Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursova_robota.docx
Скачиваний:
434
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
111.61 Кб
Скачать

Річний план-графік черговості проходження програмного матеріалу в навчальному році

Річний план-графік найбільш загальний документ перспективного планування, в якому систематизується основний зміст навчальної програми з фізичної культури для учнів молодшого віку.

У період складання плану необхідно детально проаналізувати роботу, виконану в минулому навчальному році, з'ясувати на які розділи в поточному році слід звернути особливу увагу.

Спираючись на закономірності навчання і фізичний розвиток учнів, слід з урахуванням можливостей школи (матеріальна база) і сезонних умов реалізації основних розділів програми, розподілити програмний матеріал на рік (102 уроку). Визначити черговість вивчення матеріалу, правильне його поєднання, встановити терміни повторення пройденого і т.п. Не менш важливо при цьому чітко уявляти собі мету виховання і навчання, нормативи, які повинні виполнітьшкольнікі до кінця року.

Таким чином, річний план відображає всю «але в лаконічному, в узагальненому вигляді» картину організації навчально-виховного процесу протягом року. Оформлення плану-графіка з предмету «Фізична культура» у школі може бути наступним:

Форма 1.

Річний план-графік

розподілу навчального матеріалу з фізичної культури

_____ Класу ____ школи ____ навчальний рік

Завдання: освітні, оздоровчі; виховні.

Разділи програми учебного матеріалу

I четверть 

IV четверть 

Номера уроків 

... 

... 

102 

I. Теоретичні відомості

II. Навики, уміння

1. гімнастика 

25 

15 

24 

20 

20 

2. легка атлетика 

15 

10 

14 

10 

10 

III. Розвиток фізичних качеств 

10 

10 

1. сила 

10 

2. скорость і т.д. 

IV. Домашние завдания 

Поза графіком річного плану виносяться основні вимоги щодо виконання програмного матеріалу, тобто учні повинні знати і вміти виконувати по закінченню даного класу.

1. Вимоги до знань (з навчальної програми)

2. Основні навчальні нормативи по освоєнню рухових умінь і навичок (навчальної програми)

3. Нормативні вимоги до фізичної підготовленості (з навчальної програми).

Розподіл навчального матеріалу в річному плані-графіку

У першу чергу необхідно визначити обсяг навчального матеріалу на навчальний рік. З цією метою вчитель може включити в план весь міститься в навчальній програмі матеріал. Однак зміст програми необхідно скоригувати відповідно з приватними умовами, підготовленістю класу, своїм досвідом роботи та інтересами учнів, з можливими змінами часу, відведеного на освоєння різних розділів.

Разом з тим, необхідно пам'ятати, що зміни у змісті уроків не повинні знижувати ефект фізичної підготовки в учнів, негативно відбиватися на оволодінні ними життєво важливими руховими вміннями та навичками. Рекомендується відобразити в плані і домашні завдання. Це дозволить зв'язати зміст домашніх завдань по навчальним матеріалом, досліджуваним на уроках.[10]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]