Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛОМ-1.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
102.41 Кб
Скачать

2.5. Блог Мустафи Найема - осередок української свободи слова

Напевно, символічно, що сторіночка Мустафа Найєм знаходиться саме на сайті «Української правди» - першого в Україні дійсно незалежного і опозиційного на той момент сайта, який був створений ще в 90-х роках небезиствестним Георгієм Гонгадзе. Найєм, тележурналіст каналу TVI та хронікер політичного ток-шоу «ШустерLive» » в своєму блозі піднімає в основному тему залежності української журналістики та втручання в неї діючої до влади.

Варто також відзначити, що саме цієї весни блог Мустафи Найєма придбав воістину журналістка характер і став викликати величезний інтерес користувачів - в середньому на кожен пост блогера припадає близько 100 коментарів, що можна вважати дуже пристойним результатом, який поки недосяжний ні для Віталія Портникова, ні для Єгора Соболєва. А останні записи Найєма - «Хто гвалтує ЗМІ», «Маразм в Адміністрації міцнішає не по днях ...» викликають ще більше бурхливі дискусії і обговорення - на кожен пост доводиться 200-400 коментарів.

Якщо порівнювати ЖЖ Найєма з блогом його колеги по TVIВіталія Портникова, то в очі відразу впадає безкомпромісність і жорсткість Найєма як журналіста. Він пише прямо, без натяків, і вже по заголовку поста можна здогадатися, як він ставиться до об'єкта свого матеріалу (напр.: «СЕРГІЙ Тігіпко РОЗПІСАВСЯ У СВОЇЙ НЕПОРЯДНОСТІ», «ВІКТОР ЯНУКОВИЧ: в кріслі президента'' послідовнім'' бути неможливо» ). Часто у нього в блозі можна зустріти і відверте жартування над політиками, у т.ч. над першими особами країни. Ставитися до цього можна по-різному, проте я б не став говорити про те, що Найєм ховається за інтернет-безкарністю, щоб когось образити. Якщо подивитися його ТВ-ефіри, то можна помітити, що там він веде себе абсолютно так само - «на грані фолу», якщо так можна виразитися. Хоча не варто забувати, що журналіст насамперед - людина, і ніщо людське йому не чуже, як говорив Теренцій. У всіх людей різний темперамент, і засуджувати Мустафу за деяку запальність буде не зовсім правильно.

Розділ 3 охоронa прaцi

В дипломній роботі розглядається висвітлення соціальної проблематики в блогосфері.

3.1 Aнaлiз потенцiйних небезпек

1. Урaження електричним струмом внaслiдок неспрaвностi електорооблaднaння, невиконaння правил технiки безпеки при користувaннi електричним облaднaнням, що може призвезти до травм.

2. Механічне травмування внaслiдок нерaцiонaльного розтaшувaння робочих мiсць, що призводить до нещaсних випaдкiв.

3. Нервово-психiчнi нaвaнтaження внaслiдок перенaвaнтaження, що призводить до захворювань загального хaрaктеру.

4.Негативний вплив при тривалій роботі ВДТ на функціональний стан людини, що може призвести до зниження імунітету та загальних захворювань.

5. Небезпеки, пов'язані із втратою інформації особливої важливості з електронних засобів зберігання й обробки інформації, що може призвести до особистісних конфліктів, незаконним переслідуванням і загрозі життю.

6. Недостатнє освітлення робочої зони внаслідок несправності освітлювальних приладів, що може призвести до погіршення зору.

7. Незадовільні параметри мікроклімату внаслідок неефективної роботи апаратури для опалювання та повітрообміну, що може призвести до загальних захворювань.

8. Можливість загорянь внаслідок порушень правил пожежної безпеки, що може призвести до пожеж.