Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен механызацыя.docx
Скачиваний:
299
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
60.34 Кб
Скачать

16.Ввп, призначення, будова, типи, розташування

Вал відбору потужності призначений для привода робочих органів агрегатованих машин .Якщо причіпний пристрій розташований ззаду,то ВВП виходить в задню частину . Також буває переднє фронтальне розташування та бокове.Керується механічно,гідравлічно чи електрокерування.

Типи ВВП:-незалежний(не залежить від включеної передачі):залежний (залежить від муфти зчеплення);синхронний(пов'язаний з швидкістю трактора(можна регулювати к-ть посадочних рослин))

17.Робочий цикл 4-тактного двигуна внутрішнього згорання

Робочий цикл 4-тактного двигуна внутрішнього згоряння включає в себе наступні такти:• впуск;• стиск;• робочий хід;• випуск.

Робочий цикл починається з першого такту – впуску горючої суміші в циліндр двигуна. Протягом першого такту роботи двигуна кривошип колінчастого вала провертається на півоберта. Другий такт починається після того, як поршень досяг нижньої мертвої точки, впускний клапан закрився, а циліндр заповнився робочою сумішшю. Протягом другого такту поршень рухається вгору – від нижньої мертвої точки до верхньої, стискаючи при цьому робочу суміш. Під час третього такту (робочого ходу) теплова енергія перетворюється в механічну. Коли поршень досягає верхньої мертвої точки і робоча суміш стає максимально стисненою, між електродами свічки запалювання проскакує електрична іскра, від якої робоча суміш в камері згоряння запалюється. Після цього вона активно розширюється (як ми зазначали, в камері згоряння відбувається щось на зразок міні-вибуху) і робить сильний тиск на поршень, що знаходиться у верхній мертвій точці. Оскільки обидва клапана закриті, виходу для робочої суміші немає. Заключним, четвертим тактом робочого циклу є випуск відпрацьованих газів. Він відбувається, коли після третього такту поршень досягає нижньої мертвої точки і знову починає рух вгору. Випускний клапан відкривається (на нього тисне відповідний кулачок розподільного валу), і поршень, що рухається вгору, видавлює відпрацьовані гази з циліндра (які вилітають з дуже великою швидкістю). Потім клапан закривається, вихлопні гази надходять в глушник і виводяться через вихлопну трубу в задній частині автомобіля.Четвертий такт закінчується, коли поршень досягає верхньої мертвої точки і випускний клапан закривається. Колінчастий вал провертається ще на півоберта. За чотири такти роботи двигуна внутрішнього згоряння (тобто за один робочий цикл) колінчастий вал робить два повних обороти. Після цього знову починається перший такт (відкривається впускний клапан, поршень з верхньої мертвої точки починає рух вниз і т. д.).

18.Ходова частина гусеничного трактора. Призначення, будова.

За допомогою ходової частини рухається трактор,вона дає можливість перетворювати обертальний момент колеса в поступовий рух трактора. Зменшує коливання нерівності дорог , які подаються на раму.

Будова: остов (рама), підвіска, гусеничні рушії. Рама (остов) призначена для кріплення всіх вузлів і механізмів трактора. Гусеничні рушії розміщені з обох боків рами і приводять трактор у рух

19.Способи зменшення шкідливої дії на грунт ходових частин трактораПодвоєння коліс, зменшення ваги трактора, зменшення тиску в шинах, використання гусеничних тракторів.