Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЕІРО-методичка2.doc
Скачиваний:
221
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
462.85 Кб
Скачать

7.4.2 Експлуатаційна та облікова документація,

порядок її ведення

Ракети всіх типів разом з комплектуючими елементами, артилерійські і стрілецькі б/п, піротехнічні й імітаційні засоби враховуються на складі в частині (з'єднання) понуменклатурно (тип, калібр, система, рід дії, марка), по партіях їхньої зборки (спорядження виготовлення), роком і заводом виготовлювачем.

На кожну партію ракет і б/п на складі в/частині (з'єднання) заводиться окрема картка обліку (Ф.43 лист 1 зі зворотним боком відповідно «Для обліку виробів» і «Для обліку б/п і некерованих ракет».) Ці картки ведуться на складі до повного використання ракет (б/п) даної конкретної партії.

Якщо на деякі види реактивних снарядів тактичних ракет, зенітних ракет і ПТУРС передбачені формуляри (паспорта), то в них (у відповідних розділах) ведеться облік тех. стану (комплектності і наробітку, а також відбиваються дані по технічному обслуговуванню і ремонту).

У мирний час для забезпечення навчального процесу в частинах створюються запаси боєприпасів «ТД». Запаси боєприпасів «НЗ» дозволяється використовувати для забезпечення бойової підготовки з дозволу начальника служби РАО військового округу (оперативного командування) і тільки з обов'язковим їх поповненням до встановлених норм.

Видача ракет і б/п на практичні стрільби виробляється зі складу в/ч (з'єднання) на підставі «заявки» командира підрозділу (форма заявки зазначена в «Інструкції організації обліку збереження і видачі стрілецької зброї і боєприпасів» - ін. МО України № 202 – 1998р.); виписки з наказу по в/ч на стрілянину і письмове розпорядження начальника служби РАО в/ч (чи особи, що відповідна за облік, збереження і видачу зброї і б/п в у/частині).

У заявці командир підрозділу вказує:

  • найменування і потрібну кількість б/п;

  • номер і дату наказу по в/частині про проведення стрільби;

  • номер вправи (вид навчання);

  • кількість стріляючих людей.

Начальник служби РАО перевіряє правильність заповнення заявки, проставляє у відповідній графі заявки кількість б/п, що начальник складу має право видати конкретному підрозділу, ставить свій підпис і дату.

Старшина підрозділу (чи особа, що відповідає в підрозділі за облік і збереження стрілецької зброї і б/п) з підписаною заявкою і випискою з наказу прибуває на склад і по розрахунково-здавальній відомості боєприпасів на складі в/частині (Ф.№9) отримує відповідні б/п (попередньо пред'явивши начальнику складу своє посвідчення особи). Якщо стрілецьке б/п, піротехнічні й імітаційні засоби виходять розсипом, то одержувач зобов'язаний мати для цього металевий (дерев'яний оббитий металом) шухляда з надійним замком і зліпком для опечатування. Форма №9 заздалегідь реєструється начальником складу в службі РАО частини.

На стрільбі командир підрозділу організує пункт бойового харчування і здійснює контроль за підтримкою видачі (здачі) б/п (стріляних гільз)стріляючими. Начальником пункту бойового харчування, як правило, призначається старшина підрозділу. Він робить видачу б/п безпосередньо стріляючим солдатам, сержантам, офіцерам по «раздаточно - здаточної відомості на пункті б/п» (Ф№9А). Бланк цієї форми вручається одержувачу начальником складу після видачі б/п, у якому записується найменування і кількість відпущених б/п, а також їхні виробничі дані. Записи завіряються розписом начальника складу. Форма №9А також до початку стрільби повинна реєструватися в службі РАО частини (на складі). Після закінчення стрільби начальник пункту бойового харчування доповідає командиру підрозділу про кількість виданих і витрачених (по кількості стріляних гільз) б/п, а також про кількість що залишилися (невикористаних) б/п і б/п осічки, що дала. Потім дана відомість (Ф.9А) перевіряється і підписується начальником пункту бойового харчування, командирам підрозділу і керівником стрільби, що звіряють відповідність витрат боєприпасів, зазначених у відомості, з даними відомості обліку результатів виконання навчальних стрільб.

При виконанні стрільб з артилерійських і реактивних систем, ракетних установок стріляючі повинні вести бланки витрати і дії артилерійських і реактивних снарядів і ракет. Потім ці бланки здаються в службу РАО у/частині для виробництва докладного аналізу дії б/п при стрілянині і включаються в річний звіт про витрату боєприпасів за рік.

Невикористані б/п, патрони до стрілецької зброї, піротехнічні засоби, а також боєприпаси осічки, що дали, (і не небезпечні в звертанні) стріляні гільзи і порожня укупорка разом із бланком відомості Ф.9А здаються на склад у/частині. Здача на склад вищевказаних матеріальних засобів відбивається начальником складу в бланку відомості Ф.9. Після відпрацьовування начальником складу Ф№9 (списують витрачені боєприпаси у відповідних картках обліку Ф№43), а відомості (Ф.9 і Ф.9А) здають в службу РАО у/частині для звіту і списання б/п із книг обліку частини.

Загублені під час стрільби артилерійські і стрілецькі б/п, зенітні ракет ближньої дії, елементи до них і стріляних гільз списуються з обліку складу і частини по актах відповідної форми, але тільки на підставі матеріалів адміністративного розслідування кожної справи. Рішення про призначення розслідування приймає командир у/частині.

Командири і начальники всіх ступенів повинні вживати діючих заходів по недопущенню фактів розкрадання і втрати б/п при проведенні практичних стрільб своїми підлеглими.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]