Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВИЙ ОРГ-Я ЕК.АНАЛІЗУ.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
241.66 Кб
Скачать

ЗМІСТ

1 ЗАГАЛЬНІПОЛОЖЕННЯ

4

2 ВИБІР І ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕМИ КУРСОВОЇ РОБОТИ

6

3 ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО КУРСОВОЇ РОБОТИ

7

4 ПІДБІР МАТЕРІАЛУ ДЛЯ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ

9

5 СТРУКТУРА І ОБ'ЄМ КУРСОВОЇ РОБОТИ

10

6 РЕКОМЕНДАЦІЇ ПО ОФОРМЛЕННЮ КУРСОВОЇ РОБОТИ

15

7. КРИТЕРІЇ ОЦІНОК КУРСОВОЇ РОБОТИ

26

ДодатокА.Прикладоформлення титульного листа

29

ДодатокБ.Прикладскладання реферату

30

ДодатокВ.Прикладзмістукурсовоїроботи

31

ДодатокГ.Прикладпереліку поширених скорочень

32

ДодатокД.Прикладоформлення бібліографічного опису

33

1 Загальніположення

Через подолання великих і складних проблем, з великими труднощами наша держава переходить до ринкової економіки.

Різноманіття форм власності, конкуренція між ними, прискорений розвиток ринкових відносин вимагають розумного, професійного, відповідаючого вимогам сьогоднішнього дня, управління фінансами.

Тому вирішити весь комплекс найскладніших проблем переходу до ринкової економіки, причому в короткі терміни і досить ефективно, навряд чи можливо без серйозної підготовки кадрів.

Сьогодні економіку повинні формувати люди з новим мисленням. Ним необхідні глибокі знання ринкових механізмів, принципів і методів вивчення ринку і економічної кон'юнктури, основ стратегічного планування, комплексу заходів ефективного впливу на конкурентні позиції підприємства в ринкових умовах.

Як затверджує теорія і практика управління, ефективність економіки і фінансового положення лише на одну третину зумовлена вкладеннями в основні кошти. Все інше залежить від інтелектуального капіталу, зокрема, від кваліфікації керівників, рівня їх компетентності, уміння оцінити і передбачувати ринкові ситуації, вчасно ухвалювати необхідні рішення і забезпечувати їх практичну реалізацію.

Метою виконання курсової роботиз «Організації і методики економічного аналізу» є розвиткомнавичокустудентів самостійного аналітичного дослідження і узагальненого аналізу бібліографічних джерел і нормативно-законодавчої бази, проведення фінансово-економічних розрахунків, які підтверджують теоретичні аспекти, а також закріпити знання курсу.

Курсова робота є завершальним етапом учбового процесу у вивченні курсу по дисципліні «Організації і методики економічного аналізу» для студентів денної і заочної форм навчання по спеціальності 6.0 «Облік і аудит».

Метою курсової роботи є:

  • систематизація, закріплення і розширення теоретичних, практичних знань і їх комплексне застосування при вивченні курсу;

  • розвиток новинок збору, обробки і аналізу фінансово-економічної інформації, уміння на основі отриманої інформації ухвалювати технічне, економічне, управлінське рішення, яке забезпечить оздоровлення фінансового становища підприємства, організації;

  • ведення самостійної роботи по обґрунтуванню і оформленню прийнятих комплексних рішень.

У процесі виконання курсової роботи студент повинен виявити знання:

  • методики економічного аналізу рівня і розвитку економіки підприємства, ефективності його роботи та управління фінансами;

  • методики розробки заходів відносно поліпшення фінансового становища підприємства, фірми, акціонерного товариства;

  • правильного написання і оформлення курсової роботи відповідно до існуючих державних стандартів.

Студент за допомогою вказівок керівника курсової роботи повинен організувати свою роботу так, щоб з найменшими витратами часу і труда знаходити оптимальні самостійні рішення. Він повинен прагнути до того, щоб робота включала елементи наукового дослідження, яке виконується кафедрою.

Підготовчим етапом виконання курсової роботи є навички самостійного рішення приватних задач, які використовуються далі при виконанні курсових робіт.

Основні вимоги до курсової роботи зводяться до наступного:

  • курсова робота повинна розроблятися на матеріалах теорії і практики підприємницької і комерційної діяльності;

  • тема курсової роботи повинна відповідати переліку тим курсових робіт.

Студент може розробляти будь-яку тему, відповідну учбовій програмі курсу «Організація і методи економічного аналізу».

Єдність загальних вимог не виключає, а передбачає широку ініціативу в розробці кожної теми відповідно до особливостей об'єкта дослідження і індивідуальної здатності і схильностей студента. Оригінальність постановки і розв'язання питань курсової роботи є однією з основних критеріїв оцінки її якості.

Курсова робота покликана характеризувати:

  • міру засвоєння студентами отриманих в процесі навчання знань;

  • здатність використати отримані знання при рішенні конкретних виробниче-господарських задач;

  • уміння застосовувати економіко-математичні методи.

На захисті курсової роботистудентиповинніпоказати знання основних економічних категорій: гроші, грошовий обіг, грошова система,цінніпапери, позичковий капітал і інші.