, над іншими частинами пишуть слова «Продовження табл.» і вказують номер таблиці, наприклад: «Продовження табл. 1.2».

Формула вводиться в речення як повноправний його член, тому в кінці формули і в тексті перед нею розділові знаки ставлять відповідно з правилами пунктуації. Формули розміщують окремими рядками посередині аркуша. Ті формули, на які є посилання далі по тексту, нумеруються. Порядкові номери формул позначають арабськими цифрами і записують у круглих дужках праворуч. Посилання на формули беруть у круглі дужки «...у формулі (6.1) ...».

При використанні формул необхідно дотримуватися певних техніко-орфографічних правил. Громіздкі формули, до складу яких входять знаки суми, добутку, диференціювання, інтегрування, розміщують окремими рядками. Це стосується також і всіх нумерованих формул. Для економії місця кілька коротких однотипних формул, відокремлених від тексту, можна подати в одному рядку, а не одну під одною. Невеликі і нескладні формули, що не мають самостійного значення, вписують всередині рядків тексту.

Експлікація формули (пояснення символів) розміщується безпосередньо під формулою, від якої відокремлюється комою. Кожний символ подається з нового рядка у тій послідовності, у якій вони введені у формулу. Перший рядок розшифрування починається зі слова «де» без двокрапки. Між символом і розшифруванням ставиться тире, після розшифровування перед наступним символом - крапка з комою.

Особливо увагу треба звернути на оформлення титульної сторінки та заключної частини роботи.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]