Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Arkhegonialni_12.doc
Скачиваний:
137
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
8.88 Mб
Скачать

Перелік екзаменаційних питань до розділу «Архегоніальні»

  1. Основні особливості вищих рослин, походження, відміна від нижчих рослин.

  2. Систематичний огляд вищих рослин.

  3. Еволюція життєвого циклу вищих рослин. Походження, родинні зв’язки.

  4. Поняття таксон. Основні таксони вищих рослин.

  5. Відділ Мохоподібні. Загальна характеристика, поділ на класи. Екологія і розповсюдження, їх роль у рослинному покриві.

  6. Клас Печінкові мохи. Загальна характеристика. Будова гаметангіїв і спорогоніїв, цикл розвитку на прикладі маршанції.

  7. Клас Листостеблові мохи. Розвиток і будова гаметофіту і спорогона. Поділ на підкласи. Характеристика сфагнових і бриєвих мохів, основні представники.

  8. Відділ Рініофіти. Загальна характеристика, представники. Значення цього відділу для розуміння основних ліній еволюції вищих рослин.

  9. Відділ Плауноподібні, загальна характеристика, поділ на класи.

  10. Вимерлі групи плауноподібних, своєрідність їх анатомічної будови, роль в утворенні кам’яного вугілля.

  11. Клас Плаунові. Родина Плаунові. Анатомо-морфологічні особливості. Особливості будови і розвитку.

  12. Клас Молодильниковидні. Родина Плаункові. Морфолого-анатомінча характеристика. Особливості циклу розвитку на прикладі селагінели.

  13. Відділ хвощеподібні, загальна характеристика, поділ на класи.

  14. Викопні хвощеподібні, їх морфологічні особливості, час розквіту і роль в утворенні корисних копалин.

  15. Клас Хвощевидні, родина Хвощові. Анатомо-морфологічні особливості будови, особливості спор і заростків. Життєвий цикл на прикладі хвоща польового.

  16. Відділ Папоротеподібні, поділ на класи. Морфологічні особливості.

  17. Викопні папоротеподібні, геологічний час їх появи і розквіту, роль в утворенні рослинного покриву.

  18. Сучасні папоротеподібні, їх екологічне різноманіття, життєві форми. Клас Папоротеподібні, поділ на підкласи. Рівно- і різноспоровість.

  19. Клас Вужачкові, своєрідність спорофіту і гаметофіту. Представники, їх екологічна приуроченість.

  20. Рівноспорові папороті, морфолого-анатомічна характеристика на прикладі папоротей вітчизняної флори. Життєвий цикл, будова спорангіїв, сорусів, заростків.

  21. Підкласи різноспорових папоротей, їх екологічна приуроченість, морфолого-анатомічні особливості, життєвий цикл на прикладі сальвінієвих.

  22. Відділ Голонасінні, загальна характеристика голонасінних і їх походження. Розвиток і будова насінного зачатку, зародку і насінини.

  23. Відділ Голонасінні, поділ на класи. Викопні голонасінні. Морфолого-анатомічна характеристика насінневих папоротей і бенетитів. Кордаіти як можливі предки представників хвойних.

  24. Клас Саговники. Загальна характеристика, будова вегетативних органів і репродуктивних структур. Цикл розвитку. Основні представники.

  25. Клас Гінкговидні. Сучасний представник класу – гінкго дволопастеве. Будова вегетативних органів і органів спороношення.

  26. Клас Хвойні. Загальна характеристика. Морфологічні і анатомічні особливості будови листя, стебла, кореня, будова стробілів, мікро- і макроспорогенез, розвиток гаметофітів. Запилення, запліднення, розвиток. Будова зародку і насінини.

  27. Підклас Хвойні, основні родини. Родина Кипарисові і Соснові, найголовніші представники, особливості їх морфології. Господарське значення хвойних.

  28. Клас Гнетові або Оболонконасінні, поділ на порядки, представники. Особливості морфології вегетативних органів і репродуктивних структур.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]