Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен механызацыя.docx
Скачиваний:
299
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
60.34 Кб
Скачать

20.Планово-попереджувальна система технічного обслуговування мтп

Система планово-попереджувального ремонту передбачає проведення технічного (міжремонтного) обслуговування устаткування, його періодичних планових ремонтів та модернізацію. Це являє собою сукупність організаційно-технічних міроприємств по надзору, доглядом, обслуговуванням і ремонтом обладнання, які проводяться по плану у визначених об’ємах і в визначенні строки з метою попередження аварій і підтримки обладнання в постійному технічному стані. Під системою технічного обслуговування і планових ремонтів розуміють сукупність запланованих заходів по догляду, нагляду та ремонту обладнання. Система ТО і ПР включає: технічне обслуговування, поточний ремонт (ПР) та капітальний ремонт (КР). ТО являє собою комплекс заходів чи операцій по підтриманню та працездатності і справності виробу. Проводиться з метою попередження прогресуючого зносу деталей і сполучень шляхом своєчасного контроль технічного стану, очищення, змащування, заміна окремих складових частин або їх регулювання з метою попередження пошкоджень, а також частина робіт по усуненню пошкоджень. Слід розрізняти періодичні та сезонні ТО.

21.Ходова частина колісного трактора. Призначення, будова.

Ходова частина колісних тракторів складається з остова, задніх ведучих коліс, переднього моста з напрямними або також і ведучими колесами.

За допомогою ходової частини рухається трактор,вона дає можливість перетворювати обертальний момент колеса в поступовий рух трактора

22.Трансмісія трактора, передаточне число

Трансмісія трактора складається з таких частин:двигун; муфта зчеплення; проміжне з'єднання; коробка зміни руху; задній ведучий міст (головна передача, диференціал, кінцева передача; гальма). Трансмісія призначена для передавання обертального моменту від колінчастого вала двигуна до ходової частини, а також для зміни його величини та напряму, для роботи двигуна при зупиненому агрегаті, а також для передачі обертального моменту до робочого обладнання трактора. Передаточне число – це співвідношення частоти обертів колінчастого вала двигуна(nкв) до частоти оберту ведучих коліс(nвк). Визначається за формулою: і = nкв/nвк.

23.Призначення, будова, процес роботи та регулювання дискової борони

Поділяють на легкі(польові і садові) та важкі. Диски можуть бути суцільні і вирізні(вони краще розпушують грунт і подрібнюють рослинні рештки завдяки вирізам на дисках).

Призначення: для вирівнювання поверхні поля після оранки, розпушування на задану глибину, знищення бур’янів, створення кращих умов для росту рослин. Будова:Диски збирають у батареї, які встановлюють на рамі у два ряди під кутом до напрямку руху (кут атаки - це кут, який утворюється між напрямком руху і площиною обертання диска. Для дискових борон – 10-25).

Регулювання:- глибину обробітку регулюють кутом атаки дискових батарей, який встановлюють 12,15,18 і 21 градусів.-колінчаста вісь ходової частини борони з’єднана з поздовжньою тягою з механізмом вирівнювання рами, який має у передній частині гвинтовий механізм. Гвинтом механізму переміщується поздовжня тяга. Яка повертає вісь з опорними колесами і рама вирівнюється.