Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
екзамен механызацыя.docx
Скачиваний:
299
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
60.34 Кб
Скачать

37. Призначення, будова, процес роботи та регулювання роу-6

Машина для внесення органічних добрив РОУ-6 призначена для поверхневого розкидання органічних добрив компостів тощо. Будова: -Розкидальний пристрій і ведуча зірочка,ведучий вал,- опорний піднімач,- хромове колесо, ведуча вісь обертання,- запобіжники,- корпус

скрибок,-рама. Регулювання:В РОУ-6 регулюється швидкість і норма розкидання, радіус кривошипа , ширина захвата, розміри висівного вікна.

38. Призначення, будова, процес роботи та регулювання лісопосадочної машини пч-1

Призначена для однорядкового садіння сіянців і саджанців різних лісових порід з висотою надземної частини 10-15 см. та довжиною коренів до 30 см, на свіжих слабо- і середньозадеренілих не розкорчованих вирубках. Будова:Висажуючий апарат, сашник, прикочу вальні котки. Регулювання:Глибину садіння 30-35 см регулюють переміщенням прикочу вальних котків, а крок садіння 50,75,100,150 см регулюються мітками на гумовому диску садильного апарату

39. Призначення, будова, процес роботи та регулювання мву-0,5

Призначена для поверхневого внесення мінеральних добрив ,а також для розсівання насіння сидератів. Будова:1.бункер 2.важель дощувального пристрою 3.шатун 4.карданний вал 5.центральний редуктор 6.редуктор приводу дисків 7.розкидувальний пристрій 8.висівна планка 9.коливальний вал. Регулювання: Доза внесення добрив установлюється залежно від робочої швидкості агрегату механізмом регулювання. Рівномірність розподілу добрив по ширині регулюється дозуючим пристроєм.

40. Призначення, будова, процес роботи та регулювання трелювальних пристроїв Трелювальні трактори з чокерним устаткуванням. Перший в світі спеціальний гусеничний трелювальний трактор КТ-12 був створений в СРСР в 1947 р. В даний час на лісосічних роботах застосовуються трелювальні трактори з чокерним устаткуванням ТТ-4М, ТДТ-55А. Навісне устаткування таких тракторів включає лебідку, вантажний щит і комплект чокерів. Трелювальні трактори з маніпулятором. Навісне устаткування таких тракторів включає маніпулятор і затискний коник. Застосування цього навісного устаткування дозволяє повністю механізувати процес вантаження і формування пачки дерев або хлистів безпосередньо на конику трактора. До них відносяться трелювальні трактори ТБ-1; ЛП-18А; і ЛП-18Г. Трелювальні трактори з кліщовим захопленням. Такі трактори застосовують для підбору і трельовки заздалегідь сформованих пачок дерев. До них відносяться гусеничні машини ЛТ-154 і ЛТ-89 і колісні ЛТ-157 (ЛТ-171), ЛТ-40 і МЛ-30. До достоїнств колісних тракторів в порівнянні з гусеничними відносяться їх краща маневреність і можливість пересування по волоку з більшою швидкістю. Разом з тим вони мають нижчу прохідність.

41.Заходи боротьби з лісовими пожежами

Одним із перших кроків боротьби з пожежами є попереджування населення, у вигляді агітації, ознайомлення школярів і тд. Так як основним із чинників є людський фактор, а вже потім природній. А також закладання протипожежних смуг, фрезами, культиваторами, боронами і тд. Якщо пожежа сталася то їх можна загасити різними способами: закидання грунтом, заливання водою або хім.елементами (автомобілі, трактори, тягачі, авіація).