Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ІІІ(1).doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
52.74 Кб
Скачать

Організація збутової діяльності на підприємстві

Організація збутової діяльності на підприємстві торгівлі розпочинається з її планування. На цьому етапі планується уся подальша збутова політика підприємства, орієнтована на потреби споживачів як матеріальні, так і духовні, підкріплені грошовими засобами. При цьому велика увага приділяється об’єму та періоду товарообігу, вартості доставки товарів, швидкості виконання замовлень, умовам термінової (екстреної) доставки товарів, можливість користуватися різними видами транспорту та забезпечувати необхідні об’єми разових поставок в залежності від потреб покупців, ефективності служби сервісу тощо. Проаналізувавши попит на товари та усі вище перелічені критерії аналізу, можна приступити до розробки самої збутової політики. При цьому враховується те, у якій кількості та які товари необхідно придбати та налагодити їх товаропостачання, а також організувати стимулювання збуту ефективними методами та засобами.

Лише після ретельного аналізу отриманої інформації можна конкретно підійти до оцінки ефективності окремих засобів стимулювання реалізації продукції, до яких відносять проведення дегустацій, акцій, таких як «Ціна тижня» чи «Смачна середа», реклама по радіо та телебаченню, а також на бігбордах чи на міському транспорті та проведення виставок-продажів, але перш за все до засобів стимулювання збуту все ж таки відноситься персональна робота з покупцем з метою залучення потенційного споживача від конкурента до себе.

Аналіз маркетингової діяльності підприємства, товарозабезпечення та збуту товарів

Проаналізувавши маркетингову діяльність супермаркету «Сільпо», а також його товарозабезпечення та збутову політику, я прийшла до висновку, що вони знаходяться на досить високому рівні, хоча й потребують вдосконалення. Це на сам перед виражається у списаннях продовольчих товарів у магазині на великі суми, які можна б було зменшити шляхом регулювання об’ємів поставок товарів, відповідно до потреб споживачів, що пов’язане з рівнем інфляції в Україні.

До того ж, час від часу не зважаючи на графіки постачання товарів, трапляються випадки, коли надходить товар від різних постачальників одночасно. І тоді виникають суперечки з приводу того, товар від якого постачальника приймати першим.

Але, що стосується збутової політики, то її майже не потрібно вдосконалювати, але все ж таки я б рекомендувала використовувати менш затратні засоби стимулювання покупців.

Отже, з цих причин, вище перелічені аспекти потребують вдосконалення та модернізації.

22

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]