Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчальна практика 2015.docx
Скачиваний:
19
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.39 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни

Запорізький національний технічний університет

РОБОЧА ПРОГРАМА

навчальної практики для студентів

I курсу всіх форм навчання.

Напрям підготовки 6.050503 «Машинобудування»,

спеціальності «Колісні та гусеничні транспортні засоби»

і «Двигуни внутрішнього згорання»

2015 р.

Робоча програма навчальної практики для студентів I курсу всіх форм навчання. Напрям підготовки 6.050503 «Машинобудування», спеціальності «Колісні та гусеничні транспортні засоби» і «Двигуни внутрішнього згорання» /Укл.: Дударенко О.В., Кубіч В.І. - Запоріжжя: ЗНТУ, 2015 - 22 с.

Укладачі: Дударенко О.В., к.т.н., доцент кафедри «Автомобілі»,

Кубіч В.І., к.т.н., доцент кафедри «Автомобілі»

Рецензент: Козирев В.Х., канд. техн. наук, доц.

Відповідальний за випуск: Козирев В.Х., канд. техн. наук, доц.

Затверджено

на засіданні кафедри "Автомобілі''

Протокол № 5 від 18.02.2015 р.

ЗМІСТ

Стор.

Вступ…………………………………………………………...

4

1 Мета і задачі практики……………………………………...

5

1.1 Мета практики…………………………………………..

5

1.2 Задачі практики………………………………………….

5

2 Зміст практики………………………………………………

6

2.1 Загальні вимоги…………………………………………

6

2.2 Індивідуальні завдання…………………………………

7

2.3 Навчальні заняття та екскурсії…………………………

7

3 Вимоги до звіту по навчальній практиці………………….

8

4 Календарний графік проходження практики……………..

9

Рекомендована літератури……………………………………

10

Додаток А. Приклад оформлення титульного листа………..

11

Додаток Б. Приклад оформлення змісту…………………….

12

Додаток В. Приклад оформлення реферату…………………

13

Додаток Г. Приклад оформлення індивідуального

завдання за даною темою…………………………………….

14

Додаток Д. Тематика індивідуальних завдань до навчальної практиці для студентів спеціальності «Колісні та гусеничні транспортні засоби»…………………

18

Додаток Е. Тематика індивідуальних завдань до навчальної практиці для студентів спеціальності «Двигуни внутрішнього згорання»…………………………..

19

Додаток Ж.

ВСТУП

Навчальна практика студентів є невід'ємною частиною навчального процесу по підготовці висококваліфікованих бакалаврів і спеціалістів, яка повинна забезпечити закріплення, поглиблення і розширення знань по дисциплінам першого курсу, які засвоєні за попередній період навчання.

Згідно навчального плану для спеціальностей «Колісні та гусеничні транспортні засоби» і «Двигуни внутрішнього згорання» передбачена навчальна практика у 2-му семестрі терміном 2 тижні.

Навчально-методичне керівництво навчальною практикою здійснює кафедра «Автомобілі». Кафедра забезпечує виконання навчального плану, програми практики і якісне її проведення. При цьому зміст плану проходження практики уточнюється у відповідності з виробничими можливостями підприємств м. Запоріжжя.

Керівництво практикою виконують досвідчені доценти та викладачі, які добре знають виробництво і можуть сумісно з адміністрацією підприємств організувати екскурсії студентів-практикантів, прочитання лекцій спеціалістами виробництва по новітнім досягненням науки і техніки, а також по деяким питанням економіки, техніки безпеки, захисту навколишнього середовища.

Керівник практики до початку і при проходженні забезпечує: проведення всіх організаційних заходів (інструктаж про порядок проходження практики, по техніці безпеки і т.п.); по можливості сумісно з керівниками виробничих відділень організує лекції або бесіди по спеціальності; контролює проведення зі студентами обов’язкових інструкцій по охороні праці і техніці безпеки (веде запис в кафедральний журнал по техніці безпеки); контролює виконання практикантами правил внутрішнього розпорядку університету і підприємства; приймає участь в роботі комісії по прийому заліку по практиці.

Студент при проходженні практики повинен обов’язково виконувати завдання, які передбачені програмою практики, підкорюватися діючим на підприємстві правилам внутрішнього розпорядку, вивчати і строго виконувати правила охорони праці, техніки безпеки і виробничої санітарії.

По закінченні практики студент-практикант складає письмовий звіт і здає його керівнику практики від кафедри.

Звіт про практику повинен мати відомості про конкретно виконану роботу студентом в період практики у відповідності з програмою практики і індивідуальним завданням.

При оцінці роботи студента на практиці обов’язково приймається до уваги його поведінка в період проходження практики (своєчасне виконання програми практики, пропуски занять, тощо) та уміння відповідати на поставлені питання згідно навчання.