Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
FZR_Kurs_Blank.DOC
Скачиваний:
17
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
861.18 Кб
Скачать

2. Урожайність сільськогосподарських культу, площі полі та кількість внесених органічних добрив під сільськогосподарські культури польової сівозміни

Сівозміна ____________________________________________________________________

поля

Культура

Врожайність основної продукції, ц/га

Внесено органічних добрив, т/га

Глава 2. Природні умови ґрунтотворення

2.1. Клімат

Потрібно коротко описати виключно велику посередню і безпосередню роль клімату в ґрунтотворенні. Показати, що клімат - це фактор розвитку біологічних і біохімічних процесів. Певне сполучення температурних умов та зволоження обумовлює тип рослинності, процеси гуміфікації та мінералізації гумусу, склад та активність ґрунтової мікрофлори та мікрофауни. Також слід описати роль клімату в процесах перетворення мінеральних сполук у ґрунті, його вплив на водно-повітряний, температурний і окислювально-відновний режими, на процеси водної та вітрової ерозії.

Коротко охарактеризувати кліматичні умови району розташування господарства за даними найближчої метеорологічної станції. Його характеризують середніми показниками метеорологічних елементів (температура, опади, вологість повітря, коефіцієнт зволоження тощо) та їх крайніми показниками, котрі дають уявлення про амплітуду коливання на протязі доби, пори року, цілого року.

За даними __________________________________________________ метеорологічної станції середньорічна кількість опадів _________ мм з коливанням по роках від _____ до _____ мм.

3. Середньорічний розподіл опадів

січень

лютий

бере-зень

кві-тень

тра-вень

чер-вень

ли-пень

сер-пень

вере-сень

жов-тень

лис-топад

гру-день

За рік

Сніговий покрив: грудень _________ см, січень _________ см, лютий _________ см, березень _________ см.

4. Середня температура повітря

січень

лютий

бере-зень

кві-тень

тра-вень

чер-вень

ли-пень

сер-пень

вере-сень

жов-тень

лис-топад

гру-день

За рік

Дата останніх морозів (в середньому) ________________ з коливаннями від _____ до _____.

Дата перших морозів ______________________________ з коливаннями від _____ до _____.

Глибина промерзання ґрунту за зиму _________________ з коливаннями від _____ до _____.

Перехід середньодобової температури повітря через 50С весною (в середньому) ______________________ з коливаннями від ___________________ до __________________.

Перехід середньодобової температури повітря через 100 С весною (в середньому) ______________________ з коливаннями від ___________________ до __________________.

Перехід середньодобової температури повітря через 50 С восени (в середньому) ______________________ з коливаннями від ___________________ до __________________.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]